Επίσημο: Ξεκινά το πρωτάθλημα και στην Super League 2!

Ποδόσφαιρο
Επίσημο: Ξεκινά το πρωτάθλημα και στην Super League 2!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφασίστηκε τέλος του Ιουνίου να αρχίσει εκ νέου το πρωτάθλημα

Mετά και την Super League 1, οι ομάδες της Super League 2 αποφάσισαν πριν λίγο για την επανέναρξη και του δικού τους πρωταθλήματος, με τους αγώνες να αρχίζουν τέλος Ιουνίου...

Ωστόσο για να επέλθει αυτή η απόφαση, έγινε μια συνεδρίαση με εντάσεις και διαφωνίες, ενώ τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται συναντήσεις με Υφυπουργό Αθλητισμού, ΕΡΤ και ΕΠΟ.

Yπήρξαν ομάδες που δεν ήθελαν να παίξουν καθόλου, ενώ έγινε... μάχη μέρα με τη μέρα για να καταλήξουν στην ημερομηνία 29/6/2020. Βασικό ζήτημα ήταν από πότε θα μετρούσαν οι τέσσερις εβδομάδες, που απαιτεί ως ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση. 

Έτσι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές «κλειδώνουν» στις 29 Ιουνίου και στις 5 Ιουλίου.

Θυμίζουμε ότι με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο χρειάζονται 4 εβδομάδες προετοιμασίας για την επανέναρξη ώστε στο διάστημα αυτό να γίνονται και τα απαραίτητα τεστ για κορονοϊό.

Παράλληλα θα συσταθεί μια επιτροπή που θα επιδιώξει συνάντήσεις με τον Λευτέρη Αυγενάκη και την ΕΡΤ καθώς και με την ΕΠΟ για τη διεξαγωγή των πλέι οφ.

Η διοργανώτρια, επίσης, αποφάσισε και την επικύρωση για την οριστική διακοπή της Football League.

Χανιά και Λεβαδειακός ήθελαν να ξεκινήσει πιο νωρίς το πρωτάθλημα, αλλά εντέλει στη συζήτηση είπαν να γίνει η επανέναρξη στις 22 Ιουνίου, από την άλλη ο Απόλλων Σμύρνης ήθελε τις 5 Ιουλίου και στο φινάλε η πλειοψηφία είπε 29 Ιουνίου, που ήταν κάπου στη μέση.

Την ίδια στιγμή, ο Πλατανιάς ήταν ξεκάθαρος και έλεγε να διακοπεί το πρωτάθλημα, κάτι που μπήκε σε ψηφοφορία, αλλά μειοψήφισε.

Αναφορικά με την αναδιάρθρωση που βρίσκεται στο τραπέζι, απορρίφθηκαν και οι δυο προτάσεις της Football League και το Δ.Σ. της διοργανώτριας αποφάσισε να προτείνει αναδιάρθρωση με 18 ομάδες στη Super League 1, 16 στη Super League 2 και 14 στη Football League.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News