Επιτελικό ρόλο στην ΕΠΟ ο Ντέμης Νικολαΐδης

Ποδόσφαιρο
Επιτελικό ρόλο στην ΕΠΟ ο Ντέμης Νικολαΐδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδεύουμε σε ξήλωμα της νυν διοίκησης της ΕΠΟ και ορισμό προσωρινής διοίκησης

Μια μεγάλη προσωπικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που άφησε το στίγμα της τόσο στο γήπεδο, όσο και παραγοντικά, αναμένεται να έχει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια που θα γίνει για να μπει το πρωτάθλημα σε μια κανονικότητα.

Ο λόγος για τον Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ είχε τουλάχιστον άλλη μία συζήτηση με την κυβέρνηση και κατέθεσε τις προτάσεις του για το «αύριο» του ποδοσφαίρου στη χώρα. Ο άλλοτε μεγάλος επιθετικός και πρόεδρος της ΑΕΚ δεν είναι ακόμη σαφές ακριβώς ποιον ρόλο θα έχει, αν δηλαδή θα είναι πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης ή ειδικός σύμβουλος με αυξημένες αρμοδιότητες. Το βέβαιο είναι πως οδεύουμε σε ξήλωμα της νυν διοίκησης της ΕΠΟ και ορισμό προσωρινής διοίκησης.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στη Γενεύη για επαφές με αξιωματούχους της FIFA και της UEFA με βασικό αντικείμενο να συνταχθεί το ποδοσφαιρικό μνημόνιο, το οποίο υπάρχει πρόθεση να υπογραφή μέσα στο μήνα στην Αθήνα, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και των επικεφαλής των διεθνών συνομοσπονδιών, τον Τζιάνι Ινφαντίνο της FIFA και τον Αλεξάντερ Τσέφεριν της UEFA.

Στην προσωρινή διοίκηση που θα οριστεί πέρα από τον Ντέμη Νικολαΐδη θα έχουν σημαίνοντα ρόλο και κάποιοι τεχνοκράτες, πρόσωπα που δεν θα προκαλέσουν τριβές μεταξύ των «μεγάλων», ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση. Ενδέχεται να αξιοποιηθούν και κάποια ακόμη μέλη της ομάδας του 2004, όπως οι Κώστας Κατσουράνης, Άγγελος Μπασινάς και Άγγελος Χαριστέας. Αντίθετα, οι ποδοσφαιρικές ενώσεις που έκαναν κουμάντο στην ΕΠΟ τα προηγούμενα χρόνια θα αποδυναμωθούν. Οι… νόμιμες εκλογές στην ομοσπονδία, που κανονικά θα έπρεπε να γίνουν σε λίγους μήνες, θα πάρουν αναβολή για 2-3 χρόνια, με στόχο να έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα μέχρι τότε.

Πηγή: www.sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News