ΕΠΟ: "Τρελοκομείο", δεν λες τίποτα!

Απόψεις
ΕΠΟ: "Τρελοκομείο", δεν λες τίποτα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωμές αλήθειες Τζώρτζογλου - Ο... κουμπάρος και ο "Αλέκος" - Το 3-1 της Κρήτης - Ζητούνται κόκκινες κάρτες για καραντίνα - Καβάλα με το ρεκόρ ο Παύλος Δερμιτζάκης - "Μητρώο" και... Επιδόματα!

Το ότι η κατάσταση στην ΕΠΟ είναι «τρελοκομείο», δεν χωρά αμφιβολία. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, είχε μια ακόμη ευκαιρία να τα πει κατάμουτρα στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας.

(Εμείς πριν λίγο καιρό τους είχαμε αφιερώσει το «ανοίχτε τα τρελάδικα» με την Ελένη Βιτάλη!)

«Τρελοκομείο, τρελοκομείο…»! Πρώτο θέμα, πάλι ο Τζώρτζογλου, όπως και με το «Αλέκο»!

Πάντα αποκαλούσε έτσι τον Κούγια με το μικρό του όνομα και σε τοπικές συνεντεύξεις. Σίγουρα υπάρχει κάποια ιστοριούλα πίσω από αυτό… (-Ξέρουν αυτοί…)

Να όμως που μάθαμε από τον νυν «Λαρισαίο» ότι γιορτάζει στις 17 Μαρτίου (του Αγίου Αλεξίου) και όχι 30 Αυγούστου (Αγίου Αλεξάνδρου)!

Γιατί τον λες Αλέκο, τον ρώτησαν μετά τη συνέλευση και ο Τζώρτζογλου απάντησε με χιούμορ: «Έχω έναν κουμπάρο που είναι έξω καρδιά. Τρελαίνεται μόνο, όταν τον λες Αλέκο»!

Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να αποχωρήσει από την αίθουσα ο Κούγιας ο οποίος επέστρεψε έπειτα από δύο ώρες για την ψηφοφορία. Με την ίδια φράση να τον συνοδεύει: «Έλα, Αλέκο…»!

Επί του προκειμένου το «τρελοκομείο» του Τζώρτζογλου σαφώς αφορούσε την ένσταση του Ολυμπιακού. Στη ροή της ομιλίας του, ουσιαστικά τους λέει «τρελούς» για τη θέση τους:

«Δεν μπορώ να καταλάβω, οι χαρακτηρισμοί που είπε ο Κούγιας γι’ αυτή τη διοίκηση (Γραμμένου), που είπε ότι είναι συνέχεια της λαίλαπας κι ενώ σήμερα περίμενε μια διοίκηση εξυγίανσης, είναι απογοητευμένος. Κι ενώ είναι απογοητευμένος, γι’ αυτή την λαίλαπα, τους λέει «γιατί δεν κάθεστε άλλο ένα χρόνο».

Άλλη παρατήρηση: Η ανεξάρτητη στάση του προέδρου της ΕΠΣΗ, έκανε... σμπαράλια (και) το άλλοτε εννοούμενο ως "σύσσωμο κρητικό μπλοκ".

Την τροπολογία στο καταστατικό της ΕΠΟ καταψήφισαν οι τρεις κρητικές Ενώσεις Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Όχι το Ηράκλειο, που ήταν μέσα στους 55 έναντι των οκτώ που μειοψήφισαν.

Από τη μία ήταν θέμα απλής λογικής… Από την άλλη η «ερυθρόλευκη» τακτική, αποκάλυπτε στη «λογική» της, το φορτσάρισμα που γίνεται για είναι να έτοιμο σε ένα χρόνο το μοντέλο που «χτίζεται» με βιασύνη με το περιβόητο «Μητρώο» και τους… εκλογικούς καταλόγους των σωματείων. (Τώρα ελέγχουν κατά κύριο λόγο οι «κίτρινοι»).

Ο Βαγγέλης Γραμμένος και η νυν διοίκηση της ΕΠΟ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πρόωρες εκλογές μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών (το αργότερο μέχρι τις 17 Οκτωβρίου). Αλλά, η επιχείρηση «εκλογές» βλέπει Ιούλιο και γι’ αυτό το λόγο προχώρησε σε τροποποίηση του καταστατικού, πατώντας πάνω σ’ ένα τρικ (ως συνέχεια του Δρόσου!).

-Γραμμένος: «Αν δεν συμφωνήσει η ΕΠΟ δεν αλλάζει το εκλογικό σύστημα». (Για να δούμε…)

Υ.Γ.: Ποιοί δυο υφυπουργοί τα μαζεύουν από τα πόστα τους, στην επικείμενη "διορθρωτική κίνηση" της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Επικοινωνιακά επιδόματα Βρούτση 

-Υπερβολική η ρεκλάμα για τα επιδόματα των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας λόγω κορωνοϊού, δίνοντας την εντύπωση πως τους αναπληρώνει σε ανεκτό βαθμό τα χαμένα. Οι περισσότεροι πήραν 800 ευρώ για τρεις μήνες, άντε και 250 ευρώ για το συμπλήρωμα του Μαίου. Αν τα προσθέσεις και τα διαιρέσεις διά του τρία (μήνες), μιλάμε για ένα μηνιαίο ποσόν των 350 ευρώ. Ούτε καν επίδομα ΟΑΕΔ... Μπορεί με αυτά τα χρήματα να καλύψει μια οικογένεια βασικές ανάγκες; Ενοίκιο ή δόση στην τράπεζα, διατροφή, ΔΕΗ (που απειλεί με κόψιμο του ρεύματος), και τόσα άλλα;

Μητρώα Αυγενάκη

-Κι ύστερα σου λέει τρέξτε ερασιτέχνες και εγκαταλελειμμένοι παράγοντες απανταχού τις χώρας να βγάλετε χαρτιά, γιατί θέλουμε να φτιάξουμε εκλογικούς καταλόγους για τις αρχαιρεσίες των Ομοσπονδιών μας που θέλουμε να ελέγξουμε με το «Μητρώο Αθλητικών Συλλόγων». (Με… τι βενζίνη κύριε;).

Ας ελπίσουμε ωστόσο, ότι θα βρεθεί Κυβέρνηση στη χώρα που θα θελήσει να μην παρεμβαίνει για εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων στον αθλητισμό. Εύκολο;

Ο Αυγενάκης το είπε ρητά στη συνέντευξή του στην Κρήτη TV: «Το Μητρώο της ΓΓΑ, ο εκλογικός κατάλογος για τις Ομοσπονδίες»

-Επί λέξει: «Δεν έχει αποφασιστεί η εκλογική διαδικασία στην ΕΠΟ. Οι εκλογές όλων των ομοσπονδιών όπως και της ΕΠΟ θα γίνουν το φθινόπωρο. Είχαμε συμφωνήσει για εκλογές στην ΕΠΟ το καλοκαίρι αλλά άλλαξαν τα δεδομένα. Στις 47 από τις 48 ομοσπονδίες θα ψηφίσουν τα σωματεία και τ αθλητικό μητρώο της ΓΓΑ θα είναι ο εκλογικός κατάλογος. Για το ποδόσφαιρο αναμένεται η ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA και θα δούμε τι θα προβλέπει για το εκλογικό σύστημα».

Σφραγίδες και σκίτσα

Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι τα σωματεία-σφραγίδες στον ελληνικό αθλητισμό ήταν ένα βαρύ «καρκίνωμα» από τους καιρούς των «παρδαλών αγελάδων» της ελληνικής οικονομίας. Πόσα σκάνδαλα δεν απασχόλησαν την κοινή γνώμη από τότε, με σωματεία-φαντάσματα που στήνονταν με συγγενείς, φίλους και κουμπάρους μόνο και μόνο να ψηφίζουν και να εκμεταλλεύονται την "παροχή" με κρατικές ή άλλες επιχορηγήσεις;

-Φυσικά και είναι θετική κίνηση το «Μητρώο», για την επόμενη μέρα, αρκεί οι κυβερνήσεις να μην παρεμβαίνουν με όχημα τις οικονομικές ενισχύσεις, όπως κάνουν οι "βεζίρηδες" και οι "χαλίφηδες" των Ομοσπονδιών. Εκεί υπάρχει το κρίσιμο ερώτημα.

-Αν σκεφτεί κανείς ότι "επαναστάτες ποπολάροι" υφυπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης Κοντονής και Βασιλειάδης εξήγγειλαν ότι θα κόψουν αυτό το «καρκίνωμα» από τον αθλητισμό, η διαδικασία τους παρότι ψηφίστηκε, δεν ολοκληρώθηκε, ποτέ, γιατί -προφανώς, ο «εχθρός» στην ΕΠΟ έπεσε με άλλα κόλπα και ανέλαβαν οι "δικοί" μας.

-Η μη υλοποίηση του Μητρώου, ωστόσο, έδειξε τον σκοπό της πολιτικής τους πρωτοβουλίας. Ο κόσμος δεν μπορεί να είναι ανυποψίαστος.

-Που να ξεχάσουμε μάλιστα την επιχορήγηση των ποδοσφαιρικών σωματείων από τον Κοντονή που ήταν συνολικά 100.000 ευρώ και κάθε σωματείο έκανε να λαμβάνει από 20 ευρώ που κανείς δεν εισέπραξε;

Ζητείται "κόκκινη" χωρίς... την καραντίνα!

Κανείς ποδοσφαιριστής δεν έχει δει ακόμη κόκκινη κάρτα, στους 13 αγώνες για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ! Σύμφωνα με τις στατιστικές αναλύσεις στης Superleague το φαινόμενο χαρακτηρίζεται "ασυνήθιστο".

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχαμε 54 αποβολές σε 182 παιχνίδια (σε κάθε 10 ματς ο μέσος όρος ήταν τρεις αποβολές).

Έτσι θα έπρεπε ήδη να έχουμε τέσσερις κόκκινες κάρτες στις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Αλλά δεν υπήρξε καμιά.

Εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός των αποβολών στην προηγούμενη διαδικασία των πλέι οφ. Το 2016-17 σε 12 αγώνες εμφανίστηκαν εννέα αποβολές! Και το 2015-16 άλλες πέντε αποβολές σε 12 παιχνίδια.

Η αποχή και η καραντίνα ηρέμησαν τους ποδοσφαιριστές ή είναι ένα τυχαίο γεγονός; Το σίγουρο είναι ότι δεν βλέπουμε πολύ σκληρά φάουλ… και συνέχεια της «αποστασιοποίησης».

-Κατά τ' άλλα ο Μοχάμεντ Καμαρά του Ολυμπιακού και ο Αντονί Μουνιέ του Παναιτωλικού, πέτυχαν από δύο γκολ ο καθένας και έφτιαξαν από άλλο ένα, από τα τρία που έβαλαν οι ομάδες τους.-Φτάσαμε τα 25 γκολ σε 13 αγώνες. Ξεχωρίζουμε και αυτή τη φορά τους αριθμούς που χαρακτήρισαν ποδοσφαιριστές και ομάδες...

-200... παιχνίδια σε επαγγελματικό επίπεδο έφτασε ο Πέτρος Γιακουμάκης, μπαίνοντας για λίγα λεπτά αλλαγή με τον Ατρόμητο. Έχει 135 αγώνες στη Super League, 44 στην Γ' Εθνική, 19 στο Κύπελλο Ελλάδας και δύο στο Κύπελλο Γ' Εθνικής.

1420... είναι πλέον οι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε 100 τουλάχιστον αγώνες της Α' Εθνικής/Super League. Αυτή την εβδομάδα προστέθηκαν άλλοι τρεις. Ο Γιάννης Φετφατζίδης του Άρη, ο Δημήτρης Γιαννούλης του ΠΑΟΚ και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Πάει για ρεκόρ ο Παύλος στον πάγκο της Καβάλας

Συνεχίζει για τρίτη συνεχή χρονιά στην τεχνική ηγεσία της Καβάλας ο Παύλος Δερμιτζάκης. Πέρυσι πανηγύρισε μαζί της την άνοδο και την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες. Όπως καταγράφεται ο Καβαλιώτης τεχνικός με έντονη ποδοσφαιρική παρουσία στον Εργοτέλη και στον πάγκο του ΟΦΗ, δημιουργεί το δικό του ρεκόρ παραμονής στον πάγκο της Καβάλας.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, δεν υπάρχει προπονητής στην ομάδα, με τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Για τους Καβαλιώτες παλιούς φιλάθλους, μόνο τη δεκαετία του 1970 ο σπουδαίος Μπέλα Πάλφι είχε μείνει στον πάγκο πάνω από τρία χρόνια. Είχε έρθει από τον Αρη το καλοκαίρι του 1969 και αποχαιρέτησε τον Α.Ο.Κ. το 1975. Ήταν δηλαδή περίπου έξι χρόνια. Επίσης, περίπου μία τριετία ήταν και ο Βασίλης Δανιήλ. Από το 1979 έως το 1982, σημειώνει το ρεπορτάζ του "metrosport".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News