UEFA-FIFA: Τήρηση κανόνων ή αποβολή από την Ευρώπη!

Ποδόσφαιρο
UEFA-FIFA: Τήρηση κανόνων ή αποβολή από την Ευρώπη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην παρούσα φάση δεν προχωρά το σχέδιο για λύση διοικούσας επιτροπής, με επικεφαλής τον Ντέμη Νικολαΐδη

Με την πλήρη συμφωνία στο ευρύτερο πλαίσιο της συνεργασίας που θα υπάρχει με την UEFA ολοκληρώθηκαν οι επαφές του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη στην Νιόν με επικεφαλείς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση στις συναντήσεις που είχε και την Τρίτη ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της UEFA και τις επαφές με εκείνους της FIFA διαπιστώθηκε μια βασική συναντίληψη σε όσα ζητήματα συζητήθηκαν.

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια παίρνοντας πρώτα εγγυήσεις από την κυβέρνηση ότι θα υλοποιηθούν όλες οι προτάσεις που θα κάνει.

Μάλιστα ανάμεσα σε αυτές είναι και η αυστηρότερη των ποινών που θα επιβάλλεται σε όσες ομάδες παραβιάζουν τους κανόνες που θα θέσει η UEFA και αυτή θα είναι η αποβολή των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην παρούσα φάση δεν προχωρά το σχέδιο για λύση διοικούσας επιτροπής, με επικεφαλής τον Ντέμη Νικολαΐδη. Όλα συνηγορούν πως οδεύουμε για εκλογές στην ΕΠΟ Ιούνιο ή Ιούλιο, όπως ήταν δηλαδή προγραμματισμένο και καθορισμένο, και είχε μάλιστα προαναγγελθεί στην πρόσφατη συνάντηση των Big-4.

Αυτό πάντως που προκύπτει από τις μέχρι τώρα κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, είναι πως έχει ως σχέδιο τη δημιουργία ενός ποδοσφαιρικού μνημονίου, με τα κλειδιά να πηγαίνουν στην UEFA και στην FIFA, χωρίς να δημιουργείται προσωρινή διοικούσα επιτροπή για να βοηθήσει στην υλοποίησή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News