Ελλάδα: Η ντροπή της γιορτής που έγινε διαλυτική συνήθεια

Απόψεις
Ελλάδα: Η ντροπή της γιορτής που έγινε διαλυτική συνήθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον ευτελισμό του κυπέλλου Ελλάδας, μέχρι την αριθμητική της αναδιάρθρωσης με την οποία ετοιμάζονται να διαλύσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Η Superleague τη Δευτέρα και κατόπιν η ΕΠΟ την ίδια μέρα με τα «πιστόλια» της στην Εκτελεστική Επιτροπή (εκείνη θα πάρει την τελική απόφαση), είναι πανέτοιμοι να δώσουν μια ακόμη σφαλιάρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να το ρίξουν πιο κάτω από το κάτω που βρίσκεται, με μια ακόμη αναδιάρθρωση.

'Η, όπως το γράφει ο τίτλος «Έτοιμοι όλοι (ΕΠΟ – Super League) για τη διάλυση του ποδοσφαίρου…»

Παλιά τους τέχνη κόσκινο για να ορίζουν το «τραπέζι» και να παίξουν μπάλα ως τηλεοπτικοί ντίλερ. Μακάρι κάποιος να τους σταματήσει, που έχουν βάλει σενάρια που φτάνουν μέχρι… τις 20!

Τους τελικούς κυπέλλου τους έχει εξευτελίσει τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα, σε σημείο να έχει αντικατασταθεί στο ποδοσφαιρικό λεξικό η λέξη γιορτή, με τη λέξη ντροπή.

Τα διεθνή πρακτορεία και ο τύπος έχουν εκτενή ρεπορτάζ για την αναβολή του Κυπέλλου στην Ελλάδα των «παιχνιδιάρηδων». Για τα ματς της εθνικής στο Nations Cup, που πέφτουν πάνω στις πονηρές «βουλές», έχουμε ήδη γράψει.

Την κοπανάνε σοβαροί χορηγοί και υποστηρικτές από την ΕΠΟ και την εθνική ομάδα, με όλα τα φρικιαστικά καμώματα των ηγεσιών της. Οι πληροφορίες μιλάνε και για χρυσούς συνδεμένους «αιμοδότες».

Το θλιβερό είναι ότι αποδεικνύονται μη άξιοι να δώσουν όραμα και καθαρότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως «εξυγιαντικές δυνάμεις» όπως εμφανίστηκαν. Δεν αποκλείεται η ΕΕ μέσα στο χαμό, να ανακοινώσει και την ημερομηνία των εκλογών, που θα τους επαναφέρει με «εξασφαλισμένες» ψήφους με τη γνωστή μέθοδο. Εκεί ο νους τους.

Να τα έκανε αυτά μια «παράγκα» να πούμε καλά, αλλά από τους «εξυγιαντές», το πράγμα γίνεται δυο φορές κακό. Μία για την ιδιοτέλειά τους στο ποδόσφαιρο και μία για τον πλάνο αυτοπροσδιορισμό τους.

-Τρελαίνεσαι με τον ασυγκράτητο συναγωνισμό φορέων και προσώπων να προσπαθούν ως «ξεκουτιασμένοι» να διαλύσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως γίνεται αποκαλυπτικότερο από τα σχέδια τους να σύρουν τη Superleague σε νέα αναδιάρθρωση για να εξυπηρετήσουν κλειστά συμφέροντά τους.

Έλα να τις κάνουμε «16» ο ένας, έλα πάμε στις «18» ο άλλος, ενεργώντας σαν να μαδάνε μαργαρίτες. Πόσο πολύ άραγε να κατρακυλήσει άλλο το ελληνικό ποδόσφαιρο στις λίστες της UEFA, για να μην βρίσκουν παπά να τους θάψει;

Το κατρακύλισμα συμβαίνει και στη Super League 2, με την επιστολή Λεουτσάκου στον Γραμμένο, να ζητά εν όψει… αναδιάρθρωσης (αποφασίζει τη Δευτέρα η ΕΕ της ΕΠΟ), οι ομάδες της Super League2, να παίξουν χωρίς αδειοδότηση! Και το στοίχημα σύννεφο στις Ασιατικές…

Ούτε οι παλαιινοί μπακάληδες δεν έφτιαχναν έτσι τα μαγαζιά τους. Έξυναν λίγο με το χέρι το οπίσθιο της κεφαλής τους και όλα ρολόι, γιατί είχαν συνέχεια στο μυαλό τους κάθε λεπτομέρεια για τα ράφια του μπακάλικου.

Πέρασαν τόσες δεκαετίες, έχουμε μπει στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και της κβαντικής φυσικής και υπάρχουν "κατεργάρηδες" που πετάνε στα καλάθια αλλεπάλληλες έρευνες που δείχνουν ότι η Super League δεν σηκώνει οικονομικά και αναπτυξιακά πάνω 12 ομάδες...

Είναι πραγματικά θλιβερή η εικόνα που μπορεί να αποτυπωθεί από ένα ζωγράφο ως ένα πύργο της Βαβέλ με το ποδόσφαιρο να μένει στήλη άλατος…

-Άρχισαν τα πυρά οι Ομοσπονδίες που ήταν εξαρχής αντίθετες με τις νέες πολιτικές πρωτοβουλίες στον αθλητισμό.

Ανακοίνωση ο ΣΕΓΑΣ για τη δεύτερη δόση όπως υποσχέθηκε ο υφυπουργός στη Βουλή που δεν έχουν ξεκινήσει ούτε οι πρόδρομες διαδικασίες για την εκταμίευση της, αλλά και την οικονομική ενίσχυση στα Σωματεία, που πρέπει να καταβληθούν άμεσα…

Βγήκε και η ΚΟΕ και αμφισβήτησε τα εύσημα των Ολυμπιονικών της με τη φράση κλειδί «επί ποιου αόρατου νομοσχεδίου τοποθετήθηκαν οι φερόμενοι ως υπογράφοντες;»

-«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών μας...». Ακριβώς όπως το λέει η ΕΠΣ Μακεδονίας. «Είμαστε άνθρωποι, όχι άψυχες μηχανές…». Ακριβώς όπως το διατυπώνει ο ΠΣΑΠ…

-Επιτέλους και κάτι αμιγώς ποδοσφαιρικό και ελπιδοφόρο στην επικαιρότητα, που έχει κατακλυσθεί με ανακοινώσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον τελικό:

«Κατοχή της μπάλας και κυριαρχία πάνω στο χορτάρι. Όταν τα έχεις αυτά, αποτελεί πλεονέκτημα για την στιγμή που δεν θα έχεις την μπάλα και να έχεις μια καλή οργάνωση». (Ντάνι Πογιάτος, προπονητής Παναθηναϊκού)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News