Ελληνικό Ποδόσφαιρο

ΕΠΟ - Ζαγοράκης: Ο λαμπερός πρωταγωνιστής, η σκηνή και τα παρασκήνια

Το Ελληνικό Ποδόσφαιρο κλώτσησε μια τεράστια Ευκαιρία - Από τον ¨δικό μας" πρόεδρο, στον πρόεδρο "των όλων" σε ομηρία των "μπλοκ" - Ένα ακόμη "φιάσκο" της πολιτικής που πιστοποιήθηκε με την απογύμνωση του νέου προέδρου από τους συνεργάτες του

Το θέατρο του παρασκηνίου επικράτησε, αφήνοντας μόνο του επί σκηνής τον λαμπερό πρωταγωνιστή. Οι εκλογές ΕΠΟ έβγαλαν το απολύτως αναμενόμενο αποτέλεσμα, ρίχνοντας στο καλάθι των αχρήστων όλες τις άστοχες ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού. Η διάταξη του αποτελέσματος περιγράφεται εύστοχα ως "ο Ζαγοράκης στην κυβέρνηση, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην εξουσία".

Η πανωλεθρία των παλαίμαχων διεθνών υποψήφιων -δεν εξελέγη ουδείς- σε συνδυασμό με τις "καταστροφικές" παραινέσεις Αυγενάκη, αποκαλύπτει το "δεμένο" παιχνίδι της εξωθεσμικής επιρροής από τους "Δικεφάλους" Βορρά και Νότου, που θα χρεωθούν ιστορικά τις όποιες δυσμενείς εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς κανένα περιθώριο συγχώρεσης.

Ο Πρόεδρος πήρε την εκλογή του σχεδόν παμψηφεί με εξουσία την προσωπικότητα και το κύρος του που καλείται να διαφυλάξει. Τη θεσμική εξουσία την έχουν εκείνοι που κακοποίησαν κάθε έννοια εξυγίανσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κλωτσώντας μια μοναδική ευκαιρία για την ολική επαναφορά του σε κανονική ανάπτυξη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή των 11 (στους 17) χορεύει στο σκοπό της ΑΕΚ και του ακολουθούντος ΠΑΟΚ. Μελισσανίδης, Σαββίδης και σία...

Ο Ζαγοράκης θα μπορέσει να τους αποκαλύψει γυμνούς στον φίλαθλο κόσμο, όταν φτάσουν στιγμές που θα προβούν σε βλαπτικές ενέργειες για την ακεραιότητα του ποδοσφαίρου;

Το κοινό ερώτημα που διατυπώνεται είναι: "Τι θα γίνει αν ο Ζαγοράκης φέρει μία πρόταση που θ’ απορριφθεί; Και τι θα γίνει αν η Εκτελεστική περάσει μία πρόταση με την οποία ο ίδιος δεν συμφωνεί;"

Έχουμε δηλαδή μια Κυβέρνηση με τον Πρωθυπουργό, χωρίς κανένα δικό του υπουργό στο υπουργικό συμβούλιο κι αυτό φανερώνει την εκβιαστική λογική των "μονοφαγάδων" παραγόντων Μελισσανίδη και Σαββίδη, που πέρασαν, κάτω από την πίεση, από τον "δικό μας" πρόεδρο, στον πρόεδρο "των όλων", χωρίς δικούς του συμβούλους.

Ο Αυγενάκης φέρει ευθύνη, γιατί νομίζει ότι είναι ο "Λουδοβίκος" του αθλητισμού και με τις άγαρμπες κινήσεις και δηλώσεις του πότιζε ουσιαστικά τη συνοχή των Ενωσιακών ψηφοφόρων, τους οποίους και "λοιδόρησε".

Ο Ζαγοράκης είναι ο πρώτος πρώην ποδοσφαιριστής που εξελέγη στην προεδρία της ΕΠΟ, στη σύγχρονη ιστορία της, αλλά και ο μοναδικός που καλείται να διοικήσει την Ομοσπονδία, μέσα από την ομηρία των εκκλεγμένων του μπλοκ της ΑΕΚ Παναγιώτη Δημητρίου (ΕΠΣ Αθηνών), Τάκη Παπαχρήστου (Αιτ/νιας), Λεωνίδα Θωμαΐδη (φίλος "συστήματος"), Άγγελο Δανιήλ (Αχαΐας), Κλέαρχο Τζαφέρη (Δυτικής Αττικής), Κυριάκο Φύτρα (Αργολίδας, δεν είναι πρόεδρος, αλλά με τον ΠΑΟΚ), και από τονΠΑΟΚ Στέργιο Αντωνίου (Πέλλας), Γιώργο Χατζησαρόγλου (Δράμας), Δημοσθένη Κουπτσίδη (Γρεβενών), Μάνο Γαβριηλίδη (Θράκης) και Δημήτρη Μπουχλαριώτη (Λάρισας).

Το μέγα ερώτημα με αυτή την σύνθεση είναι αν η ΕΠΟ μπορέσει -με τον Ζαγοράκη μόνο του, μέσα στη χαμένη αξιοπιστία της και φέρει πραγματικό αέρα εξυγίανσης, αν υλοποιηθεί η Ολιστική Μελέτη της FIFA και της UEFA που η παραεξουσία που είναι πίσω από την νέα Εκτελεστική Επιτροπή την κρατάει στο συρτάρι, με τις "κυβερνητικές" ΕΠΣ να μην θέλουν να χάσουν τα οφίτσιά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια