Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Χάνουμε τη μπάλα… στοπ, κύριε Υπουργέ

Γίνεται επικίνδυνη η ανάμειξη της πολιτείας με αυτό τον τρόπο στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου. Κι όταν δεν ξέρεις από ποδόσφαιρο διπλά τα λάθη...

 «Το αθλητικό αυτοδιοίκητο έχει εξελιχθεί σε ανεκδιήγητο!». Μαινόμενος ο πρόεδρος τη ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος με αυτή την καυτή ατάκα στη γραπτή του δήλωση για τις «… πέραν κάθε λογικής ενέργειες της κυβέρνησης με την απροκάλυπτη παρέμβαση στα θέματα διοίκησης των αθλητικών ομοσπονδιών».

Πάνω στη στιγμή που έγιναν φανερές, "χοντρές" αστοχίες από τους υπεύθυνους της Κυβέρνησης, όσον αφορά το ποδόσφαιρο.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, επιστρέφοντας από τις Ελβετικές Άλπεις, «έδειξε» με τις δυο απανωτές συνεντεύξεις του στον Σκάι και την ΕΡΤ1, πως δεν είναι και τόσο σχετικός με το ποδόσφαιρο, και αυτό είναι «επικίνδυνο».

Οι διαπιστώσεις, είναι απτές και από την -πρόχειρη και με ανοικτά τότε ερωτηματικά- τροπολογία για την πολυϊδιοκτησία, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, ενώ είναι βασική αρχή της FIFA και της UEFA ότι ο πειθαρχικός κώδικας δεν αλλάζει στα μέσα της σεζόν. Όπως το πιστοποίησε για την περίπτωση ο Τσέφεριν. (Τραγικό…)

Δεν εκπλαγήκαμε μόνο εμείς, όταν ο υπουργός έλεγε στην Τρέμη, ότι «θα φέρουμε  (η κυβέρνηση δηλαδή) το πλαίσιο από την FIFA και την UEFA και εμείς θα το θεσμοθετήσουμε». Άρες μάρες, κουκουνάρες… Υπάρχει χώρα που συμβαίνει αυτό;

Έχοντας την εμπειρία επί Κοντονή που δείχνει καθαρά τα αρνητικά της αποτελέσματα, η λογική επιμένει, ότι μια επανάληψη επεμβατικών λαθών των πολιτικών στο ποδόσφαιρο, με αυτό τον τρόπο που επιχειρείται, μπορεί να γεννήσει νέα προβλήματα.

(Ας καλύψουν πρώτα τομείς που αφορούν τις «διασταυρούμενες» σχέσεις τους με τους πρωταγωνιστές των ακραίων εκτροπών).

Επιλογές στο ποδόσφαιρο με γνώμονα το πολιτικό κόστος, δεν δίνουν λύσεις. Το είδαμε και με την ανακοίνωση στην τελευταία «ποδοσφαιρική πράξη» Αυγενάκη, στοιχηματίζοντας ότι υπαγορεύθηκε από το ίδιο ανώτερο κέντρο εξουσίας.

-Φυσικά δεν θα κλωτσήσουμε τα κριτήριά μας. Αν μειώνεται ή όχι ο υφυπουργός αθλητισμού από τον παραγκωνισμό του στις πιο καυτές αθλητικές εξελίξεις, η απάντηση είναι αυτονόητη, όπως και το δημοσιογραφικό ερώτημα της Όλγας Τρέμη.

Η απάντηση όμως δεν έχει ποδάρια: «Δεν αποδέχομαι ότι τον κ. Αυγενάκη τον έχουμε ξεφτιλίσει όπως λέτε. Απλά αποφάσισε ο πρωθυπουργός να αναλάβει το ζήτημα το δικό του γραφείο, διότι εντάσσομαι και εγώ στην προεδρία».

-Η διαφορά είναι χαώδης. Εκεί τα συμφέροντα είναι κολοσσιαία σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αντί να κάνουμε ένα βήμα μπροστά πάμε δύο πίσω. Η Premier League αφήνει έκπληκτους τους πάντες –ως συνήθως- ανακοινώνοντας από τώρα την πρεμιέρα της νέας αγωνιστικής περιόδου (8 Αυγούστου)! Οργάνωση…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια