Ελληνικό ποδόσφαιρο και τρύπια πανταλόνια

Απόψεις
Ελληνικό ποδόσφαιρο και τρύπια πανταλόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μεν θέλουν να συνεχίσουν το χάλι που υπηρετούν, οι δε παίζουν τον κλύδωνα της ολιστικής μελέτης και η αναδιάρθρωση υπόσχεται ότι δεν θα είναι μια ακόμη τρύπα στο νερό… Είδαμε και μεις τον Κλάτενμπεργκ

Η ανακοίνωση των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων που προέκυψε μετά τη συνάντηση Ζαγοράκη και Μητσοτάκη, έχει αναδείξει τους τριγμούς που υφίσταται το «σύστημα προέδρων Ενώσεων – ΕΠΟ». Παράγοντες... χάνουν οφίτσια!

Οι «διακλαδωμένες» ΕΠΣ, θέλουν προφανώς να συνεχίσει αυτό το χάλι που στηρίζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στηρίζει τις διοικήσεις τους... Πολλές από αυτές είναι «αρματωμένες» με στελέχη τους, να κινδυνεύουν να χάσουν οφίτσια.

Έχεις και τον Ψαρρόπουλο, πρόθυμο να συνεχίσει το παραμύθι που εκτροχιάζει την προοπτική του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με την ίδια συνταγή των τελευταίων δεκαετιών…

Το ότι συμβαίνει αυτή την ώρα με την πολιτική ανάμειξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι προϊόν των ίδιων των ποδοσφαιρικών εκπροσώπων, που το έφεραν για δικές τους καλύψεις και οφέλη, σε αυτό το άθλιο επίπεδο.

Δίπλα σε κάθε σχεδόν ΕΠΣ της χώρας θα πρέπει να αναγράφεται δίπλα και το όνομα του «Big» στον οποίον φέρεται ως προσκείμενη. Ταιριάζει βέβαια και το «Βορράς», «Νότος», ή «Λιμάνι» αν και το έχουν «τερματίσει» με τα «μπλοκ» και τα «άρματα»

Με ανάρτηση του στο facebook ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Νίκος Βακάλης εκφράζει, με αφορμή την ανακοίνωση των 40 Ενώσεων, την εκτίμηση ότι πολλές από τις υπογραφές δεν θα ισχύσουν, κάνοντας λόγο για... πανταλόνια!

«Θα περιμένουμε … με αγωνία…. να δούμε και πόσοι άλλοι απ’ όσους υπέγραψαν θα πράξουν το ίδιο, ώστε να διαψεύσουν κάποιες φήμες για το ότι όλοι εμείς οι υπογράφοντες, χρησιμοποιηθήκαμε απλά και μόνο για να επιτύχουν κάποιοι τις προσωπικές τους επιδιώξεις. Τα παντελόνια που λέγαμε…», γράφει μεταξύ άλλων, ίσως (και) γιατί πολλές Ενώσεις που αναφέρονται στη λίστα, δεν είχαν καν ιδέα για την υπογραφή τους!

Η Αναδιάρθρωση 

-Η αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου με την κατάργηση της Football League και τον καθορισμό  της Super League 1 και της Super League 2 με αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας, δείχνει θετική.

-Ακόμη και η θέσπιση των κριτηρίων για την (συχνά περίεργη) Super League 2 όπως το αυξημένο Μετοχικό Κεφάλαιο ύψους 250.000 ευρώ, το  ποσό εγγυητικής επιστολής που θα καταθέτουν οι ΠΑΕ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος μίνιμουμ 100.000 ευρώ και η υποχρέωση να υπάρχουν στα Φύλλα Αγώνων μισοί ποδοσφαιριστές, που να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις εθνικές ομάδες...

-Κριτήρια που πάνε κόντρα σε επιτήδειους παράγοντες, που χωρίς κεφάλαια παράγουν χρέη (σε προπονητές, ποδοσφαιριστές ...), χωρίς να είναι κρυφός ο τρόπος που ποντάρουν για να βγάζουν χρήματα από το ποδόσφαιρο. Να τελειώνει και το αστείο  «Θείο δώσε μου» στηριζόμενοι σε κρατικές ενισχύσεις ή κρατικά τηλεοπτικά δικαιώματα.

-Αρκεί να γίνει σωστά, χωρίς φωτογραφικά παράθυρα. Σίγουρα ήταν κάτι που έπρεπε για να βρουν μια σειρά τα χρόνια προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

-Η έξαρση των συζητήσεων για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με την «Ολιστική Μελέτη», συνέβη, διότι παρουσιάστηκε χτες ενώπιον Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο.

-Αλλά και πάλι πολλοί φοβούνται ότι θα έχουμε μια ακόμη τρύπα στο νερό, από την οποία θα ρουφάει με καλαμάκι ένας από τους νέους αρεστούς... Έχουν συμβεί τόσα πολλά τις τελευταίες δεκαετίες στη σχέση πολιτικής και ποδοσφαίρου, που σε κάνει να κρατάς μικρό – μικρό καλαθάκι…

-Θα άξιζε για την ελληνική κοινωνία, όλοι αυτοί οι κύριοι των μεγάλων ΠΑΕ και τα συνεργεία τους να έδειχναν με ενέργειες τους την στόχευση τους για ένα αναβαθμισμένο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι για ένα πρωτάθλημα του «καθενός». Ως έχουν πρόσωπα και πράγματα, βάλτε τελίτσες...

Είδα κι εγώ τον Κλάτενμπεργκ...

-Βλέποντας τον ορισμό του Ζαχαριάδη στο ματς ΟΦΗ- ΑΕΚ… σκεφτόμασταν αν ο Μακεδόνας πέρασε από εξέταση οφθαλμιάτρου μετά το καραμπινάτο λάθος (και με VAR ) στο ξεσκέπαστο 2-2 του ΟΦΗ - Ατρόμητος.  Όταν και χάθηκαν οι δυο πρώτοι βαθμοί του ΟΦΗ (με ασυνήθιστη συνέχεια), ενώ -και κατά παραδοχή  Κλάτενμπεργκ- έπρεπε να δοθεί οφσάιντ στο γκολ του Μανούσου…

-Έστω κι αν στο ματς με τη Λαμία πέρασε «απαρατήρητος» στη νίκη του ΟΦΗ με 2-0 . Τρίτη φορά στο Ηράκλειο με μία ισοπαλία, μία νίκη…

-Αξίζει η αλήθεια, αν η χτεσινή συνάντηση Μελισσανίδη και Κλάτενμπεργκ δεν ήταν ξαφνική. Από την ΑΕΚ λέγεται ότι ήταν προγραμματισμένη… Όπως και να έχει έγινε πριν από το ματς τον ΟΦΗ.

-Γιατί να το προσπεράσουμε; Είναι ο κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου αγγελικά πλασμένος; Όλα επηρεάζουν σ’ ένα ξέφραγο αμπέλι… Και το χωράφι της Superleague είναι πυρακτωμένο εν όψει εξελίξεων στην Ομοσπονδία, στο όνομα των «Big4».

Με την σκέψη στην αποτελεσματικότητα…

Ο ΟΦΗ απέναντι στην ΑΕΚ, έχει δυνατούς λόγους μέσα από την τρέχουσα πορεία του να αντιμετωπίσει τη «λαβωμένη» (από τον ΠΑΣ), μεγάλη αντίπαλο. Όσο πιο δυνατή πρόκληση, τόσο πιο μεγάλη η εγρήγορση. Είναι και το «μαξιλαράκι» που χάθηκε με τον Αστέρα… και ζητά την κάλυψη.

Και οι δυο ομάδες προέρχονται από ήττες, αλλά για τον ΟΦΗ έχουν πιάσει ταβάνι οι απώλειες στο «Γεντί Κουλέ». Δεν πάει άλλο αυτό το ποσοστό. Να έχει δηλαδή μόλις 20% νίκες μέσα στο σπίτι του.

Η ΑΕΚ έχει 67% νίκες στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της… Περισσότερες από αυτές που έχει πανηγυρίσει στην έδρα της. Επομένως ακόμη πιο επικίνδυνη. Ο ΟΦΗ θα παίξει και πάλι την μπάλα του, με την πιθανότητα να του έχει γίνει εμμονή η αποτελεσματικότητα, να είναι μεγάλη…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News