Τζώρτζογλου: «Πιο πιθανό το θερμό επεισόδιο μεταξύ Βορρά - Νότου, παρά στα ελληνοτουρκικά»!

Απόψεις
Τζώρτζογλου: «Πιο πιθανό το θερμό επεισόδιο μεταξύ Βορρά - Νότου, παρά στα ελληνοτουρκικά»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι λέει για τον Αυγενάκη -Η αποκαλυπτική Πρωτοχρονιάτικη συνέντευξη του προέδρου της ΕΠΣΗ στο «Φως των Σπορ» για τα αδιέξοδα του ελληνικού ποδοσφαίρου που ζητούν λύση και οι προτάσεις του για ΚΕΔ, VAR, EΠO

 Μέσα στους καπνούς του πολέμου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ακούγεται χρόνια μια φωνή που φωνάζει σε όλους τους τόνους «Ειρήνη Υμίν». Ίσως, να είναι και η μοναδική και τώρα που το καζάνι χοχλάζει… Είναι η φωνή του Νίκου Τζώρτζογλου που επιζητεί τη σύγκλιση των «μεγάλων».

Η συνέντευξή του την Πρωτοχρονιά στην έντυπη έκδοση στο «Φως των Σπορ» και στον Θέμι Σινάνογλου, έδωσε πολλές απαντήσεις σε μικρές και μεγάλες απορίες για την αταλάντευτη πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΠΣΗ.

Για το πώς γίνεται ένας πρόεδρος μιας Ένωσης να αναλαμβάνει δράσεις στην κεντρική σκηνή του ποδοσφαίρου, όπως αυτή για τη συνάντηση των τεσσάρων μεγάλων, για το ποια  πρόσωπα προτείνει για ΚΕΔ, VAR, EΠO και τι προσδοκά απ’ όλα αυτά.

Οι απαντήσεις του ήταν ευκρινείς, αλλά καυτές όπως αυτή για τη μάχη Βορρά-Νότου.

«Ένα μόνο ξέρω. Αυτήν την εποχή το πρόβλημα δεν είναι μεταξύ δύο προσώπων, το πρόβλημα είναι γενικό μεταξύ Βορρά - Νότου. Είναι τόσο τεταμένη η κατάσταση, που αν δεν κάτσουν σε ένα τραπέζι, πιο πολλές πιθανότητες είναι να έχουμε θερμό επεισόδιο μεταξύ Βορρά – Νότου, παρά στα ελληνοτουρκικά»!

Το μυστικό ταξίδι του πριν δυο μήνες στην Ελβετία, άρχισε να κινεί τους τροχούς για όσα είναι μπροστά στις εξελίξεις του ελληνικού πρωταθλήματος και είναι σίγουρο από τα όσα έχουν καταγραφεί ότι έχουν γίνει μέσα από τις συζητήσεις του με αξιωματούχους της FIFA και της UEFA, με τη δημοσιογραφική μας βεβαιότητα ότι τα βαριά χαρτιά άνοιξαν τετ α τετ με τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, όσο κι αυτό δεν αποκαλύπτεται.

Ο ίδιος όμως λέει για τον γενικό γραμματέα της UEFA και τις σχέσεις τους : «Ναι. Διατηρούμε μια φιλία χρόνων από τότε που ήταν στο ΔΣ της ΕΠΟ. Είχαμε φιλοξενήσει παράγοντες της ΕΠΟ στο Ηράκλειο, είτε για διοργανώσεις που κάναμε είτε ως Εργοτέλης. Ο Θόδωρος πάντα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω βρεθεί στη Γενεύη και στη Νιόν, στην έδρα της ΟΥΕΦΑ, και είναι τιμητικό που με δέχτηκαν, άκουσαν τις προτάσεις μου».

Αξιοσημείωτα από τη συνέντευξη Τζώρτζογλου είναι ακόμη η άποψή του ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια με τους "Big" μπορεί να τα βρουν μεταξύ τους. «Είναι δύσκολο να τα βρουν, ειδικά στο επίπεδο που είναι οι σχέσεις τους τώρα. Όμως είμαι σίγουρος ότι θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι». Όπως επίσης τη βεβαιότητα ότι υπάρχει το πρόσωπο κοινής αποδοχής όσον αφορά το νέο πρόεδρου της ΕΠΟ, την αναγκαιότητα για ξένους στην ΚΕΔ και στην εκπαίδευση του VAR. “Δεν μπορεί να είναι εκπαιδευτής VAR ο Κουκουλάκης, που δεν είχε με το VAR καμία σχέση και δεν το κατέχει».

Η άποψη του για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ μένει σταθερή: Να ψηφίζουν όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία! Χιλιάδες σωματεία. Ή όλα τα μέλη σε κάθε ΔΣ από κάθε ΕΠΣ.

Η Συνέντευξη:

-Μεγάλος νομός το Ηράκλειο, αλλά πώς γίνεται ένας πρόεδρος ΕΠΣ να είναι μέσα στις εξελίξεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου;

«Όταν είσαι στον χώρο 30 χρόνια, είτε στην ΕΠΣ Ηρακλείου είτε ιδιοκτήτης επαγγελματικής ομάδας στη Σούπερ Λίγκα που είχα τον Εργοτέλη, είναι λογικό να έχουν αναπτυχθεί σχέσεις σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε ευρωπαϊκό... Με ενδιαφέρει πώς θα βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο στην πατρίδα μας και να φύγουμε από αυτήν την άθλια κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε εδώ και χρόνια»!

-Όταν λέτε για σχέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εννοείτε τον Θόδωρο Θεοδωρίδη. Να μιλάμε ανοιχτά.

«Ναι. Διατηρούμε μια φιλία χρόνων από τότε που ήταν στο ΔΣ της ΕΠΟ. Είχαμε φιλοξενήσει παράγοντες της ΕΠΟ στο Ηράκλειο, είτε για διοργανώσεις που κάναμε είτε ως Εργοτέλης. Ο Θόδωρος πάντα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω βρεθεί στη Γενεύη και στη Νιόν, στην έδρα της ΟΥΕΦΑ, και είναι τιμητικό που με δέχτηκαν, άκουσαν τις προτάσεις μου».

-Με τον Αυγενάκη επίσης έχετε σχέση.

«Ήμασταν συνυποψήφιοι με τη ΝΔ στο Ηράκλειο και διατηρούμε σχέση φιλίας πολλών χρόνων».

-Είστε και κοντοχωριανοί;

«Ακριβώς, όπως το είπες. Είμαστε από την περιοχή της Μεσσαράς και οι δύο. Επίσης μπορώ να συνομιλώ με τους παράγοντες των μεγάλων ομάδων. Έχω κάνει προσπάθειες και στο παρελθόν να έρθουν στο ίδιο τραπέζι ώστε να πάμε σε ένα συναινετικό ποδόσφαιρο, με πρόσωπα κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ».

-Εγώ δεν πιστεύω ότι μπορεί αυτοί να τα βρουν μεταξύ τους.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε. Είναι δύσκολο να τα βρουν, ειδικά στο επίπεδο που είναι οι σχέσεις τους τώρα. Όμως είμαι σίγουρος ότι θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι».

-Πείτε μου ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής στο οποίο θα συμφωνούσαν.

«Δεν θέλω να πω τώρα. Δεν μπορεί όμως ολόκληρη η Ελλάδα να μην έχει ένα πρόσωπα κατάλληλο, που να μπει στην ΕΠΟ και να είναι κοινής αποδοχής από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ! Χρειάζεται ένα πρόσωπο που να μην είναι εξαρτώμενος από κανέναν, προσωπικότητα, έντιμος, με καλή έξωθεν μαρτυρία - και βέβαια να ξέρει από ποδόσφαιρο, μην είναι άσχετος. Και να μην είναι πρόεδρος ΕΠΣ! Στην ΚΕΔ όμως πρέπει να είναι ξένος. Και στην εκπαίδευση του VAR. Δεν μπορεί να είναι εκπαιδευτής VAR ο Κουκουλάκης, που δεν είχε με το VAR καμία σχέση και δεν το κατέχει».

-Λεφτά θα παίρνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ;

«Ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να πληρώνεται, να είναι μισθωτός και καλά αμειβόμενος, να ασχολείται 15 ώρες τη μέρα. Διότι αν λένε ότι είναι αμισθί, πολύ πιθανώς από κάπου αλλού να τα παίρνουν... Δεν το λέω αυτό για τον Γραμμένο, ο οποίος είναι έντιμος, το λέω γενικώς για όλα τα χρόνια. Πώς να διοικήσει ο Γραμμένος όταν τα μέλη στο ΔΣ τώρα μπορούν να πλακωθούν μεταξύ τους...»

-Υπάρχει μια βελτίωση στις σχέσεις Μαρινάκη - Μελισσανίδη;

«Δεν το ξέρω».

-Ο Σαββίδης προσπαθεί να προσεγγίσει τον Αλαφούζο;

«Ένα μόνο ξέρω. Αυτήν την εποχή το πρόβλημα δεν είναι μεταξύ δύο προσώπων, το πρόβλημα είναι γενικό μεταξύ Βορρά - Νότου. Είναι τόσο τεταμένη η κατάσταση, που αν δεν κάτσουν σε ένα τραπέζι, πιο πολλές πιθανότητες είναι να έχουμε θερμό επεισόδιο μεταξύ Βορρά – Νότου, παρά στα ελληνοτουρκικά»!

-Πώς απέκτησε ο ΠΑΟΚ τη δύναμη; Αυτή η διοίκηση της ΕΠΟ πώς εκλέχθηκε;

«Όπως εκλέχθηκαν και οι προηγούμενες... Το πρόβλημα είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα».

-Πρέπει να σταματήσει αυτό το σύστημα, να ψηφίζουν το ΔΣ της ΕΠΟ οι ΕΠΣ;

«Ναι, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που γεννά τις παθογένειες! Δεν γίνεται 55 πρόεδροι ΕΠΣ να αποφασίζουν για το πού θα πάει η δύναμη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να μεγαλώσει ο αριθμός των εκλεκτόρων ώστε να μη χειραγωγείται».

-Τι προτείνετε;

«Να ψηφίζουν όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία! Χιλιάδες σωματεία. Ή όλα τα μέλη σε κάθε ΔΣ από κάθε ΕΠΣ. Το δικό μου ΔΣ λόγου χάρη αποτελείται από 11 άτομα. Να ψηφίζουν όλοι. Το ίδιο να γίνεται σε όλους τους νομούς της Ελλάδας. Να μεγαλώσει πολύ ο αριθμός των εκλεκτόρων ώστε να μην μπορεί να χειραγωγείται».

«Γιατί θα είναι το ποσό αστρονομικό...(γελάει)...»

-Ποιος από τους 4 μεγάλους παράγοντες είναι πιο δύσκολος;

«Αν το θέλουν η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ, και οι 4 εύκολοι θα είναι. Γιατί αναγκαστικά θα δουν το κοινό συμφέρον. Πανέξυπνοι είναι και οι 4. Και για να εξηγούμαι, δεν θεωρώ μόνο 4 τις μεγάλες ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για εμένα είναι και ο Άρης και ο ΟΦΗ και η Λάρισα. Αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε, να συνεννοηθούμε. Το ποδοσφαιρικό περιβάλλον πρέπει να αλλάξει, γιατί τώρα δεν θέλω να το χαρακτηρίσω, θα πω καμιά βαριά κουβέντα... Πρέπει να γίνει ένα ξεκίνημα από τους μεγάλους, οι οποίοι, κακά τα ψέματα, είναι αυτοί που επιχειρούν να χειραγωγούν τους εκλέκτορες της ΕΠΟ...»

-Τι γίνεται με τις προσλήψεις και τους μισθούς στην ΕΠΟ;

«Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν προσληφθεί στην ΕΠΟ επιπλέον 50 άτομα! Οι πιο πολλοί από αυτούς δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Ήρθαν καρφωτοί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Και μιλάμε για μισθούς εξωπραγματικούς, σκανδαλώδεις. 6.000 ευρώ τον μήνα, 7.000 ευρώ τον μήνα, 8.000 ευρώ τον μήνα, 10.000 ευρώ τον μήνα. Όταν η ΕΠΣ Ηρακλείου με 85 σωματεία και 5.000 ποδοσφαιριστές παίρνει επιχορήγηση από την ΕΠΟ μόνο 10.000 ευρώ τον χρόνο! Ο Τριτσώνης όμως και ο Κουκουλάκης παίρνουν 15.000 ευρώ τον μήνα!»

Η συνέντευξη στον Θέμι Σινάνογλου: Τι πρόσωπα προτείνει ο Τζώρτζογλου για ΚΕΔ, VAR, EΠO και τη μάχη Βορρά-Νότου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News