Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Γραμμένος: «Το εκλογικό σύστημα δεν αλλάζει αν δεν συμφωνήσει η ΕΠΟ»

H απάντηση του προέδρου της ΕΠΟ στις δηλώσεις Αυγενάκης στην ΚΡΗΤΗ TV

Το περασμένο Σάββατο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είπε στην ΚΡΗΤΗ TV ότι αναμένεται η ολιστική έκθεση από FIFA-UEFA για το αν θα αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και να ψηφίζουν τα σωματεία αντί τις Ενώσεις.

 

Σήμερα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε σε αυτό το ζήτημα και για τη συμφωνία που υπήρχε με τις διεθνείς συνομοσπονδίες περί διενέργειας εκλογών τον Ιούλιο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ απαντώντας ουσιαστικά στον Αυγενάκη, υπογράμμισε ότι η μετάθεση των εκλογών οφείλεται στην αναμονή για την ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA, τονίζοντας όμως ότι δεν συνδέονται τα δύο πράγματα και ότι αν δεν συμφωνήσει η ΕΠΟ, το εκλογικό σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει...

«Στη συνάντηση στη Νιόν είχε συμφωνηθεί οι εκλογές να γίνουν τέλη Ιουλίου και επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση των big-4. Οι διεθνείς ομοσπονδίες είχαν χαρακτηρίσει τη συμφωνία «ευεργετική» για το ποδόσφαιρο.

Ενημερώθηκα από τον υφυπουργό Αθλητισμού ότι είναι μια κεντρική απόφαση της κυβέρνησης, συνδέοντάς τη με τη μελέτη των FIFA και UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το θέμα των εκλογών ουδέποτε συνδέθηκε με τη συμφωνία της κυβέρνησης με FIFA και UEFA και τις προτάσεις τους για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν μια ξεχωριστή συμφωνία. Η ΕΠΟ έκανε την έκτακτη Γενική Συνέλευση ώστε να προχωρήσει το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί. Ο Αυγενάκης λέει ότι η πρόθεση είναι να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Αυτό, κατά δήλωση της FIFA δεν μπορεί να γίνει αν δεν συμφωνήσει η ΕΠΟ», ανέφερε ο Βαγγέλης Γραμμένος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια