Μνημόνιο FIFA: Χτύπημα στην «παράγκα» και ΕΠΟ με τριετές πλάνο;

Απόψεις
Μνημόνιο FIFA: Χτύπημα στην «παράγκα» και ΕΠΟ με τριετές πλάνο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτες κυβερνητικές κινήσεις, αρχίζουν να γράφουν με τον Γεραπετρίτη και τους συμβούλους του στην Ελβετία. Η Πρωθυπουργική ασπίδα, σημαίνει άλλη ευθύνη

Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για την ανάταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου χαράσσουν τις πρώτες γραμμές τους από την Ελβετία με την παρουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και των συμβούλων του στην έδρα της FIFA και της UEFA, για την επίτευξη ενός μνημονίου που θα παραδίδει τα κλειδιά για αρκετό χρόνο στις Διεθνείς Ποδοσφαιρικές Αρχές.

 Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο Έλληνας υπουργός γνώρισε κατανόηση από τους ανώτατους αξιωματούχους της UEFA -άλλωστε ξέρουν από πρώτο χέρι- και κάνουν λόγο για τριετές μνημόνιο που ματαιώνει τις εκλογές της ΕΠΟ. Μονόδρομος!

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Βουλή, έχει γίνει αντιληπτό, ότι μια ροπαλιά στο κεφάλι των μηχανισμών αλλά και την ίδια την ΕΠΟ που συνδέονται άμεσα με την «παράγκα», αποτελεί βασική κίνηση. Η στόχευση είναι ουσιώδης, αφού όλα τα κακά γίνονται μέσω των βάναυσα «χειραγωγημένων» εκλογών της Ομοσπονδίας. Φαινόμενο που απαιτεί ευθεία βολή... στο δόξα πατρί.

«Μνημόνιο» για κακομαθημένους «ολιγάρχες»

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε άξιοι της μοίρας με τα μνημόνια που μπήκαν στο σβέρκο μας όλα αυτά τα χρόνια στην πολιτική της χώρας. Αλλά και στο ποδόσφαιρο οι ξένοι παράγοντες που μπήκαν καπέλο, το μόνο που πέτυχαν ήταν να αυξήσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Πάμε λοιπόν για μια νέα «τρόικα» που αυτή τη φορά θα προορίζει τις αλυσίδες τους στους κακομαθημένους «ολιγάρχες» του πρωταθλήματος και συχνά ηθικούς αυτουργούς (και όχι μόνο) της βίας. Η ορολογία του «μνημονίου» είναι προφανές ότι στοχεύει στο υποσυνείδητο των πάσης λογής αρνητικών πρωταγωνιστών, όπως η μπότα ενός κατακτητή.

Τι περιεχόμενο και ποια έμπρακτη απήχηση μπορεί να έχει το «μνημόνιο επανεκκίνησης και ανάταξης», για το οποίο έκανε λόγο  ο πρωθυπουργός; Η ανάλυση του φαινομένου των χρόνιων ασθενειών δείχνει πολλά σημεία, όπως ο έλεγχος της διαιτησίας και των «οργάνων», η άκρατη κόντρα μεγαλοπαραγόντων και τα μονομερή νέα από τα μέσα πλατιάς ενημέρωσης που έχουν στην ιδιοκτησία τους δίνοντας τροφή στους χούλιγκαν να κλονίζουν με ακραίες ενέργειες την μίνιμουμ ανεκτή ισορροπία.

Ερωτηματικά για το «Πολιτικοί και Ποδόσφαιρο»

Οι πολιτικοί βέβαια, έχουν άλλα κριτήρια, από αυτά που έχει πραγματική ανάγκη το ποδόσφαιρο. Οι κινήσεις τους -συνήθως- βγαίνουν με κύριο γνώμονα τις δικές τους ισορροπίες και κέρδη. Συμβαίνει πάντα σε χώρες… που οι πυξίδες τρελαίνονται.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις ποδοσφαιρικές εξουσίες, ακριβώς επειδή οι πολιτικές εξουσίες διακρίνονται όχι τόσο για τη σοβαρότητα των αρχών τους, αλλά από τις διαπλοκές τους.

Αυτή η σύνδεση, παράγει όλα τα παρατράγουδα στην ποδοσφαιρική σκηνή, όπου πρωταγωνιστεί «ανεξέλεγκτα» το μοντέλο του "χαλίφη".

Μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο να τα περιμένει όλα από τις διεθνείς επιστασίες της FIFA και της UEFA, αν το ίδιο δεν έχει την επιθυμία να αλλάξει επίπεδο; Εξαιρετικά δύσκολο.

Η Πρωθυπουργική Ασπίδα

Οι καταστάσεις του χαρακτηρίζονται απόλυτα από τη πρωθυπουργική ρήση «Καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα, παρά αυτό το πρωτάθλημα».

Και επειδή υπάρχει η παραδοχή, για να είναι αληθινή η Πολιτεία στους σκοπούς και στις ενέργειές της, θα πρέπει πρώτη να αναλάβει την ευθύνη της, για τη ρίζα παραγωγής αυτών των φαινομένων.

Στις τελευταίες εξελίξεις βλέπουμε από τις πρώτες ενέργειες του υπουργού Επικρατείας να γίνονται επιλογές που μοιάζουν με τις προηγούμενες.

Φάνηκε και με την πρόσκληση του Ντέμη Νικολαίδη από τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη. Ίσως επειδή ο Ντέμης, δεν είναι από τις αντιμαχόμενες ΠΑΕ του «σαματά», ή κρίνεται από την μόνιμη στάση του στα δρώμενα.

Το ίδιο είχε πράξει σαν πρώτο βήμα και η προηγούμενη κυβέρνηση που έπαιξε το δικό της παιγνίδι με τα αρνητικά αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα.

Θα είναι πολύ ανησυχητικό, λοιπόν, αν συνδυαστούν επιλεκτικά κριτήρια του νυν υπουργού με αυτά του κ. Δρόσου, εφόσον –όπως γράφεται- οι δυο άνδρες έχουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας.

(«Η σχέση του Γ. Γεραπετρίτη και Γ. Δρόσου έχει μεγάλο χρονικό βάθος. Κατ’ αρχάς, ο Δρόσος ως καθηγητής ήταν εκείνος που πρότεινε την προαγωγή του Γεραπετρίτη ως καθηγητή…»  επισημαίνει το iapopsi.gr). Πιθανόν όμως να πήρε τη γνώμη του από την εμπειρία του ως πρόεδρος της αποτυχημένης ΠΔΕ.

Επειδή η κυβέρνηση, δια στόματος Πρωθυπουργού, παίρνει τη σκυτάλη να δώσει λύση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω των «Υπερκείμενων», έχει και την βαρύνουσα ευθύνη (μαζί και ελπίδα), με μονόδρομο την επιτυχία αντιμετώπισης μιας χρόνιας ασθένειας. Επειδή ακριβώς την αναλαμβάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός…

«Έξω όλοι»!

Αυτονόητα σε μια συμφωνία με τη FIFA, τα πρόσωπα που θα επιλεγούν να τρέξουν το πρόγραμμα, είναι καθοριστικής σημασίας και από την άποψη κύρους και ακεραιότητας, αλλά και βαθύτερης γνώσης του «αντικειμένου»

Οι θεσμικές λειτουργίες σε όλους τους τομείς και δη της ίδιας της ΕΠΟ, της ΚΕΔ, της χρήσης του VAR, των Δικαιοδοτικών Οργάνων, των Διοργανωτικών Αρχών, αλλά και της Νομιμότητας όπως προέκυψε από τα ντράβαλα στην περίπτωση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, με επίκεντρο την ΕΕΑ. Έξω όλοι που είναι ιογενείς φορείς καχυποψίας και ταραχής!

Επισημασμένοι τομείς στις σημειώσεις Γεραπετρίτη αποτελούν ο πειθαρχικός κώδικας ποδοσφαίρου που γίνεται λάστιχο όπως ο Τιραμόλα για να εξυπηρετεί την ατιμωρησία και η επικοινωνιακή συμπεριφορά ΠΑΕ και παραγόντων, που έχουν ευτελίσει κάθε έννοια σοβαρότητας.

Μην ξεχνάμε ότι με την επίτευξη «Μνημονίου» με τη FIFA, η παραβατικοί ταραξίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, θα γνωρίζουν πως υπάρχει η κουρτίνα του «Ζονγκ» με το «Grexit» στα χέρια…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News