Ο Κυριάκος... πήρε τ' όπλο του!

Απόψεις
Ο Κυριάκος... πήρε τ' όπλο του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο δεν αστειεύεται! Μνημόνιο κορυφής Μητσοτάκη… χωρίς (ντόπιους) «νταβατζήδες» και "ολιγάρχες" που ασελγούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να το δούμε να γίνεται...

«Καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα, παρά αυτό το πρωτάθλημα». Η ρήση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή αποτελεί την πεμπτουσία της όλης κατάστασης που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

-Αν τρομάζει κάτι είναι ότι μια ακόμη φορά, ως χώρα δεν μπορούμε να το επιλύσουμε μόνοι μας. Αλλά…

-Αλλά και αυτό δικαιολογείται από το ότι πλέον των είκοσι χρόνων το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε ομηρία στα χέρια ασύδοτων «νταβατζήδων». (Χαρακτηρισμός... διάνα στη Βουλή)

-Ο Μητσοτάκης εξήγγειλε μνημόνιο (άλλου τύπου) από το τρέχον, υπό την εποπτεία UEFA και FIFA, απειλώντας τους «ολιγάρχες» και «μιντιάρχες» με διακοπή του πρωταθλήματος, αποκλεισμό από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και επιχειρηματικές κυρώσεις.  Καν τυχαίο ότι χαρακτήρισε την «κόντρα» μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ (Μαρινάκη και Σαββίδη) ως «επιχειρηματική και προσωπική» .

-Υπάρχει διαφορά στην έννοια του μνημονίου με τις Υπερκείμενες Αρχές (σε σχέση με τους νυν καλοπερασάκηδες) και θα είναι ενθαρρυντικό να το δούμε στην πράξη.

-Ότι δηλαδή το παιχνίδι θα παιχτεί σε επίπεδο κορυφής μεταξύ Πρωθυπουργού, Ινφαντίνο και Τσέφεριν. Μια άλλη διαφορά -την οποία επισήμανε εμφατικά- είναι ότι το μνημόνιο αυτό θα είναι αυτού του επιπέδου, χωρίς να δοθεί αλάνα στα «βουβάλια» να οργιάζουν.

-Οι πληροφορίες από νωρίς από την UEFA, έλεγαν ότι υπάρχει πλήρης γνώση των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα και ότι μάλιστα έχει προυϋπάρξει επικοινωνία με κυβερνητικά στελέχη για τα επερχόμενα.

-Έτσι επίκειται άμεσα επέμβαση με άλλους πλέον «παρονομαστές», για να μην χρησιμοποιηθεί η διεθνής παρουσία ως προνόμιο των κακομαθημένων μεγάλων ΠΑΕ, όπως γίνεται ως τώρα, μέσω των χειραγωγημένων εκλογών της ΕΠΟ και τον εναγκαλιασμό των επιτρόπων με τους «νικητές».

-Η αναμενόμενη παρουσία του Τζιάνι Ινφαντίνο στην Αθήνα τετ α τετ με τον Πρωθυπουργό, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο με τα όσα βιώσαμε με την αποστασιοποιημένη UEFA ένεκα Θεοδωρίδη που είχε ως αρχή το «ου μπλέξεις».

-Όλα αρχίζουν ξανά, αλλά αλλιώς... Την ερχόμενη εβδομάδα θα παραστεί το ελληνικό κλιμάκιο (η πληροφορία είναι χωρίς τον Αυγενάκη) στην έδρα της UEFA, όπου θα έχει συναντήσεις με τους ανθρώπους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, αλλά και εκπροσώπους της FIFA, για να στρωθεί το τραπέζι στην Αθήνα μεταξύ Κυριάκου και Τζιάνι… όπου θα πέσουν οι υπογραφές του μνημονίου που θα έχει ήδη συνταχθεί.

-Συν τοις άλλοις, γίνεται φανερό ότι ο Μητσοτάκης, θέλει να κόψει τη φόρα της παραφιλολογίας, για το αν είναι με τον έναν ή τον άλλο επιχειρηματία και να βγάλει το όνομά τους από αυτό κάδρο, ότι Πρωθυπουργός... είναι ο Μαρινάκης.

-Πρόθεση είναι να διοικείται το ελληνικό ποδόσφαιρο από τους ανθρώπους που θα ορίσουν η FIFA και η UEFA για δύο ή τρία χρόνια και σκοπεύει να τους αφήσει να πάρουν επάνω τους όλες τις αποφάσεις.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο ήταν έτοιμος από καιρό να πάρει σκυτάλη από τα γίβεντα που είχαν καταγραφεί με την ατολμία της UEFA...

(Ε, εσείς και πάνω σύντροφοι,κόψτε τις ανωμαλίες... για τη "Λίγκα του Βορρά"…)

[Την ερχόμενη εβδομάδα θα παραστεί κλιμάκιο από την Ελλάδα στην έδρα της UEFA, όπου θα έχει συναντήσεις με τους ανθρώπους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αλλά και εκπροσώπους της FIFA. Αμέσως μετά, χωρίς να έχει ακόμη καθοριστεί ημερομηνία, θα έρθει στην Ελλάδα και θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο για να καθοριστεί νέο πλαίσιο για το ποδόσφαιρο της χώρας μας.]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News