ΕΠΟ - Ζαγοράκης: Η καλή μέρα... από το πρωί φαίνεται

Απόψεις
ΕΠΟ - Ζαγοράκης: Η καλή μέρα... από το πρωί φαίνεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμός... Ο πρόεδρος δεν άσκησε, αλλά παραχώρησε στον Δημητρίου το καταστατικό του προνόμιο για τον εκτελεστικό γραμματέα, ούτε ψήφισε και αποχώρησε από τη τηλεδιάσκεψη - Θα πρότεινε Μπαλωμένου, του προέκυψε ως αναμένονταν από τη συμμαχία της εξουσίας ο Ιάκωβος Φιλιππούσης .. Όλα περιγράφονται στον τίτλο!

-Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Άλλη μια ελπίδα για τον ανισόρροπο κόσμο της ΕΠΟ, έδειξε να μοιάζει με διάττοντα αστέρα. Ο Ζαγοράκης, ήλθε στην ηγεσία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να φύγει, με κύριο στόχο του να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία, με βλέψη μια τρίτη θητεία Ευρωβουλευτή;  Ερωτηματικό πολιτικής υφής, για πολιτικούς.

Δεν το λέμε. Λέγεται. Χρειάζεται να το απαντήσει. Ο ίδιος αποφάσισε, να ηγηθεί στις εκλογές με την «εκτελεστική» στήριξη να του έχει γυρίσει την πλάτη και τις «δόξες» του να καταποντίζονται..

Το δείγμα προέδρου ωστόσο χτες ήταν κάκιστο. Πρωτοφανές, πρόεδρος με πολιτική υφή, να μην ασκεί το καταστατικό του δικαίωμα και να αποχωρεί από την τηλεδιάσκεψη, χωρίς να προτείνει ως ήταν δικαίωμα και υποχρέωση μαζί. Το παρασκήνιο -έτσι κι αλλιώς- είναι δεδομένο, αλλά εκεί φαίνεται ο ηγέτης.

Φέρεται να δέχτηκε ως την τελευταία στιγμή, κυβερνητικά τηλεφωνήματα  για να προτείνει την δικηγόρο Αθηνά Μπαλωμένου (επιλογή Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού) ως εκτελεστικό γραμματέα.

Θέση που αποτελεί καταστατικό προνόμιο πρότασης του προέδρου. Κι όμως δεν το έκανε, παραχωρώντας το, (για τον Ιάκωβο Φιλιππούση -… του Κοντονή ή του Δρόσου- που εκλέχθηκε με 11-0), στον αναπληρωτή πρόεδρο, Παναγιώτη Δημητρίου του Μελισσανίδη. Κι αυτό πρωτοφανές.

Αλλά γιατί φωνάζουν τόσο έντονα για πραξικόπημα τα κόκκινα και πράσινα μέσα ενημέρωσης; Η τράπουλα όπως λέει και το περιβόητο  "συνυποσχετικό" του κυρίου Επικρατείας με τη FIFA και την UEFA μοιράζεται από την αυτοδιοίκητη εξουσία.  Ο Μελισσανίδης την έχει όλη στα χέρια του, με τα 6+5 δικά του...Άνεση ακόμη για την ΠΑΕ ΑΕΚ και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να σπάνε και πλάκα κουνώντας τις ψήφους τους, ως λευκά μαντήλια.

Το άρθρο 38, παράγραφος 5, του καταστατικού της ΕΠΟ, λέει ότι μόνο ο πρόεδρός της μπορεί να προτείνει τον Εκτελεστικό Γραμματέα και ο Ζαγοράκης πρότεινε να τον προτείνει ο αναπληρωτής του! Φυσικά, θα ήταν δεδομένο ότι αν πρότεινε την κυρία Μπαλωμένου, θα έβρισκε μόνο τις πενιχρές ψήφους τους.

Ωστόσο είναι βαριά μια στάση Πόντιου Πιλάτου… Ή είσαι ο πρόεδρος ή μειώνεις την αξία της θέσης σου.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ έχει φάει ή παραμερήσει πολύ παραμύθι με ή χωρίς Δράκο από κυβερνητικούς και ποδοσφαιρικούς παράγοντες σε όλη τη διαδρομή και "κοινή αποδοχή" δεν είδε στην επέκταση της εξουσίας του... Αλλά, αυτό όλο είναι το όχημά του.

Οι εκλογές έδειξαν τον Ζαγοράκη στην προεδρία και τον Μελισσανίδη στην εξουσία , με ολίγον Σαββίδη!

-Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση στην ΕΠΟ και δεν αλλάζει αν δεν αλλάξει πρώτα η νοοτροπία και στους μεν και στους δε και δεν έλθει μια Κυβέρνηση με αθλητική ηγεσία που θα έχει τη βούληση να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του Κράτους υπέρ της κοινωνίας και του ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News