Καταργείται η FL και ενοποιείται με την SL2 του χρόνου!

Ποδόσφαιρο
Καταργείται η FL και ενοποιείται με την SL2 του χρόνου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Επαναφορά σε δύο επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με την «Ολιστική Μελέτη», που παρουσιάστηκε την Πέμπτη (28/1) από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Και εντός του όλου σχεδίου υπάρχει και αναδιάρθρωση! Πρόκειται για κατάργηση της FootballLeagueως τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας και ενοποίηση της με την υπάρχουσα Σούπερ Λίγκα 2. Αυτό θα πρέπει να συμβεί το καλοκαίρι του 2021 ώστε το φθινόπωρο να υπάρχουν μόνο η Σούπερ Λίγκα 1 και η δεύτερη κατηγορία (είτε θα παραμείνει ως Σούπερ Λίγκα 2 ή Β’ Εθνική όπως λέγεται παραδοσιακά).

Μάλιστα, το ρεπορτάζ θέλει τη θέσπιση τριών κριτηρίων για τη 2η κατηγορία που θα είναι το αυξημένο Μετοχικό Κεφάλαιο, σημαντικό ποσό εγγυητικής επιστολής, που θα καταθέτουν οι ΠΑΕ πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και η δυνατότητα να υπάρχουν στα Φύλλα Αγώνων μισοί ποδοσφαιριστές, που να μπορούν να αγωνιστούν στις εθνικές ομάδες (κοινώς να είναι Έλληνες).

Πηγές από τη ΓΓΑ, πάντως, τόνιζαν ότι αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάζει τη φετινή FootballLeague, η οποία θα διεξαχθεί κανονικά εφόσον το επιτρέψουν οι «ειδικοί» - λοιμωξιολόγοι ελέω Covid-19.

Πηγή: a-sports.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News