ΑΕΚ: Η φωτογραφία του Στέλιου Μανωλά με Παπαδόπουλο και Τζιράκη

Απόψεις
ΑΕΚ: Η φωτογραφία του Στέλιου Μανωλά με Παπαδόπουλο και Τζιράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είχε πει ο αείμνηστος Δημήτρης, για τους λόγους που έμεινε μόνον ένα χρόνο στην "Ένωση"

Η ανάρτηση του Στέλιου Μανωλά στο Facebook, με μια φωτογραφία και λέξεις από την ψυχή του, ήταν συγκινητικός αποχαιρετισμός προς τον πρώην συμπαίκτη του στην ΑΕΚ Δημήτρη Παπαδόπουλο στο ταξίδι του προς την αιωνιότητα. Κάτι παραπάνω από μια κατάθεση στεφάνου σε έναν πραγματικό  ήρωα του ποδοσφαίρου και της ζωής: «Δημήτρη, φίλε, συμπαίκτη και Άνθρωπε, καλό ταξίδι!»! (Το «Άνθρωπε» με «Α» κεφαλαίο)

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στη μέση, ανάμεσα σε δυο δυναμικούς χαρακτήρες, τον Μιχάλη Τζιράκη και τον Στέλιο Μανωλά. Η φωτογραφία είχε αποθανατίσει την συνύπαρξη του Μανωλά με τους δυο ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που εκτόξευαν την καριέρα τους στην ΑΕΚ και κρατήθηκε ευλαβικά στο αρχείο του πρώην διεθνούς μας άσσου.

Παπαδόπουλος (ως ελεύθερος) και Τζιράκης, από τον ΟΦΗ ντύθηκαν με την φανέλα της ΑΕΚ, από το καλοκαίρι του 1980, με εισήγηση του σπουδαίου παράγοντα Λουκά Μπάρλου.

Ο αείμνηστος Δημήτρης έμεινε ένα χρόνο για λόγους που έχει εξηγήσει (πάντα ειλικρινής), ενώ ο Μιχάλης Τζιράκης μέχρι το 1985. Ένα χρόνο νωρίτερα, το 1979 με την θέσπιση των ΠΑΕ της Α΄ εθνική ο Στέλιος Μανωλάς είχε προωθηθεί στη μεγάλη ομάδα από τους νέους, με τη γνωστή μεγάλη πορεία.

Ο ίδιος είχε περιγράψει για τον έναν χρόνο του στην ΑΕΚ: «Το καλοκαίρι του 1980 έμεινα ελεύθερος (από τον ΟΦΗ) και συμφώνησα με την ΑΕΚ. Με φώναξε ο Λουκάς Μπάρλος και η ιδέα να πάω στην ΑΕΚ με συγκίνησε, διότι πρόκειται για προσφυγικό σωματείο και οι γονείς μου ήταν πρόσφυγες που ήρθαν στην Κρήτη το '22.

Όμως, έπαιξα μόλις εννέα αγώνες, καθώς η ΑΕΚ είχε στην επίθεση τον Μαύρο και τον Μπάγεβιτς και εγώ πια ήμουν 31 ετών. Το επόμενο καλοκαίρι ζήτησα να επιστρέψω στην Κρήτη, διότι έληγε η απόσπασή μου από τον ΟΤΕ, η σύζυγός μου εργαζόταν στο Ηράκλειο στην Ολυμπιακή και είχαμε δύο μικρά παιδιά».

Kαι συέχισε: 

"Στον ΟΦΗ είχαν παρεξηγηθεί που έφυγα για την ΑΕΚ και έτσι υπέγραψα στον Ηρόδοτο, που ήταν στη δεύτερη κατηγορία. Σε δύο σεζόν έβαλα 30 γκολ. Το '83 σταμάτησα το ποδόσφαιρο και ασχολήθηκα με την προπονητική.

Πήγα στον Εργοτέλη που ήταν στο περιφερειακό πρωτάθλημα και στο μπαράζ με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας στη Μυτιλήνη, κερδίσαμε την άνοδο στη Β' Εθνική. Το 1985 συνεργάστηκα με τον Γκέραρντ αναλαμβάνοντας την ακαδημία του ΟΦΗ, στην οποία ήμουν μέχρι το 1997. Από τα δικά μου χέρια βγήκαν ο Μαχλάς, ο Σαμαράς, ο Δερμιτζάκης... Το 2002 και για διάρκεια τεσσάρων ετών εργάστηκα στην ακαδημία του Εργοτέλη και από το 2006 ασχολούμαι αποκλειστικά με τις δικές μου ακαδημίες στο αθλητικό κέντρο που δημιούργησα στο Ηράκλειο».

Μια φωτογραφία, χίλιες μνήμες, αμέτρητα συναισθήματα και πολλές ιστορίες ζωής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News