Νέο ξεκίνημα στο Nations League για την Εθνική

Ποδόσφαιρο
Νέο ξεκίνημα στο Nations League για την Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Πέμπτη κόντρα στη Σλοβενία το πρώτο παιχνίδι …

Η Εθνική Ομάδα επιστρέφει στη δράση μετά από δέκα μήνες. Κάνει νέο ξεκίνημα στο Nations League και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης αντιμετωπίζει την Πέμπτη (21:45) στη Λουμπλιάνα, τη Σλοβενία.

Στόχος είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον τρίτο όμιλο για να ανέβει κατηγορία, από την τρίτη στη δεύτερη. Οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου είναι το Κόσοβο και η Μολδαβία.

Η Εθνική Ομάδα είχε δώσει τον Νοέμβριο του 2019 το τελευταίο παιχνίδι της με την Φινλανδία. Με τον Τζον Φαντ Σχιπ στον πάγκο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τρεις νίκες, κόντρα στη Βοσνία Ερζεγοβίνη με 2-1, την Αρμενία με 0-1 και την Φινλανδία με 2-1.

Χθες η Εθνική Ελλάδας έκανε την πρώτη της προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά με το βλέμμα στα ματς με τη Σλοβενία και το Κόσοβο για το Nations League. Από την πρώτη προπόνηση απουσίασαν οι Βασίλης Μπάρκας και Κώστας Τσιμίκας, οι οποίοι θα ενσωματωθούν εντός της ημέρας στην αποστολή.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Τζον φαν Σιπ, ξεκαθάρισε ότι το μυαλό όλων στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται στο πώς θα επιτευχθεί η παρουσία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ 2022.

"Δε αλλάζει κάτι στο πλάνο μας με την διακοπή των δέκα μηνών. Η ομάδα είναι εδώ μαζί με τα παιδιά θα συνεχίσουμε τους αγώνες στο Νations League, υπάρχει πάντα στο μυαλό μας το πλάνο Κατάρ και συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο που έχουμε επιλέξει.

Συνεχίζουμε στον πλάνο Κατάρ, δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό. Επιλέγουμε παίκτες με δύο κριτήρια. Όχι μόνο να είναι καλοί τεχνικά και φυσική κατάσταση αλλά και το θέμα χαρακτήρα να μας βοηθήσουν δηλαδή στο πλάνο που έχουμε χαράξει.

Εκείνο που αρχικά κοιτάμε να παραμείνουμε στο πλάνο μας και να εστιάσουμε στη δική μας ομάδα. Η Σλοβενία και το Κόσοβο είναι ικανές ομάδες και ιδιαίτερα στην μεταφορά του παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση. Όμως το σημαντικό είναι πως εστιάζουμε εμείς στο δικό μας κομμάτι", τόνισε ο Ολλανδός προπονητής.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News