Προαγωγοί της κατρακύλας του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Απόψεις
Προαγωγοί της κατρακύλας του ελληνικού ποδοσφαίρου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή πάντως δεν είναι «Εξυγίανση» κύριε Σαββίδη, κύριε Μελισσανίδη, κύριε Αλαφούζε...Ο ΚΑΠ το λέει πεντακάθαρα: Η αναδιάρθρωση μπορεί να γίνει για τη μεθεπόμενη περίοδο. Όχι για την επόμενη… Τί πάνε να κάνουν;

 «Super League ή Ασανσέρ League;» -Δείχνουν να βρίσκονται σε μεγάλη παράκρουση οι ηγεσίες του επαγγελματικού πρωταθλήματος, με την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση της Super League και μάλιστα σε καιρό αμφίβολης οικονομικής κατάστασης στη χώρα, λόγω της πανδημίας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά…

Καλό θα είναι οι «σύμμαχοι» που την υπερασπίζονται και άλλες δυνάμεις που θέλουν να κάνουν χατίρια, αλλά τα έχουν σαστίσει με την υφαλοκρηπίδα,  να ρίξουν πριν αποφασίσουν μια ματιά στον πίνακα βαθμολογίας της UEFA που ήδη έχει φέρει την Ελλάδα με τέσσερις ομάδες, μία στο Champions League (2ο προκριματικό), καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό)

Τα σενάρια που διαρρέονται ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Super League που μιλούν «για πρωτάθλημα που μόνο για την σεζόν 2020-21 θα διεξαχθεί «είτε με 15, είτε με 16, είτε με 18, είτε ακόμα και με 20 ομάδες, …και από την μεθεπόμενη σεζόν 2021-22, μπορεί να μειωθεί στις 12 ή ακόμα και στις 10 ομάδες», είναι εξωφρενικά.

Κι αυτό επειδή είναι καπρίτσιο κάποιων «μεγάλων» παραγόντων που θέλουν να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ούτε την δεδομένη οικονομική ύφεση, που έχει επιφέρει η πανδημία COVID-19, πέραν από τις μελέτες για τον αριθμό που σηκώνει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Λογικά παρατηρεί η Nova στην ανακοίνωσή της «η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι οι εμπνευστές της αύξησης των ομάδων της Super League μπορούν να ποντάρουν μόνο στο ότι τελικά όλες οι ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των υφισταμένων 14, θα δεχτούν τελικά να πάρουν λιγότερα χρήματα, προκειμένου να χωρέσουν και οι παραπάνω από τις 14 ομάδες»! Κι όμως πάνε «πανέ» στις 18!!!

Αλλά  ο ΚΑΠ το λέει πεντακάθαρα. Η αναδιάρθρωση μπορεί να γίνει για τη μεθεπόμενη περίοδο. Όχι για την επόμενη… Τί πάνε να κάνουν; Να το ρίξουν στον "κορωνοϊό";

Αυτή πάντως δεν είναι «Εξυγίανση» κύριοι Σαββίδη, κύριε Μελισσανίδη, κύριε Αλαφούζε. Μάλλον άρτσι μπούρτζι κι ο λουλάς, φαντάζει, είτε με την αναδιάρθρωση, είτε με τις ιστορίες των τελικών κυπέλλου, είτε με την ξεφτίλα να πληρώνονται υπέρογκα ποσά σε ξένους και «δικούς μας» Έλληνες επιτετραμμένους, ή ξένο αρχιδιαιτητή, (άκουσον άκουσον με 500.000 ευρώ ετησίως, χώρια τα άλλα και τους άλλους), επειδή υπερέχει στα κριτήρια η σκοπιμότητα και όχι το γενικότερο όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ή πως θα την φέρει ο ένας στον άλλον. Ακριβέστερα οι μεν στον δε και ο δε στους μεν…

-Κατανοητή και σεβαστή η επιστολή που απέστειλε σε πολιτικούς άρχοντες και θεσμικούς φορείς του νομού Χανίων και της Κρήτης  η ΠΑΕ Χανιά και ο πρόεδρος της Αντώνης Ροκάκης με την οποία αναφέρεται στην αναδιάρθρωση της Superleague για να τονίσει την απαίτηση να μην αδικηθεί η προσπάθεια του συλλόγου και τα Χανιά να αγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία.

-Διαφορετικό, ίσως, από τις καθαρά ποδοσφαιρικές απόψεις που μπορεί να έχει ο καθένας γενικότερα περί αναδιάρθρωσης στην παρούσα φάση του ελληνικού ποδοσφαίρου, επιθυμώντας ή όχι την άνοδο του ΑΟΧ στη μεγάλη κατηγορία.

-Ο άλλος τίτλος που συναντήσαμε: «Έτοιμη η Super League για μια τεράστια σαχλαμάρα με 18 ομάδες»!

-«Διοίκηση με skype και Instagram δεν γίνεται…». Σωστά το τονίζει στην ανακοίνωσή της η «Θύρα 4» του ΠΑΟΚ, με την οποία παραδίδει μαθήματα για τους μηχανισμούς στα μεγάλα «μαγαζιά» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ασκώντας κριτική στη διοίκηση της δικής τους ομάδας.

-Τα ενδεικτικά αποσπάσματα,  άκρως διαφωτιστικά, ουσιώδη, και απολαυστικά,  αξίζουν ευρύτερης απήχησης:

-«Και μέσα σε όλα αυτά, είναι σε πλήρη λειτουργία ένας ιδιότυπος και ιδιαίτερα πεινασμένος περίγυρος που έχει σχηματιστεί γύρω από τα λεφτά του μεγαλομετόχου. Καταλαβαίνουμε πως οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά για όλους, αλλά ποτέ δεν έβλαψε και λίγη αξιοπρέπεια».

Κλίκες, μανατζαρέοι παντός τύπου, δημοσιογράφοι και «δημοσιογράφοι» που πότε σφάζονται για μία μπριζόλα και πότε συμμαχούν για την κοινή κονόμα, αποτυχημένοι πολιτικάντηδες και wanna-be πολιτικοί, μακροχρόνια άνεργοι, αποτυχημένοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες και θρασύτατοι αρπακολατζήδες, όλοι αγωνίζονται ανάξια (και όχι επάξια), με πρόσχημα τον Π.Α.Ο.Κ., για μία θέση στο pay-roll».

-Τι εννοεί ο Αχιλλέας Μπέος με την προεδρική του δήλωση στο Βόλο ότι «δεν θα είναι ενεργός όπως παλιά»; Συμφωνούμε όμως μαζί του για την αναδιάρθρωση: «Όχι στο Τζιμπουτί ούτε στον σύλλογο περιπτερούχων δεν σχεδιάζουν έτσι»!

-Άδικο έχει κ. Καλέμη (Καθηγητής σου λέει του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), για το ποιος είναι «μλκας και αράπης του κερατά»;:

-«Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, μπορεί να γίνει δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος. Πηγαίνεις σε πολλές γειτονιές και αντιμετωπίζεις αρκετή αρνητικότητα, ρατσισμό…»

Ο «Greek Freak» σε ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί από το TNT, κι ας έπιασε καλέμι ο Βελόπουλος ως λιθοξόος, που πρέπει να δώσει λύση στα ελληνικά του, αφού το «γενιέσαι» γράφεται γεννιέσαι και το «φιλλέληνας» φιλέλληνας…

-Τι Δερμιτζάκης που την έκανε για Βέροια, τι Ανυφαντάκης που επιστρέφει στην Καβάλα για τέταρτη φορά;

-Στη Γαλλία παίζουν μπάλα ξανά μετά από 4,5 μήνες, αλλά αυτοί τον τελικό τον έδωσαν χτες βράδυ στο «Σταντ ντε Φρανς». Δεν έπαιξαν τις κουμπάρες όπως στη Hellenic Football Federation! Η Ιταλία σχεδιάζει την (περιορισμένη) επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα από τον Σεπτέμβριο. Δια στόματος του υπουργού Αθλητισμού Βιντσέντζο Σπανταφόρα

(Εδώ περιμένουμε ανασχηματισμό ή διορθωτικές κινήσεις;)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News