ΕΠΟ, Ζαγοράκης και η πολιτική φάρσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Απόψεις
ΕΠΟ, Ζαγοράκης και η πολιτική φάρσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγια του αέρα μέσα από τα κυβερνητικά σόου με τον Τσέφεριν... Μια από τα ίδια και ο Ζαγοράκης... σαν ξυπόλητος πρίγκιπας

-Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν πιστέψαμε ότι η σύγχρονη πολιτική θα έδινε λύσεις στο ποδόσφαιρο. Βλέποντας και τις εξελίξεις με την υποψηφιότητα «κοινής αποδοχής» του Ζαγοράκη, απλά ελπίσαμε ότι έρχεται κάτι καλύτερο. Κατά το μη χείρον βέλτιστον.

-Οι εξελίξεις μάλλον είναι δραματικές, εκτός αν η χτεσινή ροή κάποιων πληροφοριών επιβεβαιωθούν και ο νέος πρόεδρος θα έχει τη δυνατότητα για κάποιες υποψηφιότητες στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή ή σε άλλα καίρια πόστα. Ή ακόμη και δείγματα μιας ΕΕ που θα εκπροσωπεί και άλλες τάσεις πέρα από τους εξυγιαντές που λειτουργούν με «συνταγές παράγκας».

-Ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει πολλά σοβαρά πράγματα ενώπιον FIFA και UEFA, ως κινήσεις, σκοπεύοντας όπως δήλωσε «χωρίς αμφιβολία», να... πετύχει εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν.

-Οι εξελίξεις ωστόσο δεν το βεβαιώνουν. Πιθανόν γιατί έχει πολλά στο κεφάλι του. Ίσως δεν μπορεί να πείσει τους άρχοντες που θέλουν και ποσοστό από το στοίχημα... Καθόλου απίθανο να ήταν αποτέλεσμα μιας ακόμη διφορούμενης αποστολής του «επιτελικού» υπουργού του.

-Το αποτέλεσμα είναι όπως περιγράφεται σε τίτλο: "Ο βασιλιάς (Ζαγοράκης) είναι γυμνός στην ΕΠΟ».

-Ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν έχει κανένα πρόσωπο της επιλογής του στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή. Τότε γιατί ανέλαβε, αφού πρόκειται για... κοινή παρωδία; Μια από τα ίδια και αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, τότε, μάλλον ο Ζαγοράκης ενεργεί πολιτικά και όχι ποδοσφαιρικά ή και τα δύο μαζί.

-Πολλοί λένε ότι με αυτές τις συνθήκες η ελπίδα για το ποδόσφαιρο πάει περίπατο και ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, μπορεί να σκέπτεται την επανεκλογή του ως Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, αφού χωρίς το κόμμα, ούτε στο όνειρό του. (Δώσε και πάρε;).

-Η ΕΕ της ΕΠΟ με πρόεδρο τον Ζαγοράκη και τα πέντε μέλη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (τέσσερα από τη Super League -ο πρόεδρος και άλλοι τρεις- και τον πρόεδρο της Super League 2-Football League), θα συγκροτήσουν τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας με τους εκλεκτούς ΕΠΣ: Π. Δημητρίου (αναπληρωτής πρόεδρος), Στ. Αντωνίου (αντιπρόεδρος), Αγγ. Δανιήλ (ταμίας), Δ. Κουπτσίδης, Μ. Γαβριηλίδης, Δ. Μπουχλαριώτης, Γ. Χατζησαρόγλου, Τ. Παπαχρήστος, Λ. Θωμαΐδης, Κλ. Τζαφέρης και Κ. Φύτρας. (Μελισσανίδης - Σαββίδης 6-5)

-Μέγα χτύπημα στη δυναμική του Ζαγοράκη και για την Κυβέρνηση, που αν δεν αλλάξει κάτι την ύστατη ώρα, θα έχει πετύχει μια μεγάλη τρύπα στο νερό...

-Και η περιβόητη «ολιστική μελέτη θα είναι μόνο για να την επικαλείται αορίστως ο υφυπουργός αθλητισμού; Υπάρχει ολιστική μελέτη που μπορεί να περάσει χωρίς την εξουσία της ΕΠΟ;

-Αργά σκέφτηκαν την Επιτροπή Δεοντολογίας για» εκβιασμούς, απειλές και χρηματισμούς σε εκλογές ποδοσφαιρικών ενώσεων», άσχετα αν ξεσήκωσαν μάρτυρες, χωρίς και εκείνοι να κοιτάξουν στον καθρέπτη.

-Καλή Σαρακοστή!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News