Όχι στο νόμο Αυγενάκη για τις Ενώσεις από το Διαιτητικό Δικαστήριο

Ποδόσφαιρο
Όχι στο νόμο Αυγενάκη για τις Ενώσεις από το Διαιτητικό Δικαστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΕΠΣ και τα σωματεία της δύναμής τους, θα εφαρμόζουν το καταστατικό τους στις εκλογές και στις γενικές συνελεύσεις

 Με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, οι διατάξεις του νόμου Αυγενάκη που στόχευαν  να εξαφανίσουν τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις από τις καταστατικές τους αρχές και τη σχέση τους με την ανώτερη ποδοσφαιρική εξουσία, προσκρούοντας στο αυτοδιοίκητο δεν ισχύουν στην  πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που ανακοινώθηκε σήμερα, δίνει το δικαίωμα στις Ενώσεις να μην εφαρμόσουν τον νόμο Αυγενάκη, αλλά να εφαρμόζουν το καταστατικό τους και στις εκλογές και στις  γενικές συνελεύσεις τους.

Η προσφυγή έγινε από ποδοσφαιρικά σωματεία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Κλεόβουλος Λίνδου, Όμιλο Φιλάθλων Ιστρίου, Δόξα Ψινθού και ΑΣ Τήλου, που  δικαιώθηκαν στις προσφυγές τους σε  περιπτώσεις που αφορούσαν την εφαρμογή του αθλητικού νόμου σε σχέση με τα καταστατικά τους.

Το τέσσερα σωματεία της Ρόδου είχαν αποκλειστεί από την Γενική Συνέλευση που θα γίνει μέσα στον μήνα στην ΕΠΣ Δωδεκανήσου, επειδή δεν είχαν αναγνωριστεί από την  Γενική Γραμματεία Αθλητισμού γιατί δεν εντάχθηκαν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Αυτά και άλλα 50 είχαν αποκλειστεί από τη ΓΓΑ (η Γραμματεία είχε ανάψει το πράσινο φως μόλις για 17 από τα 71 σωματεία) αν και σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ αλλά και της Ένωσης Δωδεκανήσου τηρούσαν όλους τους όρους.

Τα σωματεία που κέρδισαν την προσφυγή αλλά και τα υπόλοιπα, θα πάρουν κανονικά μέρος στην γενική συνέλευση.

Με την προσφυγή τους τα σωματεία αιτήθηκαν:

Α) Να γίνει δεκτή η προσφυγή τους

Β)Να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη υπ’ αριθμ. Απόφαση της Ε.Ε. τηςΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Γ) Να αναγνωρισθεί ότι οι διατάξεις των άρθρων 3 και 5 του ν.4726/2020κατά το μέρος που ορίζουν ως υποχρέωση για την λειτουργία τους ωςποδοσφαιρικών σωματείων την απόκτηση της «ειδικής αθλητικήςαναγνώρισης» και κατά το μέρος που ορίζουν ως ποινή της μη απόκτησής τηςτην διαγραφή μας από την Ένωση που ανήκουμε, την απαγόρευση νααγωνιζόμαστε στα πρωταθλήματα της Ενώσεώς μας και την απαγόρευση νασυμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις τις Ενώσεώς μας, είναιαντισυνταγματικές.

Δ) Να αναγνωρισθεί ότι, με βάσει τις διατάξεις του εν ισχύ καταστατικούτης ΕΠΣ Δωδεκανήσου δικαιούνται να μετάσχουν στην ΤακτικήΓενική συνέλευση της ΕΣΠ Δωδεκανήσου που έχει ορισθεί για τις 19-07-2021.

Η απόφαση του Διαιτητικού, όπως ανακοινώθηκε κάνει δεκτό το σύνολο των αιτημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News