Η σιωπή Αυγενάκη, ο ήχος της σφυρίχτρας και το τέλος της «βασιλείας»

Απόψεις
Η σιωπή Αυγενάκη, ο ήχος της σφυρίχτρας και το τέλος της «βασιλείας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια μέρα πριν το ελληνικό ποδόσφαιρο πλαγιάσει στον πάτο της Ευρώπης, μετράει μόνο η ευθύνη, αρκεί να υπάρχει

Κρίσιμη περίοδος στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει χάσει την επαφή με την στοιχειώδη κανονικότητα και ασφαλώς την ίδια την προοπτική που αξίζει να έχει, σαν δυναμικό σαν ιστορία και εν τέλει, ως ταλέντο.

Η ΕΠΟ είναι χρεοκοπημένη οικονομικά και το επαγγελματικό πρωτάθλημα τρώγει τις σάρκες του την ώρα που κόσμος θέλει να δει αυτό ή κάτι σαν αυτό που βλέπει από άλλες χώρες στη τηλεόραση. Κι όμως ασχολείται με «βαρίστες» και «τρόλερς».

 

Η σχέση του με την Ευρώπη κατρακυλά και το πιθανότερο είναι να γράψει ιστορία και να μείνει με τέσσερις ομάδες από την σεζόν 2021-22, με την πρωταθλήτρια να μπαίνει από τον πρώτο προκριματικό στο Champions League και οι άλλες τρεις στα προκριματικά του… Europa League 2.

Πιο κάτω γίνεται;

Άσε που η εθνική μας ομάδα παίζει στα κάτω των διεθνών ranking…

Επίκεντρο των εξελίξεων

Οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν ως επίκεντρο τη συνάντηση FIFA, UEFA με τους «Big4» του πρωταθλήματος, με την παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη, που εξ αντικειμένου, είναι βαρύνουσα.

Δεν είναι πρώτη φορά που επισημαίνουμε ότι οι «Υπερκείμενοι Φορείς» σε αυτού του είδους τις κρίσεις συνεργάζονται στενά με την Πολιτεία, όπως έγινε και την πρώτη φορά με τον υπερβάλλοντα ζήλο Κοντονή και το γαϊτανάκι της εξυγίανσης που ακολούθησε από τον κυρ Σταύρο, φτάνοντας ως το τέλμα.

Και μόνο που συνασπίστηκαν –τότε- δυνάμεις στις εκλογές των μεγάλων «πακέτων» για να χειραγωγήσουν τις ΕΠΣ και να πάνε οι «δικοί μας» να ψηφίζουν τον λυτρωτή του ποδοσφαίρου Βαγγέλη Γραμμένο, ήταν ηλίου φαεινότερη η επανάληψη της αμαρτωλής ιστορίας που ξεκίνησε πριν χρόνια στην Αλεξανδρούπολη.

Και να που τώρα τα πράγματα βρώμισαν για τα καλά…

Ότι και να πεις μπλεγμένος θα βρεθείς…

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης άλλαξε άρδην την πλούσια και ακατάπαυστη επικοινωνιακή του συνήθεια, μπροστά στον βάλτο, πηγαίνοντας στο μέτρο της σιωπής και κρατώντας αποστάσεις από τις θορυβώδεις και ανώφελες πρακτικές των δηλώσεων και των ανακοινώσεων που έχουν καταναλωθεί, καθώς αυτό που μετράει είναι μόνο οι πράξεις.

Για να προχωρήσει άλλωστε οτιδήποτε συμφωνηθεί από την “International Big” συνάντηση, θα χρειαστεί οπωσδήποτε την υφυπουργική υπογραφή, αφού θα απαιτηθούν νομοθετήματα.

Ξέρει ότι εκεί θα φανεί η αξία των ενεργειών της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού. Ο κρητικός υφυπουργός μετά και τις επαφές του στη Νιόν με αξιωματούχους της UEFA, γνωρίζει το πλαίσιο των κινήσεων μερικές από τις οποίες έχουν διαρρεύσει και κάνει αυτό που μπορεί να προστατεύσει όχι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, σε σχέση με την πολιτική του ιδιότητα. Το να κάθεται να γίνεται στόχος τρολαρίσματος του κάθε Γιωργάκης ή Παπάκη πάει πολύ και περισσεύει. Όπως και να χορεύουν βόρειοι και νότιοι, το γύρω γύρω όλοι και μέση ο Λευτέρης.

Οι λαϊκές παροιμίες

Η λαϊκή παροιμία, όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες, είναι βαθύτατης γνωστικής αξίας στο νησί, όπως και τα ξώφαλτσα πυρά… Ό,τι και αν πει τώρα, είτε για τα καμώματα του Βόλου, ή την αποχή των διαιτητών θα το χρησιμοποιούσαν "βάναυσα" σε βάρος του.

Η υπομονή είναι η καλύτερη ανταμοιβή της υπομονής και στην προκείμενη περίπτωση τη στιγμή μάλιστα που έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις με την FIFA και την UEFA.

Είναι λογικό να πει κάποιος πως εδώ έγινε της κακομοίρας και ο λαλίστατος υφυπουργός συμπεριφέρεται σαν… πέρα βρέχει.

Η αποχή που αποφάσισαν οι διαιτητές (γίνει δεν γίνει) σίγουρα του ενίσχυαν αυτή τη σοφή πολυτέλεια της σιωπής και των αποστάσεων, μέχρι που θα έλθει η ώρα να πατηθεί το κουμπί με τους «εταίρους»…

Κι έτρεχαν να τον ψάξουν από τη Superleague να πάρει πάνω του κάτι που δεν είναι δικό του και να κλείσει προσωρινά το «μαγαζί» του ελληνικού ποδοσφαίρου, την ώρα που το έκαναν οι ίδιοι οι διαιτητές της λίστας Περέιρα,,

Τέλος η βασιλεία των «βλαχοπροέδρων»

Όλα δείχνουν ότι η βασιλεία των "βλαχοπροέδρων" στην ΕΠΟ τελειώνει και καλώς τελειώνει. Ουδέποτε στην ιστορία της εξουσίας τους την κεντρική σκηνή από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δεν κράτησαν σε γενικό βαθμό, στοιχειωδώς τη σημαία της αποστολής τους.

Τώρα διαφαίνεται το τέλος τους στο μεγάλο φαγοπότι καθώς γίνεται φανερό ότι όλοι οι μεγάλοι συμφωνούν για το τέλος των ΕΠΣ στην εκτελεστική ηγεσία της Ομοσπονδίας. Κοινώς «καπούτ» ... (Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι άσχετοι).

Οι νέες σημειώσεις των επερχόμενων εξελίξεων τονίζουν αυτό που γράφαμε από καιρό. Ότι η νέα ΚΕΔ θα είναι με νέα πρόσωπα, με τους αρχιδιαιτητές να επιλέγονται  από λίστα δέκα ονομάτων της FIFA και της UEFA από του "Big". Ομόφωνα λένε, αλλά μπορεί και να μην ισχύει αυτό αν ένας δεν συμφωνεί.

Γράφεται επίσης ότι οι νυν της ΚΕΔ θα βολευτούν από την UEFA σε άλλα προγράμματα. Στο καλό...

Μέγιστο ενδιαφέρον έχει το πρόσωπο εκείνου που θα υπάρξει κοινή αποδοχή από τους "Big" και δεν θα είναι από τις Ενώσεις...

-Όλα καλά κι όλα ωραία, χτες ήσουν μ' άλλονε παρέα, που τραγουδά κι ο Νταλάρας…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News