default-image

Το ποσοστό από το στοίχημα και το «χρήμα» στις 5 κρητικές ομάδες

Ποδόσφαιρο
Το ποσοστό από το στοίχημα και το «χρήμα» στις 5 κρητικές ομάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΦΗ (1,5 εκατομμύριο ευρώ), Εργοτέλης, Χανιά, ΟΦ Ιεράπετρας(300.000 ευρώ) και Επισκοπή (225.000 ευρώ), σύμφωνα με την προβαλλόμενη κυβερνητική συμφωνία. Χρηματοδότες όσοι παίκτες κερδίζουν από το στοίχημα! «Μέσα στο Νοέμβριο οι υπογραφές»

 Η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος "ποσοστό από το στοίχημα", μπορεί να κρατήσει όρθιο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.  Το στάδιο της επεξεργασίας του από την Κυβέρνηση, τουλάχιστον όπως την αποκάλυψε η "Δίκη" του Κυριάκου Θωμαίδη, παρέχει άλλες δυνατότητες επιβίωσης στις ομάδες, μέσα στην κρίση.

Ήδη έχει επέλθει συμφωνία με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα υπογράψει εντός των επόμενων ημερών σχετική απόφαση. Κι αυτό γιατί η Πολιτεία έπρεπε να κάνει κάτι με τα κλειστά γήπεδα και το γεγονός ότι τα έσοδα των ομάδων έχουν γίνει σμπαράλια λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Εφόσον επιβεβαιωθεί επακριβώς αυτή συμφωνία, ετήσια κάθε ΠΑΕ της SL1 (ΟΦΗ) θα εισπράττει από 1,5 εκατ. ευρώ, κάθε ΠΑΕ της SL2 (Εργοτέλης, Χανιά, ΟΦΙ) από 300 χιλ. ευρώ και σε κάθε ΠΑΕ της FL (Επισκοπή) από 225 χιλ. ευρώ.

Έτσι μπαίνουν νέα δεδομένα που κρατάνε τις ΠΑΕ σε μια κατάσταση προοπτικής. Φυσικά και οι ομάδες έχουν απωλέσει σοβαρά έσοδα από την διεξαγωγή των αγώνων τους χωρίς θεατές (εισιτήρια, διαρκείας, πινακίδες κλπ). ΟΦΗ, Εργοτέλης, Χανιά, ΟΦ Ιεράπετρας και Επισκοπή, θα μπορούν να δουν «φως» στη σκοτεινιά της πανδημίας.

Τα χρήματα θα παρακρατούνται από τα κερδισμένα δελτία των παικτών του Στοιχήματος όλων των στοιχηματικών εταιρειών!

Ας περιμένουμε ωστόσο να το δούμε στην πράξη με την υπογραφή της συμφωνίας και τους ακριβείς όρους χρηματοδότησης.

Σίγουρα ωστόσο οι ΠΑΕ είναι πιο κοντά από ποτέ στο να λαμβάνουν ποσοστό από τις στοιχηματικές εταιρίες.  Η μεγάλη ικανοποίηση των ΠΑΕ για ένα αίτημα που υπάρχει για σχεδόν πάνω από δέκα χρόνια, εκφράστηκε ήδη στη Superleague. Στο διοικητικό της συμβούλιο αναφέρθηκε πως οι απαιτούμενες υπογραφές θα πέσουν μες στον Νοέμβριο.

Μποροβήλος: «Οξυγόνο για τις ομάδες»

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος ο οποίος βρέθηκε στο πάνελ της εκπομπής ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα: «Ήταν επιτέλους καιρός να γίνει κάτι τέτοιο. Οι εταιρείες κερδοσκοπούν στην πλάτη των ομάδων που πλέον θα έχουν ένα ανταποδοτικό όφελος. Είναι... οξυγόνο για τις ομάδες που πρέπει να έχουν οικονομική ανεξαρτησία. Αν θέλουμε ποιοτικές και καλές ομάδες, πρέπει να τις κάνουμε οικονομικά ανεξάρτητες. Είναι ένα σημαντικό βήμα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει δώσει ως αντάλλαγμα το όνομα του».

Λεουτσάκος: «Έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια»

Ο πρόεδρος της SL-2 και της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος βρέθηκε στο πάνελ της εκπομπής τόνισε για την συγκεκριμένη είδηση: «Έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια, ήταν αίτημα των ομάδων. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην θέση, ζητούσα κάτι ανάλογο. Μία ομάδα για να σωθεί στην SL-2 θέλει 400-500 χιλιάδες ευρώ. Ανησυχούμε για το αν θα έχουμε τηλεοπτικό. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Είναι κάτι καλό, πρέπει να υλοποιηθεί για να πάρουν και οι ομάδες ένα ποσοστό όπως πρέπει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News