Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Έρχεται για τις τελικές επαφές ο νέος αρχιδιαιτητής

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην Αθήνα για τη συμφωνία με την ΕΠΟ…

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ θα βρεθεί στην Αθήνα από την Τρίτη (21/7) για ένα διήμερο τελικών και επαφών και οριστικής συμφωνίας με την ΕΠΟ ώστε να αναλάβει το ρόλο του αρχιδιαιτητή και να διαδεχθεί τον Μέλο Περέιρα. Ο Άγγλος πρώην διαιτητής ναι μεν επιλέχθηκε ομόφωνα από το Big-4 αλλά φυσικά ακόμα δεν έχει υπογράψει το συμβόλαιο του καθώς πρέπει να έρθει και να συζητήσει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ για τους τελικούς όρους που θα συμπεριληφθούν σε αυτό.


Η σχετική επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ αναφέρει:

"Στην Αθήνα φθάνει σήμερα ο κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος επελέγη ομόφωνα για τη θέση του νέου προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., προκειμένου να έχει κύκλο συζητήσεων με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελο Γραμμένο και τον πρόεδρο της Super League 1 κ. Λεωνίδα Μπουτσικάρη, με αντικείμενο το πλαίσιο συνεργασίας του με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Σε εφαρμογή των συμφωνηθέντων στην "ομάδα εργασίας", η οποία δρομολόγησε τη διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου της Κ.Ε.Δ., παρόντες στις διμερείς επαφές θα είναι ο υπεύθυνος του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών της UEFA κ. Μάριος Γεωργίου και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ, εκπροσωπώντας τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές.

Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, ο Άγγλος πρώην διαιτητής FIFA θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την Ε.Π.Ο.

Στη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στην Αθήνα ο κ. Κλάτενμπεργκ θα συναντηθεί και με τα μέλη της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο., της οποίας η θητεία λήγει στις 31 Ιουλίου 2020. Όπως έχει αποφασιστεί ήδη, ένα εκ των μελών της θα παραμείνει στα καθήκοντά του για έναν ακόμα μήνα, προκειμένου να ενημερώσει το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ. για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς του".

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΛΑΝΟ
Ο Άγγλος πρώην διαιτητής έρχεται στην Ελλάδα έχοντας ξεκάθαρο πλάνο για το πως θέλει να λειτουργήσει, τι θέλει να αλλάξει, που θέλει να παρέμβει και τι θα κρατήσει. Μάλιστα στην πρόσφατη συνέντευξη που πέρασε από το Big-4 τους "κέρδισε" με τα όσα τους είπε και ουσιαστικά εκεί έγινε ομόφωνη η απόφαση των τεσσάρων σε σχέση με τον έτερο υποψήφιο. Ως γνωστόν ο Κλάτενμπεργκ θα φέρει στην Ελλάδα δύο βοηθούς. Ο ένας θα έχει να κάνει αποκλειστικά με το VAR και ο άλλος με την εκπαίδευση των διαιτητών.

Όσο για τις αμοιβές του είναι δεδομένο πως ο Κλάτενμπεργκ θα έχει ένα υψηλό συμβόλαιο στη διετία που θα είναι αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ. Αυτό θα το πληρώνει η ΕΠΟ και η UEFA σε επίπεδο 50-50.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια