ΟΦΗ: Από την κριτική, έτοιμοι για ευρωπαϊκό χειροκρότημα

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ: Από την κριτική, έτοιμοι για ευρωπαϊκό χειροκρότημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ευκαιρία με το κλειδί της αποφασιστικότητας, οι μεταγραφές που έρχονται, οι αριθμοί» και «σφηνάκια» σε εποχές κορωνοϊού…

Πρώτη φορά διαβάσαμε σε πρεμιέρα, τόση κριτική από φίλους του ΟΦΗ για την απόδοση της ομάδας του Σίμου, τον ίδιο τον προπονητή αλλά και παίκτες. Στενοχωρημένοι προφανώς, από τη μη νίκη, αλλά οι ίδιοι είναι έτοιμοι να χειροκροτήσουν θερμά το βράδυ της Πέμπτης…

Η μεγάλη κρητική ομάδα, μπορεί να μην γοήτευσε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά έχει μπροστά της μια ακόμη ευρωπαϊκή πρόκληση στην ιστορία της.

Κρατώντας τα καλά στοιχεία του, που δεν έδειξε με τον Παναιτωλικό, ο ΟΦΗ θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει δυναμική κίνηση του τροχού της σεζόν με νίκη πρόκριση επί του Απόλλωνα Λεμεσού. Προσδοκώμενο, η ισοπαλία του Σαββάτου, να ενδυναμώσει την πίστη, την προσοχή και την αποφασιστικότητα του σε αυτή την ευκαιρία του Europa League.

Σε κάθε περίπτωση η στήριξη στην ομάδα του ΟΦΗ– έστω και νοερά σε εποχές κορωνοϊού- είναι η αυτονόητη και πιο ωφέλιμη επιλογή, καθώς οι «διαγνώσεις» για περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση, εύλογα, είναι βαθύτερες στους έμπειρους ποδοσφαιρικούς της εγκεφάλους. Το μεταγραφικό πεδίο άλλωστε είναι ανοικτό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μεταγραφές σε «εστιασμένες θέσεις» θα γίνουν…

Μην ξεχνάμε επίσης, ότι η εποχή της πανδημίας, έχει τεράστιες δυσκολίες παντού και οι «μετρημένες» κινήσεις στα οικονομικά λογίζονται ως προϊόν ισορροπημένης διαχείρισης. Όταν μάλιστα είναι νωπά τα πολλαπλά διδάγματα του παρελθόντος. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πίστη και η υπομονή, μπορούν να λειτουργήσουν ως καλοί σύμμαχοι, σε όλα.

# Με τη γλώσσα των αριθμών

-Ο Παναιτωλικός μετρούσε έξι ήττες σε έξι αγώνες στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Ήταν η πρώτη φορά το Σάββατο που πήρε βαθμό μαζί του. Η στατιστική και στα δώδεκα παιχνίδια μεταξύ τους, νικούσε πάντα ο γηπεδούχος, παράδοση, που επίσης έσπασε.

Ούτε ένας στους τρεις οι Έλληνες ποδοσφαιριστές! Η αλήθεια είναι πικρή, όπως ακριβώς την αποτύπωσε σε ανάρτησή του στο Instagram ο Κώστας Κατσουράνης από τους αριθμούς εθνικοτήτων στην πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Super League. Απογοητευτικό να μετράς στις συμμετοχές των αγώνων, μόλις 37 Έλληνες ποδοσφαιριστές έναντι 73 ξένων. Κάτι λιγότερο δηλαδή από το ένας στους τρεις… Ο πρώην διεθνής και Πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα, στην ανάρτηση που έκανε στο Instagram ανέβασε μία φωτογραφία, την οποία και συνόδευσε με το εξής μήνυμα: «Super League (5 ματς), Ξένοι ποδοσφαιριστές (73), Ελληνες ποδοσφαιριστές (37), ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ!».

Οι «6» του ΟΦΗ που έκαναν ντεμπούτο με τη φανέλα του. Από τους 152 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στα πέντε παιχνίδια της πρεμιέρας, οι 27 έκαναν το ντεμπούτο τους στην κατηγορία, ενώ οι 125 ήταν γνώριμοι. Ο πιο παλιός είναι ο Λουκάς Βύντρα, που έπαιξε για πρώτη φορά το 2003, ενώ τα περισσότερα νέα πρόσωπα παρουσίασε ο Βόλος, καθώς από τους 15 παίκτες που χρησιμοποίησε, οι 11 έκαναν ντεμπούτο με τη φανέλα του και οι πέντε από αυτούς έκαναν ντεμπούτο και στην κατηγορία. Από την άλλη η Λαμία δεν παρουσίασε καινούργιο παίκτη στην κατηγορία, αφού και οι 14 που χρησιμοποίησε έχουν ξαναπαίξει. Από τον ΟΦΗ έκαναν ντεμπούτο έξι παίκτες (Βάτερμαν, Βούρος,Σαρδινέρο, Ουές, Γρίβας, Γκαργκαλατζίδης)

# «Σφηνάκια»

-Επί ποδός, ο γιατρός και ο φίλος του να αναλάβουν δράση αν το πράγμα όπως συζητείτε πάει σε ορισμό διοίκησης Πρωτοδικείου, εφόσον συμφωνήσουν σε παραίτηση τα νυν μέλη, που ήδη το εξετάζουν; (Κάποιοι παραδίπλα, να ετοιμάζονται άραγε, για… αρθροσκόπηση;)

-Δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό του Τάκη, ότι ο Πέτρος άφησε τα σίγουρα για να μπει στο καρνέ του Απόστολου, μόλις έμαθε ότι ο νέος άρχοντας φέρει πάνω του εξ απαγωγής, τη δόξα μιας δραματικής εμπειρίας. Η ζωή είναι ένα διαρκές ρίσκο, μερικές φορές με δεύτερες ευκαιρίες.

-Την ΠΑΕ Πλατανιάς είχε προσεγγίσει -όπως αποκαλύπτεται- ο κ. Πετράκης πριν αράξει στη Δράμα.

-Δεν κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο μόνο «οι άσχετοι Γραμμένος και Λασκαράκης» που λέει ο Μπέος. Πολύ κακό κάνουν και όσοι μιλούν πολύ, θεωρώντας ότι… τετραγωνίζουν τους κύκλους του...

-Από πότε είναι ο Γιάννης Αλαφούζος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Είναι πολλά τα χρόνια, από το 2012, για να ψάχνουν οι «πράσινοι» τον ένδοξο πρωταθλητή εαυτό τους…

-Έτσι είναι στο ποδόσφαιρο με τους προπονητές. Ο Παναθηναϊκός έπεσε στο κάστρο της Τρίπολης κι οι φίλοι του  φώναζαν το όνομα του Γιώργου Δώνη.

-Την ίδια ώρα ο ικανός Έλληνας προπονητής, ζούσε το δράμα του στο Ισραήλ, αφού σε δύο αγωνιστικές στον πάγκο της πρωταθλήτριας Μακάμπι Τελ Αβίβ μετρά μία ισοπαλία και μία ήττα με 4 γκολ παθητικό, όταν πέρυσι σε όλη τη σεζόν ήταν μόλις δέκα. Σε σύγκριση με τον Βλάνταν Ίβιτς (δύο χρόνια στο τιμόνι της), που γνώρισε δύο ήττες συνολικά στο πρωτάθλημα, μία κάθε χρόνο.

-Πρώτος υποψήφιος να σπάσει τον πάγκο του στη Supreleague, είναι για τις στοιχηματικές ο Πογιάτος με απόδοση  3:00 , δεύτερος ο Μίχαελ Εινινγκ του Άρη κι ακολουθούν ο Αμπέλ Φερέιρα του ΠΑΟΚ με τον Νταμίρ Κάναντι του Ατρομήτου…

-Δεν φτάνουν οι κακοποιήσεις των θεσμών όπως παραδείγματος χάριν, οι ελληνικοί τελικοί κυπέλλου, ο πολίτης φίλαθλος στη χώρα, έχει μπροστά του άφθονα καλούδια για να αποσπάει αρνητικά την προσοχή του από τα καθημερινά προβλήματα της πανδημίας.

-Ειδήσεις όπως «ο υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ Παναγιώτης Φασούλας προσέφυγε στο τμήμα δίωξης εκβιαστών της ΓΑΔΑ για να καταγγείλει ότι εσχάτως παρακολουθείται, αλλά και ότι εκφοβίζεται» ή ότι «ο άνθρωπος που είχε εμπλοκή στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, βγαίνει μπροστά για το διοικητικό ποδοσφαιρικής ομάδας», προκαλούν βαθύτερες σκέψεις.

-Κατά τα άλλα η Δόξα Δράμας, είναι σε καλά χέρια, με τον Θανάση Κολιτσιδάκη στον πάγκο, έχοντας άμεσο συνεργάτη του τον Πέτρο Μαρινάκη. Θα πέσει πολύ δουλειά στο σύστημα 4-3-3 που λατρεύει ο Θανάσης. Απαιτεί όμως… έξτρα επαγρύπνηση!

- Πάντως ο εγκέφαλος εκείνης της απαγωγής και βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός το δήλωσε ξεκάθαρα με δηλώσεις του στις “Δικογραφίες” και τη Μαίρη Μπενέα: “Καμία σχέση εγώ με τη Δόξα Δράμας”

-Ας τελειώνουν τα δυο μέτρα και δυο σταθμά της Πολιτείας. Όταν ήταν ο ένας πάνω στον άλλον στη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου με 5.000 κόσμο στο «Κατράκειο», γιατί να ισχύσει στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό το καθολικό «χωρίς κόσμο τα γήπεδα»; Και δεν ήταν η μόνη συναυλία… (Η ανακοίνωση πάντως του Super 3 του Άρη ήταν  δυνατά εμπνευσμένη κάνοντας λόγο για... «μουσικές διμοιρίες»)

#Ταιριάζει παντού σ’ αυτή την κρίσιμη εποχή το «άλλο ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, κι άλλο θαλάσσιες ζώνες»…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News