Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Ο Τζώρτζογλου και «η σκούπα με το φαράσι»

Αιχμηρή ανάρτηση του προέδρου της ΕΠΣΗ με αναφορές στον Υφυπουργό Αθλητισμού

Για την απόφαση να δοθούν χρήματα στις ΠΑΕ από το στοίχημα έκανε ανάρτηση ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, εκφράζοντας την απορία γιατί να μείνει έξω από αυτή τη διαδικασία το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ενώ στάθηκε ιδιαίτερα αιχμηρός για τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τα όσα είπε για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

«Τη σκούπα και το φαράσι θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης…» έγραψε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τζώρτζογλου. Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Συμφωνούμε απόλυτα με την απόφαση της κυβέρνησης να δοθούν χρήματα από το στοίχημα σε όλες της ΠΑΕ σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Ήταν μία πάγια θέση εδώ και χρόνια και της ΕΠΣ Ηρακλείου. Αυτό άλλωστε συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Δεν γίνεται τα ονόματα των ΠΑΕ και των ομάδων να χρησιμοποιούνται και να τα “εκμεταλλεύονται” οι στοιχηματικές εταιρίες και από αυτήν την “εκμετάλλευση” όλα αυτά τα χρόνια να μην έχουν το παραμικρό έσοδο οι ΠΑΕ..

Όμως για το ερασιτεχνικό σωματείο, για τον ερασιτέχνη παράγοντα, για τις Ενώσεις τι θα γίνει; Δεν θα πρέπει να είμαστε και τόσο ικανοποιημένοι, αλλά και αισιόδοξοι με όσα ακούσαμε από τον κ. Αυγενάκη, ούτε φυσικά και από την πρόθεση του ότι τα “νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία” που είναι μόλις 117 κατά τον υφυπουργό θα μοιρασθούν κάποια εκατομμύρια. Αντίθετα ενώ δεν εισπράξαμε χρήματα, “εισπράξαμε” προσβολές και μεγάλο αριθμό υποτιμητικών χαρακτηρισμών για τα ερασιτεχνικά σωματεία και τους ερασιτέχνες παράγοντες από τον υφυπουργό αθλητισμού…Μίλησε για “ισόβιες διοικητικές διάνοιες” λες και δεν υπάρχουν και “ισόβιες πολιτικές διάνοιες”…

Ακούσαμε επίσης αναφερόμενος πάντα στο ερασιτεχνικό αθλητισμό να λέει για “την αταξία και την έλλειψη νομιμότητας των σωματείων”… για “μπάχαλο και σωματεία σφραγίδες”…για “Το πάρτι της «μαύρης εργασίας»”… για “Πάρτι παρανομίας”…Τους φακέλους της SPORTRADAR τους έχει ακούσει; Μίλησε για “συνένοχους, για βολεμένους, και σε κάθε περίπτωση απαράδεκτους”. Και τι δεν είπε.. Είμαστε φυσικά υπέρ του νοικοκυρέματος.. Και βέβαια θα πρέπει να μπει ένα νοικοκύρεμα στις ομοσπονδίες στις ενώσεις  και στο ερασιτεχνικό σωματείο,  όχι όμως με αυτό τον σκληρό τον άκαμπτο αλλά και “ύποπτο” τρόπο και με αυτούς τους χρονικούς περιορισμούς, σε μια περίοδο που όλος ο πλανήτης δοκιμάζεται από τον Covid 19 και ότι αυτό συνεπάγεται…

Μίλησε ο υφυπουργός για “σκούπα και φαράσι”.. Σε αυτό το τελευταίο συμφωνούμε, μόνο που θα πρέπει να τα  χρησιμοποιήσει άλλος και την “σκούπα και το φαράσι”.. Και αυτός ο άλλος είναι ο αποφασιστικός πρωθυπουργός της χώρας μας ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης που έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι και θέλει και μπορεί να “φτιάξει” την Ελλάδα και φυσικά να φτιάξει και να βοηθήσει και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όπως άλλωστε το άρθρο 16 του Συντάγματος παράγραφος 9 το ορίζει ρητά και κατηγορηματικά…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια