default-image

Η… κανονικότητα και η «ζούγκλα με τα άγρια θηρία»

Απόψεις
Η… κανονικότητα και η «ζούγκλα με τα άγρια θηρία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριτοκοσμικές καταστάσεις σε χώρα της Ευρώπης. Μόνο που δεν ανακοίνωσαν προγράμματα ΕΣΠΑ για ...πολυιδιοκτήτες ΠΑΕ. Η πολιτική του ότι κάνεις το βρίσκεις μπροστά σου και η προσφορά του Κούγια!

-Στην Ελλάδα η  πολυιδιοκτησία των ΠΑΕ μετά την ψήφιση από τη Βουλή, θα μπει και στα προγράμματα του ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση 55% και τα «βαρεία αδικήματα» στο ποδόσφαιρο στο εξής θα μπαίνουν σε κλήρωση επάθλων με κάλυψη Ελληνικού Δημοσίου; (Λίγο τραβηγμένα μας τα λένε ...και τα λέμε!)

Δεν είναι το θέμα για τον ΠΑΟΚ και την όποια απειλή τιμωρίας του προέβλεπε ο νόμος. Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ για όλους μας.

Το θέμα είναι η φωτογραφική αντιμετώπιση της Κυβέρνησης με απόφαση του Πρωθυπουργού για την αλλαγή του ισχύοντος νόμου μετά τη διαπίστωση (4-1 της ΕΕΑ) στη Βουλή. Την ώρα που τόσοι και τόσοι σύλλογοι με τα σταθμά του «μικρού» εκτιμήθηκαν  «ανήμποροι» να κάψουν λάστιχα ή να χωρίσουν τη χώρα στα δύο… Αυτό.

"Δείξ’ τους το θάνατο και θα είναι ευχαριστημένοι με τον πυρετό"

Δεν μπορεί να γίνει με τίποτα κοινά αποδεκτός αυτός ο «ρατσισμός» της πολιτικής ηγεσίας που βολεύει τον μεγάλο και παριστάνει την αδέκαστη απέναντι στους μικρούς για να κρατά την καραμέλα ότι για εκείνη ο νόμος είναι πάνω απ’ όλα. Η ωμή ομολογία ότι «...δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή τού υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες...», τα καλύπτει όλα.

Λάθη, έκανες λάθη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης από την αρχή, δεν πήρε κανένα μήνυμα παρά την εύλογη επιχειρηματολογία (και δική μας) ενάντια στις ενέργειές του, ως υφυπουργός αθλητισμού, όταν περνούσε «φωτογραφικά» στη Βουλή τις θητείες και τον «ρατσισμό» για τα όρια ηλικίας στις Ομοσπονδίες, για να φάει και μόνο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Ίσως από λογισμικό του είδους, επιχείρησε να εξαφανίσει από τον ποδοσφαιρικό του χάρτη τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ και συνυποψήφιό του αγκαλιά στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές Νίκο Τζώρτζογλου και να ασελγήσει θεσμικά σε βάρος της Ποδοσφαιρικής μας Ένωσης, που είναι μαζί με την ΕΠΟ οι φορείς που υπογράφουν φάκελο υποψηφιότητας διοργάνωσης της UEFA στο Παγκρήτιο.

Πολύ φόρα η κατάσταση, που θυμίζει τον τίτλο του γνωστού άσματος της Χαρούλας Αλεξίου. Και δυστυχώς η όποια διάθεση στήριξης της εντοπιότητας πήγε στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού και μόνο από συνείδηση.

Αμείλικτος καθρέπτης

-Το ποδόσφαιρο είναι αμείλικτος καθρέπτης και της πολιτικής μιας χώρας και εν προκειμένου με το «κάντε παρανομίες και εμείς ανάλογα το πολιτικό μας κόστος, θα αποφασίζουμε τι θα κάνουμε» που τορπιλίζει κάθε εχέγγυο αξιοπιστίας. Φυσικά θα το βρουν μπροστά τους. Άσε που θα σηκωθούν τα φαντάσματα του Ηρακλή, του ΠΑΣ Γιάννινα, της Παναχαϊκής, του Φωστήρα και τόσων άλλων ιστορικών πράγματι ομάδων που τις άφησαν άκλαυτες να πάνε στον άλλο κόσμο.

Τώρα αλλάζουν το νόμο σε μια νύχτα για να σώσουν το πολιτικό κόστος τους, υποκλινόμενοι σε εκβιασμούς αυτοί που λένε «εμείς δεν εκβιαζόμαστε»! Σκέψου μόνο, ότι η ηγεσία συντονίστηκε αμέσως με το επιχείρημα του «εθνικού διχασμού» του ΠΑΟΚ, και επικαλούμενη τη θεωρία «Βορείων και Νοτίων» έφερε στη Βουλή την αλλαγή του νόμου, ώστε να μην υπάρχει ποινή υποβιβασμού! (Έτσι δεν είναι Στέλιο;)

Όσο κι αν αντικειμενικά η παρέμβαση αφορά κυρίως την Ξάνθη, ο υποβιβασμός της οποίας ήταν σχεδόν σίγουρος και λιγότερο του ΠΑΟΚ, για τον οποίο ενδεχομένως να υπήρχε αφαίρεση βαθμών.

-Πιστεύει κανείς ότι μια κυβέρνηση κύρους, σε κάθε παρανομία ποδοσφαιρικής ομάδας που απειλεί ότι θα χωρίζει στα δύο την Ελλάδα, θα υπέκυπτε με ένα «κιουφ»; (Έτσι δεν είναι κ. Γεραπετρίτη;).

-Νάτο: Καλά το ΚΚΕ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ότι θα αποχωρήσουν από την ψηφοφορία για την τροπολογία-έκτρωμα στη Βουλή. (Κατά το και συ τέκνο Βρούτε;)

-Και ονομαστική ψηφοφορία από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού όπως αναφέρει υπάρχει αλλοίωση της βαθμολογίας πρωταθλήματος με σχετικό νόμο. Να δούμε και το ποιοι είναι… Ολυμπιακάρες!

Πραγματική ζούγκλα η κατάσταση. Κι όταν λέμε «ζούγκλα», τη ζούγκλα εννοούμε!

-Το βαθύ ερώτημα είναι ότι αν μια πολιτική ηγεσία αντιδρά έτσι στο ποδόσφαιρο τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον για θέματα ύψιστης σημασίας του τόπου;

Άλλο Λίβερπουλ, άλλο Ελληνικό ποδόσφαιρο!

Μας αρέσει που είναι φίλος του αθλητισμού ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά οι προτιμήσεις του στο τένις και τον Τσιτσιπά ή στο μπάσκετ με τον Αντετοκούνμπο δεν τον γεμίζουν με πραγματικές γνώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα μαύρα παρασκήνια του.

Συγγνώμη, δεν ξεχάσαμε την προσήλωση στη Λίβερπουλ, που είναι καλό και άξιο, αλλά ανήκει επίσης στην παραπάνω κατηγορία.

Μήπως έχει δίκιο ο Κούγιας;

[Στην προσωπική του δήλωση ο Αλέξης Κούγιας τονίζει:

«Διάβασα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την τροπολογία της κυβέρνησης, όπου θεσπίζεται ότι σε περίπτωση πολυιδιοκτησίας, αντί υποβιβασμού των ομάδων η τιμωρία θα είναι μείον 5 έως 10 βαθμοί από το πρωτάθλημα.

Επειδή η ομάδα μου έχει ήδη εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία και έχω ανάγκη καμιά δεκαριά εκατομμύρια, κάνω ανοικτή πρόσκληση στους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων κ.κ. Μαρινάκη, Σαββίδη, Αλαφούζο, Μελισσανίδη, εφόσον μπορούν να μου τα δώσουν μαύρα, ώστε να μην τα ανακαλύπτει ο οιοσδήποτε έλεγχος;...» Γράφει κι άλλα και καταλήγει με ένα υστερόγραφο: ΥΓ. Περιμένω την αντίδραση των ανεξαρτήτων ΠΑΕ, με πραγματικούς ιδιοκτήτες, ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, ΠΑΕ Παναιτωλικός, ΠΑΕ Ατρόμητος, ΠΑΕ ΟΦΗ, ΠΑΕ Λαμία, ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΕ Πανιώνιος.]

Αλήθεια, αυτό το θυμάστε; Είναι νωπό: Το 2018 ο ΠΑΟΚ ζητούσε να εφαρμοστεί ο κανονισμός και να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός όταν οι υπόλοιπες ομάδες ήταν υπέρ της αλλαγής του κανονισμού.

-Τότε έπρεπε τα 2/3 των ομάδων από τις  «παρούσες» στο ΔΣ της Σούπερλιγκα να ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής του κανονισμού και οι μη αδειοδοτημένοι σύλλογοι να μην υποβιβάζονται. Κατά της αλλαγής ήταν οι ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πλατανιάς.  Ήθελαν δηλαδή να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός… (Έτσι για την ιστορία… Τότε καλά έκανε.)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News