Νίκος Τζώρτζογλου: Ο άνθρωπος που... έτρεξε τη συνάντηση των «Big4»

Απόψεις
Νίκος Τζώρτζογλου: Ο άνθρωπος που... έτρεξε τη συνάντηση των «Big4»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόσκλησή του στην Ελβετία από UEFA και FIFA τον Οκτώβριο ξεκλείδωσε την περιβόητη συνάντηση των "Big4" που ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ προσπαθούσε από το 2016!

Πίσω από τη συνάντηση των «τεσσάρων μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου με τις «Διεθνείς Υπερκείμενες Αρχές» υπάρχει το ερώτημα για το ποιος διαδραμάτισε τον πιο σημαντικό ρόλο, έχοντας και την πρωταρχική ιδέα για την πραγματοποίησή της.

 "Κάποιοι" τις τελευταίες μέρες το απαντούν πλάνα προς ίδιον όφελος, ανάγοντας τους εαυτούς τους ως ιμπρεσάριους της επικείμενης συνάντησης της "Μεγάλης Βρετανίας", ξέροντας ότι αυτό που υποστηρίζουν και διοχετεύουν δεν είναι αλήθεια, αλλά κοινώς ψέματα.

Η απάντηση της αλήθειας υπάρχει μέσα από πραγματικά δεδομένα στοιχεία, γραπτά επίσημα κείμενα, δημοσιεύματα του τύπου, προσωπικές επικοινωνίες και ζωντανές επαφές μεταξύ του παράγοντα που πάσχισε για την επίτευξη και ανώτατων στελεχών της UEFA και της FIFA.

Ο άνθρωπος που έτρεξε για να επιτύχει αυτό που επίκειται την Τετάρτη στη Μεγάλη Βρετανία είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου!

(Ο γενικός γραμματέας Θόδωρος Θεοδωρίδης με τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Νίκο Τζώρτζογλου, στο περιθώριο της συνάντησης τους στην Ελβετία, μετά από πρόσκληση του πρώτου. Οι δυο τους συνδέονται με ισχυρούς ποδοσφαιρικούς δεσμούς από χρόνια πίσω και ο κρητικός παράγοντας είxε πολύωρη συνάντηση μαζί του)

Πρόσκληση στην Ελβετία

Ο μοναδικός πρόεδρος Ποδοσφαιρικής Ένωσης, που δεν είναι μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ, που όχι μόνο αντιμετωπίσθηκε σοβαρά στις καταγγελίες του, από FIFA και UEFA, αλλά και προσκλήθηκε αυτοπροσώπως στην Ελβετία, για να συζητήσουν το ελληνικό πρόβλημα.

Από τη συνάντηση του Νίκου Τζώρτζογλου με τον Ιβάν Σαββίδη στο "Μακεδονία Παλάς", με την παρουσία του αντιπροέδρου της ΕΠΣΗ Πλούταρχου Κουτεντάκη

Οι κινήσεις του Νίκου Τζώρτζογλου από το 2016 να τους βάλει σε ένα τραπέζι, κλείδωσαν όταν βρέθηκε τετ α τετ με Ανώτατους (κρατείστε το «Α» με κεφαλαίο) αξιωματούχους της UEFA, έστω κι αν χρειάστηκε να περάσουν κοντά τέσσερα χρόνια από την πρώτη πρωτοβουλία του.

Είχε προηγηθεί η τελευταία επιστολή του στις «Υπερκείμενες» με ανάλυση και προτάσεις για το δράμα του ελληνικού πρωταθλήματος στην οποία όχι μόνο απάντησαν βρίσκοντας τις προτάσεις «ενδιαφέρουσες» (με τη συνάντηση των «Big4», να είναι βασική), αλλά και τον προσκάλεσαν να μιλήσουν από κοντά.

Από τότε μέχρι σήμερα, ακολούθησε τακτική επικοινωνία μηνυμάτων μεταξύ τους με τη στάση των αξιωματούχων της UEFA να εκφράζεται μέσα από το μήνυμα «Νίκο, συμφωνούμε μαζί σου, θα το στηρίξουμε»!

(Το ταξίδι Τζώρτζογλου στη Νιόν και στη Γενεύη, είναι νωπό και είχε δημοσιοποιηθεί στα μέσα ενημέρωσης).

Η πρώτη κίνηση

Η συνάντηση των «τεσσάρων» είχε τεθεί με δύο ζητούμενα από το 2016.

Το ένα («να τους βάλω σε ένα τραπέζι για να τους πω ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα» από τον τότε υφ. Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή»).

Το άλλο για «να βρουν μια συνισταμένη που θα σεβαστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο», από τον Νίκο Τζώρτζογλου!

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ είχε επιτύχει να αποσπάσει τη θετική απάντηση και των «4» και είχε κλειστεί το ραντεβού τους στις 17 Ιουλίου στο ξενοδοχείο «Galaxy» του Ηρακλείου, αλλά τρεις μέρες νωρίτερα, ήλθε το «όχι» του Μελισσανίδη. Ίσως γιατί η «Εξυγίανση» είχε ήδη πάρει την πλειοψηφία στη γ. σ. της ΕΠΟ, ενώ μόλις πριν είχε καταγραφεί ισόρροπο αποτέλεσμα 85-82 υπέρ της διοίκησης Γκιρτζίκη. Αυτή η διαφορά των δυο κοντινών συνελεύσεων της σεζόν, ίσως ερμηνεύει την αλλαγή στάση του ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ. (Την περίοδο αυτή επιθυμούσε διακαώς τη συνάντηση ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως καταδεικνύει από επιστολή του)

Ο Τζώρτζογλου δεν πτοήθηκε από τη ματαίωση και συνέχιζε τις επαφές με Σαββίδη, Μαρινάκη και Παναγόπουλο. Το ξεκίνησε και τον Φεβρουάριο του 2017, αλλά οι προσπάθειές του διακόπηκαν αργότερα στη διάρκεια της σεζόν, λόγω της έντασης και του κλίματος  που προέκυψε από την περίφημη είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Η επαναφορά των ενεργειών του Νίκου Τζώρτζογλου καταγράφηκε λίγο μετά τις βουλευτές εκλογές, εκτιμώντας ότι ως πολιτευτής της ΝΔ, θα μπορούσε να στηρίξει τις ποδοσφαιρικές επιλογές της νέας κυβέρνησης, έχοντας τη γνώση και την εκτίμηση υψηλά ιστάμενων του παγκόσμου ποδοσφαίρου.

(Ο  Σπύρος Κοκολάκης που ζει μόνιμα στη Γενέυη και κατάγεται από το Αρκαλοχώρι. συνόδεψε τον Νίκο Τζώρτζογλου στις ποδοσφαιρικές επαφές του Νίκου Τζώρτζογλου στην Ελβετία για τη συνάντηση των "BIg4" και των καυτών θεμάτων στο επαγγελματικό μας πρωτάθλημα)

Οι κινήσεις του που καταγράφονται συνοπτικά παραπάνω περιλαμβάνουν ακόμη και μια αναλυτική επιστολή που φέρεται να διάβασε ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, που γνώριζε από κοντά το ποδοσφαιρικό ποιόν και την προσωπικότητα του αποστολέα. Ο ίδιος δεν το ομολογεί αλλά η ουσιαστική συζήτηση που έγινε στην έδρα της UEFA, έγινε με τον γενικό γραμματέα της Θόδωρο Θεοδωρίδη. Ο συμπατριώτης μας Σπύρος Κοκολάκης, γνωρίζει από πρώτο χέρι πολύ περισσότερα, ως συνοδός του στην αποστολή σωτηρίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News