Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Πως αντέδρασε ο Αυγενάκης για την επιστολή FIFA-UEFA

«Τέλος του μήνα θα λάβουμε και την ολιστική μελέτη και τότε ενδεχομένως να προκύψουν θέματα που θα χρειαστεί να ενσωματωθούν στο νομικό οπλοστάσιο»

Δεν ανησυχεί από την επιστολή - απειλή των FIFA και UEFA με την τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή. Είπε:

«Την διάβασα με πάρα πολύ προσοχή, συνεργαζόμαστε άριστα με τις διεθνείς συνομοσπονδίες, καταθέτω στα πρακτικά την επιστολή του διευθυντή του γραφείου μου σχετικά με το θέμα της διάταξης αυτής. Αποφασίσαμε ως κυβέρνηση σε συνεργασία με την UEFA να προχωρήσουμε στην αναβολή της διοργάνωσης για την κλήρωση του champions league που ήταν την ίδια ημερομηνία με την ημερομηνία εκλογών της ΕΠΟ, είπαμε ότι δεν πρέπει να γίνει γιατί παρατηρούμε μία έξαρση του κορονοιού και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Την ίδια στιγμή πήραμε απόφαση να δώσουμε 1,5 μήνα περιθώριο, από αρχές Νοέμβρη μέχρι μέσα Φλεβάρη να διεξαχθούν όλες οι εκλογές όλων των αθλητικών ομοσπονδιών με μια συχνότητα τέτοια ώστε να μην υπάρχει συγχροτισμός και μεγάλη ένταση, το λεγόμενο “μπούκωμα”, μάλιστα προσθέσαμε διάταξη η οποία επικρίθηκε από την αντιπολίτευση με την οποία επιτρεπόταν να γίνουν εκλογές στις έδρες των κατά τόπους ενώσεων, εφόσον παρθεί απόφαση στη γενική συνέλευση να γίνει ταυτόχρονη διαδικασία.

Δεν υπάρχει ειδική μεταχείριση και ειδικό καθεστώς, υπάρχουν 49 ομοσπονδία στη χώρα μας, τις αντιμετωπίζουμε με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες και στα καταστατικά των διεθνών συνομοσπονδιών που ανήκουν, είμαστε σε ανοιχτή συνεργασία με τη FIFA και την UEFA για αυτό το λόγο πριν 7 μήνες υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με τον πρόεδρο της FIFA και τον πρόεδρο της UEFA, τηρούμε με ευλάβεια αυτά που έχουν υπογραφεί».

Και κατέληξε: «Τέλος του μήνα θα λάβουμε και την ολιστική μελέτη και τότε ενδεχομένως να προκύψουν θέματα που θα χρειαστεί να ενσωματωθούν στο νομικό οπλοστάσιο. Είμαστε πολύ προσεκτικοί, συνεπείς και σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση με τη FIFA την UEFA και όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια