Κατήφορος, δουλειές του ποδαριού και οι μάγκες με το τρίκυκλο...

Απόψεις
Κατήφορος, δουλειές του ποδαριού και οι μάγκες με το τρίκυκλο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν έχει όμοιο του στη Δυτική Ευρώπη στον τρόπο που τα συμφέροντα απαξιώνουν τη δυναμική του και η πολιτική μοιάζει να παίζει κουκλοθέατρο χωρίς ράμπα. Η διαιτησία, η Superleague 2 και μια μικρή όαση την Πέμπτη...

Ένα μικρό σχόλιο: "Βιώνουμε διαρκώς σε επανάληψη μια αρνητική φορά των πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με πτωτικές τάσεις, περίεργες κινήσεις και συμπεριφορές, που δεν αξίζουν στον Έλληνα φίλαθλο και πολίτη. Με την κανονικότητα να αγγίζει τα όρια του ακραίου, του φιάσκου και του ευτελούς ιδιοτελούς συμφέροντος, μοιάζουμε σαν χώρα κουρσεμένη. Το δυστύχημα είναι ότι καθοριστικό ρόλο σε αυτή την χαμηλή κατάσταση, έχουν τεράστιες ευθύνες οι κυβερνήσεις, που λειτουργούν με κριτήριο το φαινομενικό επικοινωνιακό τους όφελος. Ουσία μηδέν. Και πριν με τις παρεμβάσεις που δίχαζαν υπέρ του ενός και τώρα με τις σαπουνόφουσκες που έπαιξαν σαν μικρά παιδιά σε σκετς του δημοτικού, ανώτατα και ανώτερα στελέχη". 

Οι δουλειές του ποδαριού από την πολιτική ηγεσία και οι μάγκες με το τρίκυκλο στη Superleague 2

Τρελοκομείο η ποδοσφαιρική Ελλάς. Άλλα λένε τη μία, άλλα την άλλη. Άλλα χθες, άλλα αύριο. Και ιδού μια νέα μετωπική σύγκρουση περιεχομένου (αέρα στα πανιά σου)... με επιτελική διακυβέρνηση.

-Τόσο καιρό ήταν κοινή η διαπίστωση ότι η χώρα δεν σηκώνει τόσες πολλές επαγγελματικές κατηγορίες. Αλλά στο σχέδιο Αυγενάκη, περιλαμβάνονται οικονομικά κριτήρια, που σχολιάσθηκαν ως ανεδαφικά, εξ αρχής, ενώ η νέα βιαστική κίνηση να το πάει ο πολιτικός ηγέτης στη Βουλή, «έκρυβε» το μαθηματικό μοντέλο για χαζούς.

-Φως φανάρι, οι συνεταίροι της SL2, δεν δέχονται τα ποσά τους να μοιράζονται με το 32 αντί το δικό τους 14, όταν πάλι Εκείνος βιάστηκε με το ποσοστό από το στοίχημα (αν και εκκρεμεί προσφυγή από τις στοιχηματικές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) και τα τηλεοπτικά (με κρατική χρηματοδότηση), πριν… κλείσει το θέμα των αναδιαρθρώσεων.

-Τόσο χύμα πολιτική που δεν λαμβάνει υπόψη την παγίδα, πως απαγορεύεται ρητά από τον ΚΑΠ η τροποποίηση της προκήρυξης των πρωταθλημάτων μεσούσης της περιόδου;

-Η ΕΠΟ άραγε τί λέει; Πριν λίγες μέρες ο αντιπρόεδρος της  Αστέριος Αντωνίου δήλωνε στην ΕΡΑ Σπορ (τον άκουσα), ότι «είναι μία απόφαση που έπρεπε να ληφθεί από τη προηγούμενη χρονιά» και ότι «δεν έφταιγε μόνο ο υπουργός γιατί τότε η Super League 2 δεν ήθελε την αύξηση των ομάδων της. Τώρα έχει τακτοποιηθεί αυτό και πιστεύω πως του χρόνου μπορούν να υπάρχουν δύο όμιλοι στη Β΄ Εθνική». (Κρατείστε το «έχει τακτοποιηθεί»).

-Αυτό λέμε, είναι σοβαρή πολιτική αυτή; Πρώτα τους  φτιάχνεις και μετά τους ζητάς να σε διασφαλίσουν ως Κράτος; Με το λόγο τιμής, ή με τα λόγια του αέρα;

-Στα μαχαίρια λοιπόν ξανά. Μαζί με ένα ακόμη μεγάλο μάθημα για  την τακτική του «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω»... που κάνει τους άλλους να μην σε υπολογίζουν.

[Η αναδιάρθρωση, ζητήθηκε επισήμως από την ΕΠΟ, πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού, μελετήθηκε τον Οκτώβριο από Ομάδα Εργασίας, η οποία συστάθηκε με εκπροσώπους από ΕΠΟ, SL2 – FL και του Υφυπουργείο και κατέληξε σε σχέδιο διαφάνειας και αυστηρών αναπτυξιακών κριτηρίων συμμετοχής (Μετοχικό Κεφάλαιο 250.000€, Εγγυητική Επιστολή 100.000€, δικαίωμα συμμετοχής του 50% των παικτών στις ελληνικές εθνικές ομάδες).  Τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε και υποβλήθηκε σε δημόσια Διαβούλευση τον Φεβρουάριο, καθώς κρίθηκε απολύτως απαραίτητη και επιβεβλημένη για τη δημιουργία συνθηκών αξιοπιστίας, βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας.]

Σε πλήρη απαξίωση η ελληνική διαιτησία στην Ευρώπη

Οι Έλληνες διαιτητές είναι ανύπαρκτοι, στο εξωτερικό. Τεράστια απαξίωση -αιτιολογημένη και δίκαιη- βλέποντας στη λίστα που ανακοίνωσε η UEFA, για τους 18 διαιτητές οι οποίοι θα διευθύνουν το προσεχές καλοκαίρι τα ματς του Euro,  να μην  υπάρχει ούτε ένας από τις λίστες της ΚΕΔ...

Μέχρι εκεί απέξω, φτάνει και ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος είναι ο μοναδικός Έλληνας ρέφερι κατηγορίας Elite, που δεν έχει σφυρίξει, ούτε ένα διαβαθμισμένο ματς στη διεθνή καριέρα του. (Θα τον δούμε να σφυρίζει στη Λάρισα το ΑΕΛ-ΟΦΗ)

Η Ρουμανία με αρχιδιαιτητή τον Κύρο Βασάρα θα έχει δυο ρέφερι στη λίστα των 18. Στους τέταρτους και στο VAR, βλέπεις Πολωνό, Βούλγαρο, Σέρβο, Ελβετό.... Κανένα Έλληνα!

Ανεμενόμενο. Η UEFA ξέρει τι παίζεται στην Ελλάδα. Το σύστημα διαιτησίας των υπηρετών των «χαλίφηδων» ενδιαφέρεται μόνο για… εσωτερικές υποθέσεις. Από την άλλη, το ελληνικό πρωτάθλημα φέρνει διαρκώς ξένους διαιτητές σε παιχνίδια της. Οι Έλληνες δείχνονται στο εξωτερικό ως χαμηλής ικανότητας ή επηρεζόμενοι.

Το ένα φέρνει το άλλο κι έπειτα θέλουμε ποδόσφαιρο ποιότητας στη χώρα μας, όταν οι συνθήκες της διοίκησης του, έχουν πολλές αρχές από φεουδαρχία και μεσαίωνα...

Περίμενες να γίνει κάτι καλύτερο με την παρουσία του Μαρκ Κλάντεμπεργκ, αλλά κι αυτός στο όνομα της καλής αμοιβής του, κάνει γούστα απαξιώνοντας τους Έλληνες διαιτητές που προωθούν οι μέντορες της εξουσίας.

Θα πεις ότι επέλεξαν τον Σλοβένο τον Βίντσιτς (που έκανε όργια χρόνου στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός για να ισοφαρίσει ο γηπεδούχος), γιατί είναι συμπατριώτης του Τσεφερίν; Ο Θεοδωρίδης δεν είναι Έλληνας; Είναι, αλλά φυλάει τα ρούχα του από τους σκόρους...

Άλλες εποχές για συνεντεύξεις τύπου πριν το παιχνίδι

Η Πέμπτη ήταν η καθιερωμένη μέρα για τις συνεντεύξεις τύπου πριν το ματς, από τον Ευγένιο Γκέραρντ στον ΟΦΗ. Εποχές χωρίς αποστάσεις, άνευ viber και προσχεδιασμένες γραπτές ερωτήσεις, αλλά με αμεσότητα που έβγαζε πολλά με την ευφυία του αείμνηστου Ολλανδού. Ο δημοσιογράφος, έμενε γεμάτος από πληροφορίες και εικόνες που θα μπορούσαν να γεμίσουν σελίδες, με μικρά ή μεγάλα θέματα.

Σήμερα δεν είναι έτσι. Ο προπονητής πρέπει να στηθεί μπροστά στην κάμερα και να κάνει δήλωση ενός ή δύο λεπτών ενόψει του παιχνιδιού. Τώρα είναι ο Νιόπλιας και το "απογειώνει", γιατί ως προπονητής είναι ουσιαστικός, ξέρει που θα στοχεύσει τις δηλώσεις του για το ματς και να δώσει στον φίλαθλο με λίγες λέξεις τη μικρή και τη μεγάλη εικόνα. Όπως και ενόψει του τελικού στη Λάρισα. Με προσανατολισμό και στόχευση.

Άκρως σημαντικό πλεονέκτημα ενός προπονητή, όταν οι λέξεις του μας ακολουθούν  και στο παιχνίδι. Άλλοι αοριστολογούν στις δηλώσεις τους, χάνονται και μέσα στο ματς...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News