Με Γιακουμάκη η Εθνική 2-1 την Κύπρο

Ποδόσφαιρο
Με Γιακουμάκη η Εθνική 2-1 την Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκολ και εξαιρετική εμφάνιση από τον Ηρακλειώτη επιθετικό στο ντεμπούτο του

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε σήμερα στη Ριζούπολη με 2-1 της Κύπρου σε φιλική αναμέτρηση και πέρα από το νικηφόρο αποτέλεσμα, τα κέρδη για το συγκρότημα του Τζον Φαν Σιπ ήταν πολλά.

Στο ντεμπούτο του με τα γαλανόλευκα ο Γιώργος Γιακουμάκης ήταν εξαιρετικός, σκοράροντας το δεύτερο γκολ της Εθνικής, είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ που σημείωσε ο Τζόλης, δημιούργησε ευκαιρίες στα καρέ των Κυπρίων και γενικά επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση!

Η εικόνα της Εθνικής στο α’ ημίχρονο ήταν εξαιρετική και ελπιδοφόρα ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων για τον 3ο Όμιλο του Nations League, την Κυριακή στη Μολδαβία και την επόμενη Τετάρτη κόντρα στη Σλοβενία, που θα κρίνουν και την πορεία της σε αυτή τη διοργάνωση.

Ο Γιακουμάκης ανταποκρίθηκε απόλυτα στην εμπιστοσύνη του Ομοσπονδιακού τεχνικού, πολύ ορεξάτοι ήταν οι Φορτούνης και Τζόλης όπως και ο Χατζηγιοβάννης στο ντεμπούτο του. Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν αρκετές αλλαγές αλλά και λάθη που κόστισαν και τη μείωση του σκορ από την Κύπρο αλλά βάσει των πολλών ευκαιριών που δημιούργησε η Εθνική Ελλάδας, το 2-1 περισσότερο την αδικεί, αφού άξιζε μεγαλύτερο σκορ…

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, το ξεκίνημα της Ελλάδας ήταν άκρως δυναμικό, με καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Από νωρίς… εγκαταστάθηκε στα καρέ των Κυπρίων και άνοιξε το σκορ στο 8’, όταν ο Γιακουμάκης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Δημητρίου απέκρουσε και ο Τζόλης με το «ριμπάουντ» από κοντά απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας για πρώτη φορά με το εθνόσημο, στη δεύτερη συμμετοχή του!

Μετά το γρήγορο γκολ, λύθηκαν και τα πόδια των διεθνών, συνεχίζοντας να πιέζουν για περισσότερα γκολ. Στο 15' ο Γιακουμάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά μετά από σέντρα του Τσιμίκα και δύο λεπτά μετά, στο 17' ο Ηρακλειώτης σέντερ φορ της Φένλο δεν αστόχησε. Ο Κουρμπέλης τον βρήκε στην περιοχή με ωραίο γέμισμα, ο Έλληνας φορ στόπαρε και ανάμεσα σε δύο αντιπάλους πλάσαρε εύστοχα για το γρήγορο 2-0.

Το 2-0 διατηρήθηκε με άνεση σε όλο το α’ ημίχρονο ενώ στην επανάληψη και μετά τις πολλές αλλαγές που έκανε η Φαν Σιπ, η Κύπρος εκμεταλλεύτηκε μια αμυντική αδράνεια και μείωσε 2-1 με τον Ηλία.

Πάντως στη συνέχεια η Εθνική δικαιούταν τουλάχιστον άλλο ένα γκολ. Στο 67' ο Σιέλης έσωσε προ του Γιακουμάκη που ετοιμαζόταν να «πυροβολήσει» μετά από ανάπτυξη με Μπουχαλάκη-Χατζηγιοβάνη, ενώ ένα λεπτό μετά ο Κουρμπέλης είχε δοκάρι με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Πέλκα. Στο επόμενο δεκάλεπτο, Λυκογιάννης και Χατζηγιοβάνης απείλησαν για το 3-1, χωρίς όμως να ευστοχήσουν, ενώ ο δεύτερος έχασε ξανά τεράστια ευκαιρία στο 85', όταν ο Δημητρίου τον νίκησε στο τετ-α-τετ μετά από κάθετη του Μπουχαλάκη.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Ελλάδα να διατηρεί αυτό το 2-1 και τον Φαν'τ Σχιπ να κρατά σίγουρα πολλά θετικά ενόψει της συνέχειας, τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο.

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Μπάρκας, Μαυρίας (68’ Ρότα), Κουρμπέλης, Μιχαηλίδης, Τσιμίκας (46’ Λυκογιάννης), Ζέκα (46’ Λαμπρόπουλος), Μπακασέτας (46’ Πέλκας), Φορτούνης (46’ Μπουχαλάκης), Χατζηγιοβάνης, Τζόλης (46’ Λημνιός), Γιακουμάκης.

Κύπρος (Γιόχαν Βάλεμ): Δημητρίου, Χ.Κυριάκου (61’ Κούσουλος), Σιέλης (75’ Παπαφώτης), Ιωάννου Ν. (61’ Ιωάννου Θ.), Κατελάρης (46’ Καρώ), Χάμπος, Αντωνίου, Γκόγκιτς (46’ Κάστανος), Αρτυματάς, Πίττας, Ηλία (87’ Τζιοννή)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News