Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Επιστολή Τζώρτζογλου: Ζητά απαντήσεις για την καθυστέρηση στα έργα του Παγκρητίου

Νέα παρέμβαση ΕΠΣΗ προς ΕΠΟ και Γραμμένο, Υφυπουργείο Αθλητισμού, Περιφέρεια Κρήτης και δήμο Ηρακλείου

Η κλήρωση των αγώνων του UEFA Nations League επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της έδρας της Εθνικής Ομάδας ενώ η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου από την πλευρά της κάνει νέα παρέμβαση.

Η ΕΠΣΗ με επιστολή της προς την ΕΠΟ, τον πρόεδρο κ. Γραμμένο και τον εκτελεστικό γραμματέα κ. Δέδε και την Εκτελεστική Επιτροπή ζητά απαντήσεις για το Παγκρήτιο Στάδιο και την πορεία των εργασιών ενώ η επιστολή κοινοποιείται προς τον Υφυπουργό Αθλητισμό κ. Λευτέρη Αυγενάκη, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου. Επίσης υπάρχουν αιχμές για το γεγονός ότι η ΕΠΣΗ έχει αγνοηθεί στις αλλεπάλληλες επιστολές της, όπως αγνοήθηκε και στο θέμα του φακέλου διεκδίκησης του τελικού UEFA Conference League.

Αναλυτικά η επιστολή Τζώρτζογλου αναφέρει:

«Επικοινωνούμε μαζί σας με την ευκαιρία αφ’ ενός της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την ημέρα που από το Ηράκλειο δηλώσατε μαζί με τους συνεργάτες σας ότι το Παγκρήτιο Στάδιο θα είναι η έδρα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, αλλά και η έδρα όλων των Εθνικών Ομάδων, και αφ’ ετέρου με την ευκαιρία της κλήρωσης των αγώνων του UEFA Nations League, όπου τα πρώτα παιχνίδια ξεκινούν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Με λύπη, απορία αλλά και αγανάκτηση παρατηρούμε ότι ενώ πριν ένα χρόνο μιλούσατε με σιγουριά ότι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για τα προκριματικά του EURO 2020, αυτό με την Ιταλία στις 8 Ιουνίου 2019, θα γινόταν στο Παγκρήτιο Στάδιο και με δικές σας επίσημες δηλώσεις είχατε αναλάβει την ευθύνη για την αποπεράτωση των προαπαιτούμενων εργασιών και κυρίως της κατασκευής του σκεπάστρου, τώρα έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και υπάρχει σχεδόν απόλυτη στασιμότητα.

Αυτό που μας αγανακτεί περισσότερο είναι το γεγονός ότι παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές και προσπάθειες επαφής μαζί σας γι’ αυτό το θέμα, δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση.

Την ίδια ώρα κύριε πρόεδρε, κάνετε αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Υφυπουργείο Αθλητισμού (αγνοώντας παραδόξως και παράτυπα και επίμονα την ΕΠΣ Ηρακλείου, τόσο εσείς, όσο και το Υφυπουργείο), για να ετοιμάσετε έναν φάκελο για να διεκδικήσουμε ως χώρα και ως Ομοσπονδία την διοργάνωση ενός τελικού, του UEFA Conference League 2022-23 που θα γίνει (εάν γίνει) μετά από τρία χρόνια και που φυσικά και σίγουρα δεν είμαστε αντίθετοι, απεναντίας είμαστε οι πρώτοι που εδώ και χρόνια, δεν σταματήσαμε να διεκδικούμε τέτοιες υψηλού κύρους διεθνείς διοργανώσεις.

Την ίδια στιγμή, όπως και εσείς ο ίδιος, αλλά και άλλοι αρμόδιοι της Εθνικής Ομάδας, έχετε δηλώσει ότι η Εθνική μας ομάδα δεν αισθάνεται ότι αγωνίζεται εντός έδρας όταν παίζει στο ΟΑΚΑ, το οποίο είναι ένα αχανές γήπεδο το οποίο δεν μπορεί να γίνει έδρα της Εθνικής. Επίσης, όλοι έχουν τοποθετηθεί για το πόσο φιλόξενο είναι το Παγκρήτιο Στάδιο και πόσο ο κόσμος της Κρήτης αγκαλιάζει την Εθνική Ομάδα όταν αγωνίζεται στο νησί μας.

Θα θέλαμε επιτέλους ως ο επίσημος και καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας ποδοσφαίρου του Ηρακλείου, να πάρουμε σαφείς και ειλικρινείς απαντήσεις από τα επίσημα δικά σας χείλη. Θέλουμε να μας απαντήσετε γιατί όλη αυτή η καθυστέρηση στις εργασίες στο Παγκρήτιο Στάδιο και κυρίως στο σκέπαστρο και αφού το οικονομικό κόστος των έργων έχει εξασφαλισθεί είτε από κεφάλαια των υπερεθνικών Ομοσπονδιών UEFA-FIFA, είτε της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου, είτε και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας…»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια