Ημέρα εκλογών στην ΕΠΟ, αναλαμβάνει την προεδρία ο Ζαγοράκης

Ποδόσφαιρο
Ημέρα εκλογών στην ΕΠΟ, αναλαμβάνει την προεδρία ο Ζαγοράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα το πρωί θα γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο οι εκλογές στην Ομοσπονδία  

Το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει σήμερα σελίδα όσον αφορά τον πρόεδρο, με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να λαμβάνει το χρίσμα της ΕΠΟ και να διαδέχεται τον Βαγγέλη Γραμμένη που αποχωρεί από την προεδρία.

Οι εκλογές στην Ομοσπονδία θα γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο (στις 10π.μ. θα ξεκινήσει η Γενική Συνέλευση και στις 11π.μ. η ψηφοφορία) και ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας του EURO 2004 είναι ο υποψήφιος πρόεδρος κοινής αποδοχής και θα πάρει το χρίσμα, ενώ την υποψηφιότητά του έχει δηλώσει και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας κ. Νίκας.

Πάντως για να φτάσουμε μέχρι σήμερα το παρασκήνιο το προηγούμενο διάστημα ήταν έντονο με πολλές διεργασίες και κυβερνητικές παρεμβάσεις που προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση. Άπαντες ευελπιστούν ότι η ανάδειξη Ζαγοράκη στην προεδρία θα δώσει το νεύμα για να ξημερώσει μια νέα αισιόδοξη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πέραν της εκλογής προέδρου, γίνονται και εκλογές για την ανάδειξη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Αυτή είναι 17μελής και αποτελείται από: Τον πρόεδρο της ΕΠΟ, 11 μέλη από Ποδοσφαιρικές Ενώσεις, 4 μέλη από Super League 1, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Λίγκας και ο πρόεδρος της Super League 2/Football League.

Υποψήφιοι για την Εκτελεστική Επιτροπή είναι οι Π.Δημητρίου, Στ.Αντωνίου, Αγγ.Δανιήλ, Δ.Κουπτσίδης, Μ.Γαβριηλίδης, Δ.Μπουχλαριώτης, Γ.Χατζησαρόγλου, Τ.Παπαχρήστος, Λ.Θωμαΐδης, Κλ.Τζαφέρης, Κ.Φύτρας, Αγγ.Χαριστέας, Δ.Παπαδόπουλος, Π.Καφές, Γ.Ανατολάκης, Β.Κουλούρη και Κ.Κωνσταντινίδης. Ο τελευταίος είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων.

Χθες το βράδυ υπέβαλλε την παραίτηση του από την υποψηφιότητά του ο Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Οι εκλέκτορες είναι 69 και αποτελούνται από τις 54 Ποδοσφαιρικές Ενώσεις, εκ των οποίων η μία από το Ποδόσφαιρο Σάλας, τις 14 ομάδες της Super League 1 ενώ μία ψήφο έχει και η Super League 2. Τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονται λίγο μετά το μεσημέρι.

 

Έγιναν οι δοκιμές

Όλες οι διαδικασίες θα γίνουν σήμερα με ηλεκτρονικό τρόπο αφού λόγω της πανδημίας δεν επιτρέπεται η δια ζώσης παρουσία των εκλεκτόρων. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές διαδικασίες προκειμένου να επιλυθούν τυχόν τεχνικά προβλήματα και να διεξαχθούν ομαλά η Γενική Συνέλευση και η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Στα γραφεία της ΕΠΣΗ βρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Νίκος Τζώρτζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος-Πλούταρχος Κουτεντάκης, κάνοντας τις απαραίτητες συνδέσεις με τις σχετικές πλατφόρμες και λαμβάνοντας οδηγίες και λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα γίνει η ψηφοφορία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News