Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Επιστολή ΕΠΣΗ: Προτάσεις Τζώρτζογλου και συνεργασία με Ζαγοράκη

Σε πρώτο πλάνο ξανά το Χορηγικό Πρόγραμμα και το Ινστιτούτο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΠΣΗ από τον Θοδωρή Ζαγοράκη και στην ΕΠΣΗ ήδη ξεκινούν μαζί με το νέο πρόεδρο την προσπάθεια για την υλοποίηση δύο σημαντικών προτάσεών τους για την αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Ο Νίκος Τζώρτζογλου και οι συνεργάτες τους με επιστολή προς το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ θέτουν ξανά δύο σημαντικά project: Το Χορηγικό Πρόγραμμα Ερασιτεχνικών Σωματείων και τη σύσταση του Ινστιτούτου Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, για τα οποία ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ενήμερος εδώ και αρκετό καιρό και πλέον από το νέο του ηγετικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα μπορέσει μαζί με την ΕΠΣΗ να τα κάνει πράξη.

Η επιστολή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου είναι η εξής: 

«ΠΡΟΣ:

Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Θοδωρή Ζαγοράκη

Εκτελεστική Επιτροπή ΕΠΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ενώσεις όλης της χώρας

 

Αγαπητέ πρόεδρε

Μέλη της Ε.Ε. 

Ο πρόεδρος Νίκος Τζώρτζογλου και η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου σας συγχαίρουν για την ανάληψη της ηγεσίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και εύχονται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο δρόμος που καλείστε να διαβείτε δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά γεμάτος αγκάθια και λακκούβες, ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε στο βάρος της σπουδαίας ευθύνης και της σύσσωμης ανάδειξής σας στην προεδρία της ΕΠΟ.

Είναι πολλά τα θέματα που έχετε μπροστά σας και ήδη έχετε τοποθετηθεί και μάλιστα με ηχηρό τρόπο για την στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, των σωματείων και των χιλιάδων ερασιτεχνών αθλητών και παραγόντων, που εν καιρώ πανδημίας, βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου εδώ και πολλά χρονιά συνεχίζει την πολύπλευρη προσπάθεια και την κατάθεση προτάσεων για πιθανές λύσεις και το πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα τα ερασιτεχνικά σωματεία, τους ερασιτέχνες παράγοντες και τις Ενώσεις της χώρας, που εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια έχουν να λάβουν την παραμικρή οικονομική βοήθεια από την εκάστοτε πολιτεία.

Αγαπητέ πρόεδρε

Με την ευκαιρία της ανάληψη των καθηκόντων σας στην προεδρία της ΕΠΟ και γνωρίζοντας την ευαισθησία που είχατε επιδείξει ως ευρωβουλευτής προς την προσπάθεια της ΕΠΣΗ, σας υποβάλλουμε ξανά το χορηγικό πρόγραμμα που έχει συντάξει η ΕΠΣΗ για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Ένα χορηγικό πρόγραμμα το οποίο και κατά το παρελθόν έχουμε θέσει υπόψιν των Διοικήσεων της ΕΠΟ και ελπίζουμε πλέον να υπάρξει η βούληση για να γίνει πράξη.

Επίσης σας υποβάλλουμε το φάκελο για τη σύσταση, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου αλλά και του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού γενικότερα, ενός Ινστιτούτου για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, με κύριο σκοπό την ανάπτυξη ενός Ενιαίου Μοντέλου Οργάνωσης, Διοίκησης και Υποστήριξης του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Το φάκελο συντάξαμε με τη βοήθεια του Σπύρου Κοκολάκη, εξωτερικού επιστημονικού συνεργάτη, μόνιμου κάτοικου Γενεύης και κατά καιρούς συνεργάτη της UEFA.

Σας επισυνάπτουμε τόσο το ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ όσο και το φάκελο για τη σύσταση ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ προκειμένου να τα μελετήσετε.

Εφόσον κρίνετε ότι μπορεί να γίνει οποιαδήποτε βελτίωση στο project είμαστε στη διάθεσή σας, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη ότι εσείς, οι συνεργάτες σας και τα στελέχη της Ομοσπονδίας θα προχωρήσετε στην υλοποίηση του χορηγικού προγράμματος.

Παράλληλα και όπως έχει αναφερθεί στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας κατά το παρελθόν, μπορούν να τρέξουν προγράμματα είτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε από Εθνικά κεφάλαια, για τη στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και την ανάπτυξη υποδομών.

Αγαπητέ πρόεδρε, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία και λεπτομέρεια χρειαστείτε και αναμένουμε τις ενέργειές σας…

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ                                        ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑΚΗΣ»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια