default-image

Καρφιτσωμένες φράσεις στο χάος του τούνελ

Απόψεις
Καρφιτσωμένες φράσεις στο χάος του τούνελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Η επίσκεψη ευχολογίων του Τσέφεριν στο Μαξίμου την ώρα παίρναν "φωτιά" τα νησιά και ο κορονοϊός ξεπερνούσε τον Ρονάλντο στις αναζητήσεις του google

Η πολλή λιακάδα δημιουργεί έρημο… και τα πολλά λόγια φτώχεια. Αλλά και το περιβόητο «μνημόνιο» επαναφοράς του ποδοσφαίρου στην ταλαιπωρημένη παντού ελληνική πραγματικότητα μια συνυποσχετική σύνταξη δήλωσης κοινού ενδιαφέροντος.

Δεν ήταν για δουλειά Γεραπετρίτη όλο αυτό. Κρίμα που δεν γυρίσαν και μια σύγχρονη χρηματοδοτούμενη ελληνική ταινία με τίτλο «Ο Βόρειος, ο Νότιος και εμείς οι ηλίθιοι», για να σπάμε και λίγη πλάκα μέσα από την κωμική οπτική των καμωμάτων.

Κρατείστε καρφιτσωμένη τη φράση του Αλεξάντερ Τσέφεριν ενώπιον του Έλληνα Πρωθυπουργού, δίνοντας έμφαση στο δεύτερο σκέλος της: «Χαίρομαι που ενδιαφέρεστε για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, αλλά το ποδόσφαιρο λύνει από μόνο του τα προβλήματα».

Και μετά τα αυτονόητα που είπε ο πρόεδρος της UEFA στους ανθρώπους της ΕΠΟ, που ήταν αδύνατον να κατανοήσει ένας Έλληνας πολιτικός: «Η δική μου δουλειά είναι να διασφαλίζω την έννομη ποδοσφαιρική τάξη. Η δική μας δουλειά ως UEFA είναι να εφαρμόζεται το καταστατικό της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και των μελών - Ομοσπονδιών της να τηρούνται οι κανονισμοί. Αυτό κάναμε στο παρελθόν και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Τελικά φαίνεται… δικαιωθήκαμε που επιμείναμε ότι το «μνημόνιο» που καλά το ονόμασαν  «συνυποσχετικό» δεν είναι δεσμευτικό και μάλλον δικαιώνεται ο παραμερισμένος «καθ’ ύλην αρμόδιος» που προχώρησε σε ευρωπαϊκές συμβάσεις συνεργασίας. Αν και στην αρχή πήγαμε να πιστέψουμε ότι θα υπήρχε σοβαρότητα.

-Δεν είναι όλο ακριβές πως... θα το δέσουν, όμως η αναφορά Γεραπετρίτη, ότι «η ΕΠΟ θα υπάρχει και θα λειτουργεί σε εντελώς νέα πρότυπα, θα συγκροτείται με εντελώς διαφορετικό τρόπο και θα αλλάξει ο τρόπος εκλογής των διοικητικών οργάνων για να διασφαλιστεί η ακέραια και αμερόληπτη στάση από την πλευρά της διοίκησης», αναμένει την πρακτική εφαρμογή της με ενδιαφέρον σημείο τα υποκειμενικά κριτήρια όσων αποφασίσουν. Το έχουμε ξαναδεί το έργο αυτό, που ήδη παίζεται, με άλλους πρωταγωνιστές ίσως, αλλά και υποβολείς…

-Φυσικά δεν υπάρχει αντίθεση στην ορθή κοινωνιολογική ρήση του υπουργού Επικρατείας, για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Είναι τόσο σαθρό το μείγμα που έχει να κάνει με έναν εχθροπαθή λόγο και μία μισαλλοδοξία, η οποία εμποδίζει τις διοικήσεις των ομάδων να κατανοήσουν πως αν βρίσκονται στο ίδιο καράβι και το καράβι πηγαίνει προς σωστή πλεύση, θα αποκομίσουν όλοι οφέλη».

-Το λάθος είναι ότι οι Κυβερνήσεις και πριν την Αλεξανδρούπολη, βγάζουν την ουρά τους απέξω.

-Στα νησιά του Αιγαίου που γίνεται το έλα να δεις, από τη Χίο έως τη Σάμο, δεν υφίσταται ζήτημα εθνικής συνοχής κατά το ποδοσφαιρικό προηγούμενο των διενέξεων ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού και την απειλή «Βορείων» και «Νοτίων»;

-Άραγε ήταν μείζονος σημασίας αυτές οι συμπεριφορές που καταγράφηκαν στην κεντρική σκηνή της πολιτικής εξουσίας για το ποδόσφαιρο; Και στο Αιγαίο, όλα λύνονται με τα ΜΑΤ; (Εντάξει τα πήραν άρον άρον, πίσω,...)

"Σκάρτη Δικαιοσύνη" - "Δημοκρατία με Ερωτηματικό":

-Μπορεί να έχει δίκιο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχοντας βγάλει σκάρτους όλους τους φορείς απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα σε υποθέσεις που την αφορούν και οι αποφάσεις τους δεν είναι ευνοϊκές. Από την ανεξάρτητη αρχή της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού έως το Συμβούλιο της Επικρατείας… Όταν καμιά δεν αντιδρά στις βαριές κατηγορίες που τους απευθύνονται μέσω ανακοινώσεων.

 -Όταν ακόμη η ανακοίνωση του «Δικεφάλου» θέτει και θέμα Δημοκρατίας, την οποία περιορίζει σε ερωτηματικό εντός παρενθέσεως, σημειώνοντας: «Τα πλοκάμια του Βαγγέλη Μαρινάκη πλέον αγγίζουν όλους τους τομείς της χώρας και όσο πιο αργά το αντιληφθούν όλοι τόσο πιο πολύ θα διολισθαίνει η Δημοκρατία (;).». -Δημοκρατία(;) ... σημαίνει ότι η Δημοκρατία μπορεί να μην είναι Δημοκρατία! 

-Τελικά πάμε σινεμά: "Βόρειοι και Νότιοι" δίπλα ακριβώς στο τούνελ εκεί που έχει και τούρκικο σουβλατζίδικο...

Έμαθαν ότι... είχε πουλήσει οικόπεδο;

Το παράδειγμα του Νίκκι Παπαβασιλείου με το ενοίκιο του σπιτιού του στην Αθήνα, είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά για να κατανοηθεί πλατύτερα ο άκομψος τρόπος αποχώρησής του από τον Πανιώνιο, για τα θέλγητρα της Αιγύπτιας θεάς Ντέγκλα του Σαμί.  «Για παράδειγμα –είπε - με έβαλαν σε ένα λούκι με το διαμέρισμα μου, για το οποίο δεν είχαν καταβληθεί τα νοίκια. Πήρα παράταση λίγων ημερών για να μην γίνει έξωση, αλλά δεν άλλαξε κάτι…».

Ο Κύπριος ζούσε με την οικογένειά του στο διαμέρισμα, με το άγχος της σπιτονοικοκυράς του. Θα μου κάνουν έξωση, τους έλεγε, τίποτα αυτοί… Αλλά και για την ομάδα είχε μαλλιάσει η γλώσσα του ειδικά μετά τον Νταόυντα που πήρε ο Παναιτωλικός…

(Μήπως είχαν μάθει στη Νέα Σμύρνη ότι ο προπονητής τους είχε πουλήσει κανένα οικόπεδο;).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News