Ελληνικό Ποδόσφαιρο

ΕΠΟ: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού για τις εκλογές

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ανοίγει το δρόμο για εκλογές τον προσεχή Οκτώβριο

Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του Ολυμπιακού, του αντιπροέδρου του και μέλους της ΕΕ ΕΠΟ, Τ. Αγραφιώτη, και της ΕΠΣ Πειραιά που ζήτησαν ακύρωση των αλλαγών στο καταστατικό της ΕΠΟ, προκειμένου να γίνουν οι εκλογές τον Αύγουστο του 2021.

Συγκεκριμένα οι “ερυθρόλευκοι”, ο Τ. Αγραφιώτης και η ΕΠΣ Πειραιά υποστήριξαν στην προσφυγή τους ότι οι επόμενες εκλογές της ΕΠΟ πρέπει να γίνουν έως τις 16 Αυγούστου 2021 διότι η νυν διοίκηση εξελέγη στις 17 Αυγούστου 2017 και άρα τότε συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια.

Αντιθέτως, σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ οι εκλογές πρέπει να γίνουν έως τις 14 Οκτωβρίου 2020, αφού η διοίκηση ναι μεν εξελέγη στις 17/8/2017 αλλά αποτελεί συνέχεια της ΠΔΕ που διορίστηκε τον Οκτώβριο του 2016.

Εκλογές στην ΕΠΟ τον Οκτώβριο

Ως γνωστόν το Ειρηνοδικείο απέρριψε την τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ για εκλογές από τον Ιούλιο έως τις 14 Οκτωβρίου 2020 επειδή δεν δέχτηκε ότι η παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ που εκλέχτηκε τον Αύγουστο του 2017, αποτελεί συνέχεια της ΠΔΕ που διορίστηκε τον Οκτώβριο του 2016, επομένως δεν έχει συμπληρώσει την εκ του νόμου προβλεπόμενη τετραετία και δεν μπορεί να κάνει εκλογές.

Όμως η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου σε συνδυασμό με το εν ισχύ καταστατικό της ΕΠΟ, που προβλέπει εκλογές τον Οκτώβριο του έτους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, ανοίγουν το δρόμο για εκλογές τον προσεχή Οκτώβριο.

Εκκρεμεί ο νόμος για τις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών, που έχει εξαγγείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, ο οποίος έχει πει ότι οι εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες θα γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο, παρότι λόγω της πανδημίας δεν έγιναν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Πηγή: www.soccerplus.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια