Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... ή τώρα ή ποτέ;

Απόψεις
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... ή τώρα ή ποτέ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν σηκώνει άλλες εκπτώσεις από κυρίαρχους παράγοντες... Τί θα πουν FIFA και UEFA που έχουν στα χέρια τους το νέο καταστατικό της ΕΠΟ; Ο ΟΦΗ και οι ΛΟΑΤΚΙ, o Αμερικάνος Μαρκ και άλλα "σφηνάκια"

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ περιμένει «άνωθεν» οδηγίες, FIFA και UEFA πιέζουν με τις χρηματοδοτήσεις, η Κυβέρνηση ζητά απολύτως την εφαρμογή της και πολλοί συνδέουν την ψήφισή της με… την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας και την ΑΕΚ…

Το νέο καταστατικό της ΕΠΟ στο οποίο περιλαμβάνονται αλλαγές που προβλέπονται στην ολιστική μελέτη, εστάλη στα γραφεία της FIFA και της UEFA και εφόσον πάρει έγκριση,  θα τεθεί για επικύρωση στην ΕΕ της ΕΠΟ (16 Ιουνίου) και στη συνέχεια προς ψήφιση από τη Γενική Συνέλευση στις 25 Ιουνίου.

Αυτή η διαδικασία, συμβαίνει από το 2017 , οπότε  ξεκίνησε η επιτήρηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι σημαντικοί κανονισμοί της ΕΠΟ μεταφράζονται και στέλνονται σε FIFA, UEFA ώστε να είναι ενήμερες στο τι θα ψηφιστεί.

Τώρα τα πράγματα είναι σε σημείο αιχμής. Οι πρόσφατοι απεσταλμένοι FIFA και UEFA, έχουν τσεκάρει την  τάση που υπάρχει στην πλειοψηφία των Ενώσεων  να καταψηφίσουν τις αλλαγές που μειώνουν τις εξουσίες τους και της Ε.Ε.  Όπως και οι αποφάσεις για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που προβλέπεται να λαμβάνονται απολύτως από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Έλα όμως, που οι διεθνείς συνομοσπονδίες προειδοποιούν ότι αν η “ολιστική μελέτη” δεν ψηφιστεί στη γενική συνέλευση, δεν θα απελευθερωθούν χρήματα για τα προγράμματα και η UEFA δεν θα ασχοληθεί ξανά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού οι αλλαγές αυτές θα έπρεπε να έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια; Το πρώτο σήμα του τι θα συμβεί, θα φανεί στις 16 του μήνα.

Πιέζει επίσης σφόδρα και η Κυβέρνηση  να περάσει η «ολιστική μελέτη» και οι Εκτελεστικοί περιμένουν οδηγίες από τον "αφέντη" στο τι θα πράξουν. Γιατί όπως έχουμε σημειώσει ήδη, πολλοί συνδέουν την υπόθεση της ΑΕΚ με τις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας που εκδικάζεται από τη Επιτροπή Δεοντολογίας, με βασικό σημείο σύνδεσης, πότε θα βγει η απόφαση. Αν πάει για μετά τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ; Αυτό τουλάχιστον θέλουν να λέγεται πως αποτελεί μοχλό πίεσης για να το πράξουν. (Αλλιώς, τι;)

ΟΦΗ και ΛΟΑΤΚΙ+

Στην εποχή Μηνά Λυσάνδρου «χρεώνεται» η επικοινωνιακή κίνηση της ΠΑΕ ΟΦΗ να δηλώνει στήριξη στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα: «Πρέπει όλοι να αισθάνονται αγαπητοί και αποδεκτοί!».

Τα μηνύματα από τον χώρο του -κατά πλειοψηφία ανδροκρατούμενου- ποδοσφαίρου, όπως το επιχείρησε η ΠΑΕ ΟΦΗ, είναι ένα βήμα τολμηρό, εξ ου και η πρώτη και η μόνη ομάδα στη Superleague που το επιχείρησε.

Φανερώνει προχωρημένες απόψεις και ιδέες (έξω από τα στεγανά δεκαετιών) για την καταπολέμηση προκαταλήψεων, στιγματισμού και περιθωριοποίησης ανθρώπων. Αν λάβουμε υπόψιν πολλές αντιδράσεις του φίλαθλου κόσμου στα social media στην πρωτοβουλία, αυτό επιβεβαιώνεται.

Όλα τα καλά πάντως, μπορούν να ξεκινήσουν από τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια…

- Σπάστε του το συμβόλαιο, η αγαρμποσύνη του, δεν περιγράφεται, αν και προσπαθήσαμε και χθες με κάθε καλή διάθεση στο χθεσινό φιλικό ματς της χώρας του. Φοβερός ο διεθνής πεναλτάκιας…

-Ακόμη κι αν είναι κάτι ωφέλιμο, η φόρα που έχει πάρει η Πολιτεία με τις αναδιαρθρώσεις (συνήθως προς κομματικά οφέλη), είναι ότι χειρότερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τον Βασιλειάδη μέχρι τον διάδοχό του…

Ας όψονται όμως οι ηγεσίες του ποδοσφαίρου που έχουν κάνει κουρελόχαρτο τη θεσμική λειτουργία, σε μια εποχή που απαιτείται εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση γενικώς.

-Σας το είχαμε «σερβίρει» ότι ο Μαρκ Κλάτεμπεργκ είχε ταξίδι στην Αμερική. Πολύ το χρήμα, κάνοντας τον σχολιαστή για τους διαιτητές στην τηλεόραση στα ματς του EURO. Μήνας γεμάτος και βάλε...

Με την ελληνική διαιτησία τι θα κάνει ο Εγγλέζος; Τους έχει βγάλει του πίνακες και θα τους χειριστεί ο Τζέιν Κόλινς κι αν χρειαστεί οι τηλεδιασκέψεις είναι... η κρυφή χαρά της πανδημίας

-Άντε να ξεχάσει εκεί την επαγγελματική διαιτησία με τους αμφιλεγόμενους διαιτητές που θέλει να εφαρμόσει με πακτωλό χρημάτων στα μηνιάτικά και πιθανών αποζημιώσεων, με τα κλειστά τριετή συμβόλαια. Το έχουν πάρει χαμπάρι στην ΕΠΟ και στη Σούπερ Λιγκ και μάλλον δεν "ψωνίζουν" από σβέρκο. Πρώτα πρέπει να γίνουν άλλα πράγματα, για να γίνει κάτι τέτοιο συμβατό στη χώρα των "Big-4".

Κάποιοι Κρητικοί στην Αθήνα που ασχολούνται με την πολύ καλή διατροφή, στην οποία αρέσκεται ο Μαρκ, του μιλάνε συνέχεια για το πόσο ξεχωριστός είναι ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα. Ξύπνιος είναι, θα το έχει δει και ο ίδιος!

-Μπορείς να φαντασθείς τις αντιδράσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αν αλλάξουν οι συσχετισμοί στις εκλογές που έρχονται στην ΕΟΚ; Αλήθεια να καταγγέλλει την "επέμβαση" της Κυβέρνησης, αλλά υπάρχει και το μακρύ αλλά που μιλάει για χρόνια "χειραγώγηση" της Ομοσπονδίας...

-Μόνο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (11) έχει κερδίσει περισσότερα τρόπαια  «Premier League Manager of the Year» από τον Πεπ Γκουαρδιόλα (3). Μη ξεχνάμε ότι «διαχειρίστηκε» τη Γιουνάιτεντ επί 26 χρόνια...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News