ΟΦΗ: Το ταξίδι με την «Εlite» στα πλέι οφ

Απόψεις
ΟΦΗ: Το ταξίδι με την «Εlite» στα πλέι οφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κρητική ομάδα έχει την ποδοσφαιρική συνείδηση και θα κάνει το καλύτερο – Τέρμα οι ανούσιες φημολογίες – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός… παντού μαζί!

Ενθουσιασμένος ο κόσμος για τον ΟΦΗ και την πορεία του στο πρωτάθλημα και τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Συναντάται καθημερινά με χαμόγελο στο δρόμο και στα βενζινάδικα!

Ο ΟΦΗ είναι ομάδα που αναπτύσσει ποδοσφαιρική συνείδηση. Ξέρει ότι αυτή η εμπειρία είναι επωφελής για τον ίδιο και το ποδόσφαιρο που υπηρετεί. Χωρίς άγχος, μπορεί να επιτύχει το καλύτερο στις δέκα αγωνιστικές αναμετρήσεις που ακολουθούν απέναντι σε έξτρα ανταγωνιστικούς αντιπάλους.

Θετικό και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ρουτίνα επανάληψης με αντιπάλους, αφού άλλη είναι η ροή του πρώτου κι άλλη η ροή του δεύτερου γύρου.

Οι φίλαθλοι, περιμένουν ξανά την αγωνιστικότητα και το παιχνίδι ΟΦΗ. Μετά την κάλυψη του στόχου εισόδου στα πλέι οφ, με την ίδια την ομάδα να έχει ανέβει ένα ακόμη σκαλί στο επίπεδό της.

Κανένα πρόβλημα

Επειδή το τελευταίο διάστημα υπήρξε μια αοριστία πληροφοριών για τις ΠΑΕ που είχαν χρέη και υποβιβάστηκαν στα ερασιτεχνικά  πρωταθλήματα, η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αδειοδότησης της ΕΠΟ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Τα χρέη σε ποσοστό 50%, αφορούν ΠΑΕ που τέθηκαν με υποβιβασμό σε καθεστώς εκκαθάρισης από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016/2017 και εντεύθεν. «Τα ιδρυτικά αθλητικά σωματεία που κατέλαβαν τη θέση της υποβιβασθείσας ΠΑΕ πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016/2017 μπορούν να ιδρύσουν νέα ΠΑΕ, η οποία δεν καθίσταται καθολικός διάδοχος των υποχρεώσεων της υποβιβασθείσας ΠΑΕ». Υπάρχει όμως και αυτό για ΠΑΕ που έχουν εκδοθεί τελεσίδικες και δεσμευτικές αποφάσεις της FIFA , όπου «τα καταλογισθέντα ποσά θεωρούνται οφειλόμενα και θα εξεταστούν υπό το πρίσμα του άρθρου 50 περί ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Νιόπλιας: Μεγάλη καριέρα, άφθονες καταγραφές

Μεγάλη ιστορία, απίστευτες παραστάσεις. Ο Νίκος Νιόπλιας, έχει «θρέψει» αμέτρητα στατιστικά στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής. Εύλογα τον συναντούμε συχνά στην ιστορία της Α΄εθνικής της Superleague, όπως και «σαν σήμερα» (4/3): «Ο ΟΦΗ στην πρώτη μετά Γκέραρντ σεζόν είναι επηρεασμένος αγωνιστικά και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Παλεύει το παιχνίδι του στην Ξάνθη, αλλά γνωρίζει την ήττα με 3-2 (20’ κεφαλιά Κεχαγιάς, 53’ σουτ Ζουμπούλης, 85’ κεφαλιά Ζαπρόπουλος – 61’ φάουλ, 62’ σουτ Νιόπλιας). Ο Νίκος Νιόπλιας πετυχαίνει τα τελευταία του γκολ με τη φανέλα του ΟΦΗ». 34 γκολ σε 257 συμμετοχές (1982=1993) και άλλα 30 γκολ σε 159 συμμετοχές (1996-2002)

Super League: Μην τρελαθούν κιόλας με τα εισιτήρια!

Η βελτίωση στους πενιχρούς δείκτες εισιτηρίων τις νωπές δεκαετίες του ελληνικού πρωταθλήματος, δείχνει μια τάση, αλλά δεν αντιπροσωπεύει αυτό που αξίζει να έχει.

Μόνο που δεν στήθηκε φιέστα από τη διοργανώτρια με τη λήξη της κανονικής περιόδου της Super League επειδή κόπηκαν ανά γήπεδο 6.626 εισιτήρια (5.432 πέρυσι) και η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη τα τελευταία εννέα χρόνια.

Μην ξεχνάμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μιλά στη γλώσσα των ποδοσφαιρικών μνημονίων και έχει περάσει από τον καθαριστήρα των «Εξυγιαντών».

Στην περίπτωση της σεζόν που τρέχει η Superleague, έχει μάλιστα στο σώμα της, ξανά, τις παραδοσιακές δυνάμεις που ακολουθούσαν πάντα τους «τέσσερις μεγάλους» στις εμπορικές λίστες, τον Άρη και τον ΟΦΗ.

Με ποιους συγκρίνονται άραγε; Ποιο πρότυπο χώρας με προηγμένο ποδόσφαιρο σε διαβάθμιση τους κλείνει το μάτι; Δεν μιλάμε για συγκρίσεις "τοπ 5"  ( Γερμανία 40.887, Αγγλία 39.329, Ισπανία 28.883, Ιταλία 27.303, Γαλλία 22.443).

Η ελληνική Superleague, είναι κάτω από την 11η ευρωπαϊκά Τουρκία (19.292) και αισθητά κάτω από τη Πολωνία (9.155) και τη Ρουμανία (8.154).

Ιδού: 1. Γερμανία (40.887) 2. Αγγλία (39.329) 3. Ισπανία (28.883) 4. Ιταλία (27.303) 5. Γαλλία (22.443) 6. Τουρκία (19.292) 7. Ολλανδία (17.994) 8. Ρωσία (17.553) 9. Σκωτία (15.363) 10. Βέλγιο (11.215) 11. Πορτογαλία (11.179) 12. Ελβετία (11.161) 13. Σουηδία  (9.162) 14. Πολωνία (9.155) 15. Ρουμανία (8.154) 16. Ελλάδα(6.626)

-Και να θέλουν δεν μπορούν... να μη χορταίνουν ο ένας τον άλλο, με τις απανωτές  συναντήσεις τους σε πρωτάθλημα, κύπελλο και πλέι οφ, στο ίδιο χρονικό διάστημα. Στο τέλος μπορεί και να γίνουν φίλοι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός!

-«Οι αγώνες λήγουν στο 90΄» είπε ο κ. Μπλατάκος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η απόφαση μετά από την έφεση του ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετική. (Αν και στη Superlegue η Πρωτοδίκης, Μαρία Τσαγκιά, που εκδίκασε την υπόθεση ορίστηκε από την ίδια την ΕΠΟ ως τακτικό πειθαρχικό όργανο).

Μόνο CAS απέναντι στο γαυροσύστημα», γράφει ο Γιώργος Σαββίδης. Ναι, αλλά αν χρειαστεί προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS, μπορεί να εφαρμοστεί το καταστατικό της FIFA, στο οποίο είναι  εναρμονισμένο και αυτό της ΕΠΟ, που συνεπάγεται και αποβολή από τα εθνικά πρωταθλήματα. Εκτός αν είναι σίγουρος για αθώωση.

-Ο ΠΑΟΚ πάντα μας ήταν συμπαθής, στην Κρήτη με έξαρση αυτού του φαινομένου από τις εποχές του Κούδα και λόγω Βουζουνεράκη. Αλλά και λόγω του ιστορικού Μακεδονικού αγώνα. Περιμέναμε την επιχειρηματολογία του στα στοιχεία και όχι αφορισμούς και εκτροπές στα social media.

-Υπάρχει και ένα ακόμη που προκαλεί τη λογική. Ας πούμε ότι FIFA και UEFA λένε ναι στην παρεμβατική νομοθεσία Γεραπετρίτη για το φαινόμενο. Οι «Υπερκείμενοι», ήταν ξεκάθαροι προς την ελληνική πλευρά: «Ψηφίστε ό,τι θέλετε, αλλά θα έχει ισχύ από το ερχόμενο καλοκαίρι».

-Κύριε υφυπουργέ αθλητισμού, καλά κάνετε με τις απολυμάνσεις των αθλητικών χώρων, ως προληπτικό μέτρο εξάπλωσης του κορωνοϊού κι ας φωνάζουν στην Αυτοδιοίκης..

κορωνοϊός τερμάτισε και τα σεμινάρια διαιτητών. Άλλο που δεν ήθελαν και στην ΕΠΟ, που δεν θέλουν να ξοδιάζονται για επιμορφωτικά πράγματα, αφού η προτεραιότητα τους είναι οι «άχρηστοι» με τη στάμπα των «golden boys».

Πολύ τρακαρισμένος ο Τζολάκης στην Τούμπα. Ο 17χρονος τερματοφύλακας που ξεκίνησε από την Κ12 του Πλατανιά, έπεσε και πάνω σε στιγμές αδράνειας της «Ερυθρόλευκης» άμυνας, όταν δέχτηκε τα δυο γκολ που ο «Δικέφαλος» ισοφάριζε το γρήγορο 0-2 του Ολυμπιακού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News