Κύπελλο Ελλάδας: Δεν δηλώνει ο ΠΑΝΟΜ, το σκέφτονται στον ΠΟΑ!

Ποδόσφαιρο
Κύπελλο Ελλάδας: Δεν δηλώνει ο ΠΑΝΟΜ, το σκέφτονται στον ΠΟΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής

Δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα η προκήρυξη του νέου Κυπέλλου Ελλάδας, μια διοργάνωση που σίγουρα επηρεάστηκε πολύ από τον κορωνοϊό.

Ενόψει της νέας σεζόν, το Κύπελλο ξεκινά πιο αργά από κάθε άλλη φορά και στην 1η φάση θα συμμετέχουν όπως γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων.

Αναφορικά με το Ηράκλειο, ο ΠΑΝΟΜ είναι η ομάδα που αναδείχτηκε Κυπελλούχος μέσω κλήρωσης όμως στα Μάλια είναι κατηγορηματικοί ότι η διοργάνωση δεν τους ενδιαφέρει. Έτσι από τη στιγμή που φέτος για τις ερασιτεχνικές ομάδες είναι προαιρετική η συμμετοχή και δεν έχουν κυρώσεις, όπως αναφέρει ρητά η προκήρυξη, δεν θα πάρουν μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας.

Έτσι το… μπαλάκι πηγαίνει στον ΠΟΑ, ο οποίος επίσης μέσω της κλήρωσης που έγινε από την ΕΠΣΗ είναι ο φιναλίστ, με την προκήρυξη να αναφέρει ότι «σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής των Κυπελλούχων ομάδων ΕΠΣ δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι Φιναλίστ (Άρθρο 40 του ΚΑΠ)».

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ΠΟΑ αναμένεται τις επόμενες ώρες να μελετήσει την προκήρυξη και εφόσον δεν δηλώσει οριστικά συμμετοχή ο ΠΑΝΟΜ, να εξετάσει τις προϋποθέσεις για να πάρει μέρος στη διοργάνωση.

Στην 1η και στην 2η φάση συμμετέχουν μόνο ερασιτεχνικές ομάδες και η κλήρωση θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια. Αναφορικά με την Κρήτη, οι τέσσερις Κυπελλούχοι των Ενώσεων θα κληρωθούν μεταξύ τους και θα σχηματίσουν δύο ζευγάρια. Να υπενθυμίσουμε ότι οι τέσσερις ομάδες της Κρήτης που αναδείχτηκαν Κυπελλούχες μέσω κλήρωσης που έγινε από τις Ενώσεις είναι ο ΠΑΝΟΜ από το Ηράκλειο, ο Πανακρωτηριακός από τα Χανιά, ο Τάλως Μελιδονίου από το Ρέθυμνο και ο ΑΟΑΝ από το Λασίθι.

Οι νικητές των δύο αρχικών ζευγαριών θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στην 2η φάση και θα αναδειχτεί η ομάδα από την Κρήτη που θα αγωνιστεί στη συνέχεια.

Στην 3η φάση μπαίνουν στο Κύπελλο οι ομάδες της Football League, στην 4η φάση της Super League 2 και στην 5η φάση οι ομάδες της Super League 1, ανάμεσα σε αυτές και ο ΟΦΗ. Ωστόσο εξαιρούνται Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ που λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων θα μπουν στο Κύπελλο από την 6η φάση.

Έως και την 5η φάση οι αγώνες είναι νοκ-άουτ ενώ οι αγώνες της 6ης φάσης, της 7ης (προημιτελικοί) και 8ης (ημιτελικοί) είναι διπλοί. Η ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα ορίζεται η 22/05/2021 και θα διεξαχθεί στο στάδιο O.A.K.A.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News