Ελληνικό Ποδόσφαιρο

ΕΠΟ: Επιστολή σε FIFA-UEFA με αιχμές για Αυγενάκη

Η ΕΠΟ τραβάει το σκοινί στα άκρα κατηγορώντας τον Υφυπουργό Αθλητισμού για αθέτηση της συμφωνίας για τις εκλογές

Η νομοθετική ρύθμιση Αυγενάκη ώστε να γίνουν οι εκλογές των Ομοσπονδιών το φθινόπωρο και αναφορικά με την ΕΠΟ όχι το καλοκαίρι όπως είχε συμφωνηθεί, άναψε φωτιές. Η ΕΠΟ μάλιστα με επιστολή της προς FIFA-UEFA καταγγέλλει τον Αυγενάκη και κάνει λόγο για «απόλυτη παραβίαση-αθέτηση των συμφωνηθέντων».

Όπως αναφέρει πιο αναλυτικά το sport-gm.gr «η ΕΠΟ στην επιστολή της, επικαλείται τις δύο συναντήσεις, στις 12 Δεκεμβρίου στη Νιόν και στις 22 Ιανουαρίου στην Αθήνα, όπου μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των FIFA-UEFA, συμφωνήθηκε να γίνουν οι εκλογές τον προσεχή Ιούλιο, δηλαδή με τη λήξη της διεθνούς εποπτείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναφέρεται, μάλιστα, σε ξεκάθαρη δέσμευση του Λευτέρη Αυγενάκη να γίνουν οι εκλογές τον Ιούλιο και στην αλλαγή της στάσης του.

Επικαλείται επίσης την χθεσινοβραδινή διαρροή του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία οι FIFA και UEFA είναι ενήμερες για την μετάθεση των εκλογών για το φθινόπωρο. Ταυτόχρονα ρωτάει αν αυτό αληθεύει και αν οι διεθνείς αρχές έχουν όντως δώσει την συγκατάθεσή τους.

Με την επιστολή της η ΕΠΟ, κάνει λόγο για «απόλυτη παραβίαση-αθέτηση των συμφωνηθέντων» («absolute breach of everything agreed») και ζητάει:

Την άμεση παρέμβαση της FIFA και της UEFA προκειμένου να αποφευχθεί η παραβίαση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ, να φροντίσουν οι διεθνείς συνομοσπονδίες ώστε οι προ μηνών συμφωνίες να γίνουν απόλυτα σεβαστές και τέλος, να διενεργηθούν οι εκλογές κανονικά τον προσεχή Ιούλιο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια