Η όαση του ΟΦΗ στην έρημο των «αρμάτων»

Απόψεις
Η όαση του ΟΦΗ στην έρημο των «αρμάτων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να βρει το δρόμο που του αξίζει με τη νοοτροπία των 4 «Μεγάλων» - Γιατί επιλέγουν μόνο αυτοί τον αρχιδιαιτητή;

Η «ομάδα εργασίας» θα συνεδριάσει για τελευταία φορά αύριο (17/7) στις 2 μ.μ. και θα εκλέξει με μυστική ψηφοφορία το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ./ΕΠΟ με δικαίωμα ψήφου να έχουν μόνον οι εκπρόσωποι των 4 BIG Π.Α.Ε. Υποψήφιοι Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία) και Πέτερ Φρόιντφελντ (Σουηδία).

Μπορούμε να περιμένουμε υγεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν τις βασικές επιλογές τις κάνουν εκείνοι που το αρρωσταίνουν; Πόσο μάλλον όταν αυτές οι διαδικασίες επαναλαμβάνονται από τους διεθνείς ποδοσφαιρικούς φορείς που απέτυχαν παταγωδώς την προηγούμενη;

Γιατί να αποφασίζουν π.χ. για νέο ξένο αρχιδιαιτητή μόνο οι μεγάλοι που κάνουν όλη τη ζημιά και «αλληλοτρώγονται» σε πολλά πεδία μεταξύ τους και να μην αποφασίζουν καθαρές φωνές, με κουλτούρα και σταθερές αρχές για το ποδόσφαιρο ως άθλημα και ως κοινωνικό αγαθό; Ίσως γιατί δεν υπάρχουν παρά μόνο σε δείγμα. Οι περισσότερες ΠΑΕ είναι φίλα διακείμενες προς τη μία ή την άλλη πλευρά…

Έχει επισημανθεί πολλές φορές με εξαίρετες αφορμές ότι ο ΟΦΗ είναι μια όαση στη Superleague, για τον τρόπο που λειτουργεί και εκφράζεται σταθερά ξεπερνώντας όλα τα μουχλιασμένα στεγανά που κατατρώγουν το χώρο.

-Το είδαμε και με το «πασίγιο» των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού του επιτελείου στην είσοδο της ομάδας του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο του «Γεντί Κουλέ», για να τιμήσει τους πρωταθλητές και να εκφράσει μια καλή ευρωπαϊκή συνήθεια ως απόδοση αναγνώρισης και συγχαρητηρίων σε μια αντίπαλο που αναδεικνύεται πρωταθλήτρια.

-Γιατί να μην ακολουθήσουμε δηλαδή την όαση που υπάρχει μέσα στην έρημο, αλλά να αφηνόμαστε στην καταστροφική μανία κάθε αμμοθύελλας «διαπλεκόμενων» και «μονοφαγάδων» χειραγωγών;

Όνειρο καλοκαιρινής νυκτός;

-Σωστά, αλλά μέσα από κάτι τέτοια όνειρα που εμπνέονται από τέτοιες επιδείξεις ήθους και πολιτισμού, αρχίζει η σπορά για κάτι καλύτερο για όλους. Άλλωστε και το «πασίγιο» του ΟΦΗ συνέβαινε για πρώτη φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

-Μας προτρέπει να θυμηθούμε και τις πολιτισμένες –σίγουρα πρωτοποριακές- ενέργειες του Εργοτέλη στην Α΄Εθνική την εποχή των διοικήσεων Τζώρτζογλου και Σουλτάτου.

Κάτι τελευταίο

-Μετά το debate για την ανάδειξη του νέου αρχιδιαιτητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απλά μεταφέρουμε τους τίτλους από τις καυτές επισημάνσεις για τον Άγγλο και τον Σουηδό που διαβάσαμε στην "Άποψη":

-Πέτερ Φρόιντφελντ: Ο υποψήφιος αρχιδιαιτητής είναι «παιδί» του… καλοπερασάκια Λιφ Λίντμπεργκ. Αν δεν θυμάστε ποιος ήταν ο Λίντμπεργκ, να σας θυμίσουμε εμείς. Ήταν ο κύριος «στόμα έχω και μιλιά δεν έχω».

- Μαρκ Κλάτενμπεργκ: Ένας χρεωκοπημένος ζεν πρεμιέ των 46.000 ευρώ τον μήνα, που «τον έδιωξαν κακήν-κακώς από την Σαουδική Αραβία» επειδή δεν έκανε τίποτε, βγάζοντας τους εγχώριους διαιτητές αγύμναστους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News