Ελληνικό Ποδόσφαιρο

ΕΠΟ: -Ποιόν Ζαγοράκη; Θέλουμε δικό μας...

Ανάρτηση του αναπληρωτή προέδρου τηςΕΠΟ και προέδρου της ΕΠΣ Σάμου, Νίκου Βακάλη δείχνει ξεκάθαρα την τάση κατά της υποψηφιότητας του Θοδωρή Ζαγοράκη, και προτρέπει τις ΕΠΣ ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ να προέρχεται οπωσδήποτε από τον χώρο των Ενώσεων....

Ζούμε σε μια παράξενη αλλά και επικίνδυνη εποχή. Όλα τριγύρω αλλάζουνε, αλλά δεν μένουν τα ίδια. Μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα και  τις εμμονές κυρίως του κάθε υπηρέτη της Αυλής. Για τον πολύ κόσμο αυτά που αλλάζουνε, κοστίζουν ακριβά.

Εδώ ο κόσμος καίγεται και τα εξωθεσμικά συστήματα φορέων και θεσμών, το χαβά τους. Συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο, πάλι ως καθρέπτης.

Διαβάζοντας σήμερα μια ανάρτηση του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ Νίκου Βακάλη, δεν ήταν εύκολο να καταλάβεις τι σημαίνει να κινδυνεύεις να χάνεις ή να μειώνεις την ακραία σου -μη πραγματικά αναλογική- εξουσία που κατέχεις.

Γράφει με... πόνο και με δικά του τα κεφαλαία:· «ΟΛΕΣ οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβουμε κάτι πολύ βασικό, αν θέλουμε να υπάρχουμε και την επόμενη μέρα.  Και αυτό είναι το ότι ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ υποψήφιος ΠΡΟΕΔΡΟΣ απ τον χώρο μας. Ας είναι και δύο.  Είναι ζήτημα επιβίωσης μας, αυτός να είναι και ο επόμενος Πρόεδρος».

Και συνεχίζει άνευ ορίων, αποκαλυπτικά τι τον καίει. Να μην χάσει την εξουσία που πήρανε με τα ίδια εργαλεία και μεθόδους της Αλεξανδρούλης:

«Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια. Και η νέα διοίκηση να ανακτήσει τα όσα έχασε (παρέδωσε θα έλεγα καλύτερα) αυτή.  Στην άκρη λοιπόν οι συμπάθειες, οι αντιπάθειες και τα χρώματα και ας κοιτάξουμε το συμφέρον των Ενώσεων μας. Ίσως είναι και η μεγάλη ευκαιρία να  φτιάξουμε πράγματα, που άλλοι δεν μας άφησαν να φτιάξουμε. Και δεν θα υπάρξει άλλη».

Αυτά μαζί με τη διγλωσσία του αφέντη που επίσης δρα εξωθεσμικά με το συνήθη τρόπο άλωσης της εξουσίας του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν μην τι άλλο θα έπρεπε να ήταν θεσμός με την προστασία όλων.

Βλέπεις όμως την κατρακύλα. Ο Ολυμπιακός νίκησε την Αϊντχόβεν, αλλά και πάλι η Ελλάδα είναι στην 18η θέση που την υποβιβάζει στον κάτω όροφο με το Conference League.

Αυτό ήταν το έργο τους που υπερασπίζεται ο κ. Βακάλης. Την πλήρη κατάπτωση, για να περνάνε οι «δικοί μας» καλά και τα golden boys. Το ίδιο κάνουν και οι άλλοι "συνεταίροι", όπως κι αυτοί, που είναι έξω από το παλάτι.

Ήδη οι κύκλοι εξουσίας Βορρά και Νότου αποδομούν την υποψηφιότητα Ζαγοράκη, την ώρα που η υποψηφιότητα Ψαρρόπουλου, που στηρίχθηκε από τον Μελισσανίδη, καίγεται από το... όριο ηλικίας του Αυγενάκη.

Οι μεγαλοπαράγοντες, έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και δεκαετίες, από εγωισμούς και καπρίτσια, κυρίως όμως από το ποιος θα μπορέσει να πάρει το πακέτο του Champions League. Θα το ήθελαν και ανέξοδα…

Από την άλλη έχεις μια κυβέρνηση να σου λέει ότι φτιάχνει "επιτελικό κράτος", χωρίς να λέει ότι πρόκειται για ένα κοστούμι μόνο για τα μέτρα της…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια