Σε ρόλους μαριονέτας σε έναν κόσμο ξεπεσμένο

Απόψεις
Σε ρόλους μαριονέτας σε έναν κόσμο ξεπεσμένο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι λύσεις με "Big" και οι άνθρωποι που πάντα κλωτσάνε το δίκιο τους, …

Δεν θέλει και πολύ σ’ αυτόν τον ξεπεσμένο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, να χάνει το δίκιο του όποιος το έχει έστω και σε επιμέρους σημεία. Βγάζει αυτός ή ο στρατός του μια ανακοίνωση και το πετάει επτά φορές στο καλάθι των άχρηστων...

Όπως εκείνοι που ανακοίνωσαν ότι «… αν δεν αλλάξει η κατάσταση, το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει».

-Ο  Αχιλλέας, που πρώτα ήταν εκεί και τώρα αποκεί, πιστεύει ότι δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα η συνάντηση των ιδιοκτητών των μεγάλων ΠΑΕ: «Μηδέν αποτέλεσμα θα φέρει. Το Πρωτάθλημα μια κίνηση μόνο θα το φτιάξει. Να πουν όλοι οι υπόλοιποι που δεν θέλουν να παίξουν τον ρόλο μαριονέτας “παίξτε μόνοι σας και αφήστε μας ήσυχους”. Οι μεγάλοι τι να εξυγιάνουν; Οι μεγάλοι θέλουν να παίρνουν το Πρωτάθλημα».

Δεν ξέρουμε αν τα δηλώνει επειδή την κατέθεσε και ως πρόταση στη Νιόν ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, αλλά η αλήθεια είναι μία: Παντού οι μεγάλοι θέλουν να παίρνουν το πρωτάθλημα, αλλά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεν συμβαίνουν τα δικά μας όργια, ούτε διαθέτουν όπως οι δικοί μας μεγάλοι, καιροσκοπικούς παρατρεχάμενους, εν είδος μαριονέττας.

Οξύμωρο πάντως το προτεινόμενο, αφού, κάποιοι από τους «υπόλοιπους» συνήθως έχουν παραδώσει ή παρκάρει τις μετοχές τους σε «μεγάλο», με τελευταία μόδα τα «σαλέ».

-Αν πάντως (ας πούμε) τα βρίσκουν μεταξύ τους οι «Big4», η πρώτη κίνηση πειστηρίων είναι κάποιοι εξ αυτών να αλλάξουν την επικοινωνιακή συγκρότησή τους με την οποία σπέρνουν τον όλεθρο…

-Πολλοί θα συμφωνήσουν με τον Γιώργο Μποροβήλο όσον αφορά την άποψή του για τη χρήση του Var και τις καθυστερήσεις που επιφέρει. Είτε για το ότι «πηγαίνουμε στο γήπεδο για να δούμε... τηλεόραση», είτε για το ότι «…δεν ξέρει ο κόσμος αν πρέπει να πανηγυρίσει ένα γκολ ή όχι». Και τα δυο βγάζουν τους διαιτητές ανεπαρκώς εκπαιδευμένους.

-«Το VAR έφερε πολύ χάος στην Ελλάδα. Κάθε γκολ που βάζουμε αναθεωρείται, οπότε πρέπει να περιμένουμε την τελική απόφαση». Τα λέει όλα με λίγες λέξεις ο Κροάτης επιθετικός της ΑΕΚ Μάρκο Λιβάγια.

-Κατάντια πάντως αυτό που σαρώνει τα τελευταία χρόνια και έχει ανέβει κατακόρυφα τα δύο τελευταία, με το να χρησιμοποιούνται μέσα ενημέρωσης ως μέσα προπαγάνδας με την υπερβολή και τα ψέματα να κάνουν τα «fake news» να… ωχριούν.

-Μια ακόμη ένδειξη της κατάστασης που επικρατεί στους διαιτητές της Super League 1 είναι ότι τα βάζουν με τον Χέρμπερτ Χούμπελ και την ΚΕΔ.

Αυτοί οι ίδιοι που έχουν κάνει κομμάτια και θρύψαλα τη χρήση του VAR με προκλητικές αποφάσεις.

Όπως λένε οι πληροφορίες, συντάσσουν επιστολή διαμαρτυρίας, για να τονίσουν ότι περίμεναν στήριξη από τον Αυστριακό και όχι να τους... αδειάσει. Ναι. Ωστόσο όταν κάποιοι από αυτούς "εργολαβικά" διαπομπεύουν τη ίδια τη διαιτησία, γιατί να στηριχτούν; Είναι ικανοποιημένοι από το έργο τους;

Από τον Περέιρα  και σία λέγεται ότι θα ζητούν και εξηγήσεις για το θέμα του VAR (Να εννοούν πλημμελή εκπαίδευση ή μήπως επιμέρους οδηγίες;).

-Έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ο έλεγχος που φέρεται να ασκείται αυτή την περίοδο στον Μιχάλη Κουκουλάκη από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για την άρνησή του να αποδώσει τα ποσοστά των διεθνών διαιτησιών στην ΕΠΣ Ηρακλείου και όχι μόνο...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News