Εθνική: Ο Φαν Σιπ ήταν έτοιμος να καλέσει τον Τσιλιανίδη

Ποδόσφαιρο
Εθνική: Ο Φαν Σιπ ήταν έτοιμος να καλέσει τον Τσιλιανίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο παίκτης του ΟΦΗ ήταν στα πλάνα του για τα φιλικά με την Κόστα Ρίκα (26/03) και το Μεξικό (29/03)...

Ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Τζον Φαν Σιπ σκόπευε να καλέσει για πρώτη φορά στην Εθνική στα φιλικά με την Κόστα Ρίκα (26/03) και το Μεξικό (29/03) τον Κοσμά Τσιλιανίδη του ΟΦΗ...

Επίσης είχε έτοιμες κλήσεις για τους Στράτο Σβάρνα (ΑΕΚ) Τάσο Χατζηγιοβάνη (Παναθηναϊκός) από το ελληνικό πρωτάθλημα. Στη λίστα των «λεγεωνάριων» υπήρχαν και τα ονόματα του Γιώργου Κυριακόπουλου της Σασουόλο και του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, που αγωνίζεται δανεικός από την Άρσεναλ στη Νυρεμβέργη.

Με δεδομένη την απουσία του Παντελή Χατζηδιάκου, ο οποίος θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση στο γόνατο, ο Τζον Φαν’τ Σιπ θα καλούσε τον 22χρονο στόπερ της ΑΕΚ, Στράτο Σβάρνα (19 συμμετοχές, 1 γκολ), αλλά και τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο.

Εξάλλου, ο Ολλανδός προπονητής ήθελε έξτρα λύσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή συνεπώς στο προσκλητήριο του θα βρίσκονταν ο 22χρονος εξτρέμ του Παναθηναϊκού, Τάσος Χατζηγιοβάνης (26 συμμετοχές, 7 γκολ) και ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης του ΟΦΗ, Κοσμάς Τσιλιανίδης (26 συμμετοχές, 7 γκολ).Καλή άποψη είχε σχηματίσει για τον αριστερό μπακ χαφ της Σασουόλο, Γιώργο Κυριακόπολο, ο οποίος μετρά 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ιταλίας. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο 24χρονος αμυντικός είχε παραχωρηθεί το περασμένο καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού από τον Αστέρα Τρίπολης και η πρόθεση των Ιταλών είναι να προχωρήσουν στην απόκτησή του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις επιλογές του Τζον Φαν’τ Σιπ ήταν και ο Ταξιάρχης Φούντας, που συνεχίζει την καριέρα του στην Αυστρία με τη Ραπίντ Βιέννης, πραγματοποιώντας μια παραγωγική σεζόν με 15 γκολ σε 21 συμμετοχές. Βεβαίως, δεν θα ήταν η πρώτη εμφάνιση του 24χρονου επιθετικού με τη «γαλανόλευκη», καθώς είχε κληθεί τον Ιούνιο του 2015 επί ημερών Σέρχιο Μαρκαριάν, στο ματς με τα Νησιά Φερόε για τα προκριματικά του Euro 2016 και στο φιλικό με την Πολωνία. Μένει να δούμε εάν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα αποτελέσουν επιλογές του Τζον Φαν’τ Σιπ και στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, αρχής γενομένης από τα παιχνίδια για το UEFA Nations League.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News