ΟΦΗ: Ο σεβασμός στην ποιότητα και το... οκτώ φορές φαβορί

Απόψεις
ΟΦΗ: Ο σεβασμός στην ποιότητα και το... οκτώ φορές φαβορί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΦΗ - Ολυμπιακός: Η ποδοσφαιρική ουσία πίσω από τις λέξεις Σίμου και Μαρτίνς - Το 8 φορές φαβορί - Η εθνική μας περιπέτεια - Οι εκλογές και... τα επιδόματα ανεργίας - Η άλλη ψυχή με Γκαρσία πάνω στη δουλειά του προκατόχού του - Οι Ωραίοι... και ο φόβος του Στοιχήματος

Μια ακόμη φορά ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε με τις δηλώσεις του πριν το παιχνίδι, την εκτίμησή του για την ποδοσφαιρική ποιότητα του αντιπάλου του. Μπορεί ο ΟΦΗ να μην έχει δικαιωθεί στη βαθμολογική του συγκομιδή, αλλά ο προπονητής του Ολυμπιακού, γνωρίζει την ποιοτική σύνθεση και δουλειά της κρητικής ομάδας.

Το ίδιο και ο Γιώργος Σίμος που εκφράζει με κάθε τρόπο τον σεβασμό του στο ποδόσφαιρο που υπηρετεί, μίλησε για τη δυσκολία απέναντι στον Ολυμπιακό και μαζί το έξτρα κίνητρο της ομάδας του να εστιάσει στην πρόκληση με τη δική της απόδοση. Ο Ολυμπιακός κομπλέ, ο ΟΦΗ χωρίς Μαρινάκη, Ναμπί, Σαρδινέρο, Νέιρα, Βούρο, Γιαννούλη, Βαζ, Τσιλιανίδη και Σόουζα... Οκ, ποδοσφαιρικό κι αυτό.

Όλα τα άλλα, από την καθαυτή ποδοσφαιρική ουσία, την ποιότητα και το ήθος, είναι μακράν υποδεέστερα. Όπως και να έχει, με ή χωρίς ελλείψεις, ο ΟΦΗ θα έχει τον δικό του προσανατολισμό στην επίτευξη του στόχου απέναντι στον ισχυρό αντίπαλο.

-Σίγουρα θα δούμε ποδόσφαιρο και από τους δύο… Κέρδος, αν συμβάλλει και η διαιτησία, ακόμη περισσότερο.

Αποδόσεις και Επιδόσεις

Μια ματιά στις στοιχηματικές αποδόσεις στο ματς ΟΦΗ – Ολυμπιακού, μπορεί να κάνει τα κίνητρα του αγώνα που ανέπτυξε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Σίμος, ονειρικά για φίλους της κρητικής ομάδας, που θα ποντάρουν από καρδιάς, την επιτυχία της! Η νίκη του γηπεδούχου ΟΦΗ πληρώνει 8.00, ακόμη και η ισοπαλία 5.25 (και τα δυο ανοδικά), έναντι 1,33 σε νίκη των φιλοξενούμενων…

Η τελευταία νίκη του ΟΦΗ πάντως επί των «Ερυθρόλευκων» δεν είναι μακριά στην προϊστορία, αλλά πολύ νωπή. Μόλις τον Οκτώβριο του 2018, με το γκολ του Βουό!

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κριθεί στα εκτός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος, αφού από τους πέντε συνολικά αγώνες του, έχει δώσει μόνο έναν, αυτόν με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα που έληξε ισόπαλος 1-1με φωνές κατά της διαιτησίας. Ο ΟΦΗ που έχει 3/3 στις ισοπαλίες φέτος στο «Γεντί Κουλέ», χρειάζεται να αναδείξει «το έξτρα κίνητρο για διάκριση και απόδοση, αλλά και για το καλύτερο αποτέλεσμα», που λέει και ο προπονητής του, απέναντι σε υπέρτερο και πιο πλήρη αντίπαλο.

-Ο Μαρτίνς έχει δίκιο: «Για πρωτάθλημα η ομάδα που θα περάσει από το Ηράκλειο τον ΟΦΗ»

Ανάσα και χαρά μαζί

-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με τις δυο «τεσσάρες», δεν ανέβασαν μόνο κατακόρυφα τη θέση της Ελλάδας στον πίνακα της UEFA, αλλά δημιούργησαν νέα κίνητρα πίστης στις ομάδες τους ακόμη και στον Ολυμπιακό, που πήρε ηλεκτρικό σήμα να επιστρέψει κι αυτός στις ευρωπαϊκές νίκες μέσα από το δυσκολότερο έργο του. Το κέρδος είναι αμοιβαίο και ελληνικό, να συνεχίσουμε έτσι…

-Μεγάλη ανάσα στο καταθλιπτικό τοπίο της πτώσης που έχει προηγηθεί, αλλά και μέσα στην βαρυχειμωνιά και το λοκντάουν του κορωνοϊού… Χάρηκαν όλοι, κορωνοϊόπληκτοι και μη!

Το νεύμα

Φανερή η… νέα ψυχή της ομάδας του ΠΑΟΚ στο ματς με την Αϊντχόβεν, με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο.

-Ο προπονητής με ότι άλλο καλό κι αν τον χαρακτηρίζει, χρειάζεται να εμπνέει και να έχει δυνατό νεύμα σε κάθε ποδοσφαιριστή του! Ναι μας άρεσε που φάνηκε και η καλή δουλειά του Φερέιρα…

Προθεσμίες και επιδόματα

Κορωνοϊός: Μέχρι τη 15η Μαρτίου έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων διοικήσεων οι Ομοσπονδίες. (Υφυπουργείο Αθλητισμού).

Εκτάκτως θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Τρίτη…

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου, η «προθεσμία θεραπείας στα σωματεία για την εγγραφή τους στο Αθλητικό Μητρώο» (ΓΓΑ).

-Που τρέχουν τους ανθρώπους, με τέτοιο καιρό και τόσο κλείδωμα και αφραγκία; Άσε που τα επιδόματα για αναστολές εργασίας του Νοεμβρίου θα δοθούν λέει μετά τις 20 του Δεκέμβρη… κι αυτά λειψά. Ξέρει καλά την τέχνη ο Βρούτσης, όπως και με τις θαμένες ΚΥΑ για τα επιδόμα αδείας...

Που καταντήσαμε λοχία…

Η κακομοιριά που διέπει την Ποδοσφαιρική μας Ομοσπονδία με τους εκάστοτε «δικούς μας», φέρνει στο σημείο να γίνει έδρα της Εθνικής μας ομάδα η Ριζούπολη για τα  ματς με Κύπρο (φιλικό) και Σλοβενία (Nations League) 11 και 18 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

-Η Τούμπα έχει πανικοβάλλει με τον covid – 19, το Καραϊσκάκης είναι «του άλλου», το Παγκρήτιο το έβαλαν στο στόχαστρο για την «Αγιά Σοφία» και το χορτάρι του ΟΑΚΑ, έχει βγάλει βρούβες… κι ας λέει ο... άρχων της αθλητικής πολιτικής, πως είναι τέλειος!

Οι Ωραίοι και τα Χρέη…

Όταν βλέπεις τη Serie A που έχει σκορπίσει εκατομμύρια ευρώ για τρανταχτές μεταγραφές και συμβόλαια, να τρέχει στην Ιταλική κυβέρνηση και να ζητά οικονομική ενίσχυση, ακούς μια ώρα αρχύτερα το κραχ...

Το μέγεθος φαίνεται και από το ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ της οικονομικής ενίσχυσης που αιτήθηκε, εισπράττοντας αρνητική απάντηση. Η οικονομική κρίση έχει φανεί παντού ακόμη και στην Μπαρτσελόνα και μέσα από τις μελέτες της Premier League.

-Γιατί να μη σκεφτούμε σε αυτούς τους... καλούς και αυθεντικούς καιρούς που διανύει η ανθρωπότητα, πως επειδή αναλογικά αυτή η κρίση διαχέεται παντού σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, ότι μπορεί να δούμε και περίεργα αποτελέσματα σε μεγαλοαγώνες, με ότι αυτό υπονοεί; Εδώ, και στα ωραία έχουν χρέη… Η δήλωση του προέδρου της ιταλικής Λίγκας, Πάολο Νταλ Πίνο, ότι «το ποδόσφαιρο είναι κοντά σε μία οικονομική κρίση που θα επηρεάσει την κοινωνία», χρήζει κοινωνιολογικής ανάλυσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News