ΠΑΟΚ - ΟΦΗ: Αν σταθούν στο ύψος τους διαιτησίες και «Var»ίστες…

Απόψεις
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ: Αν σταθούν στο ύψος τους διαιτησίες και «Var»ίστες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο ζευγάρι της κληρωτίδας του κυπέλλου με τον «Νταμπλούχο» απέναντι στον «Σπουδαίο», μπορεί να απογειώσει την ποδοσφαιρική ικανοποίηση! – Προετοιμασία για μετακινήσεις φιλάθλων με το νέο νόμο που είναι στα σκαριά…

Το ευτύχημα από την κλήρωση του κυπέλλου, είναι ότι βγήκε μεγάλο ζευγάρι για δυνατά ντέρμπι, χωρίς να είναι και οι δύο ομάδες από το γκρουπ των φερόμενων «big».

Ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ απέναντι στον σπουδαίο ΟΦΗ που απογειώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα της Superleague, συνθέτουν ζευγάρι με τα όλα του, για να έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον η φάση της διοργάνωσης, με καθαρά κριτήρια μεγάλων ομάδων από καθαρή ποδοσφαιρική άποψη. Η αποστολή του ΠΑΟΚ, είναι η δυσκολότερη του πίνακα στη φάση αυτή.

Ας ευχηθούμε (και το λέμε) από τώρα ότι θα σταθούν στο ύψος τους οι άλλοι συντελεστές, όπως διαιτησίες, «varίστες» και λοιποί υποστηρικτές της δύναμης που εκάστοτε έχει την περισσότερη ισχύ στα κέντρα αποφάσεων και το ζευγάρι αυτό είναι ικανό να απογειώσει την ποδοσφαιρική ικανοποίηση.

Φυσικά ο ΟΦΗ μπορούσε να έχει πιο εύκολη κλήρωση, καθώς υπήρχαν αντίπαλοι που είναι υποδεέστεροι αγωνιστικά του «Δικεφάλου». Ακολουθούμε όμως την κληρωτίδα, χωρίς «αν».  ΟΦΗ - ΠΑΟΚ με το μέγιστο φως πάνω τους, που σημαίνει πολλαπλά κέρδη, από κάθε άποψη και ειδικά όταν κατακτηθεί με πρόκριση, η πρόκληση!

-Άλλα κέφια πάντως είχε η κληρωτίδα στα κύπελλα Ευρώπης! Φλεβάρης και Μάρτης για καθήλωση στις οθόνες! Έτσι Τζενάρο;

-Εννοείται ότι δεν... γίνεται να επιφέρουν οτιδήποτε θετικό παραδίδοντας την σκυτάλη στις εγχώριες ποδοσφαιρικές δυνάμεις οι «Υπερκείμενοι», αν δεν βρουν το αντίδοτο στις χειραγωγήσεις των εκλογών της ΕΠΟ, μέσα από τα όργια που λαμβάνουν χώρα στις εκλογές των Ενώσεων για να γίνει «δεμένη» η ψήφος τους. Αλλά πως θα το περάσουν από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ;

-Ο υφυπουργός αθλητισμού δέχεται οξεία κριτική γιατί δεν εφαρμόζει τον υφιστάμενο νόμο για τις λέσχες φιλάθλων, αλλά δίνει και ξαναδίνει περιθώρια χρόνου για την εφαρμογή του… Πιστεύουμε, ότι καλώς το κάνει σε αυτό πυρακτωμένο τοπίο, με μέθοδο «deadline» αρκεί μέσα από τις συσκέψεις που συγκαλεί, να επιτύχει να το τακτοποιήσει, χωρίς άλλες βαβούρες.

-Είναι και ένα βήμα για το επιχείρημά του, όσον αφορά τις μετακινήσεις οπαδών και άλλα μέτρα που χρήζουν ρυθμίσεων, στο επόμενο σχέδιο νόμου που ετοιμάζεται.

Οι λέσχες φιλάθλων μπαίνουν σε προτεραιότητα ενόψει του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, καθώς καθορίζονται όροι για την λειτουργία τους, αλλά και τη μετακίνηση οπαδών.

-Στο τραπέζι της συζήτησης Πολιτείας και ΠΑΕ, μπήκε και το θέμα της αντικειμενικής τους ευθύνης από επεισόδια που προκαλούν οπαδοί που έχουν αναγνωριστεί από το Υπουργείο Αθλητισμού, αλλά και τις ΠΑΕ.

-Άντε να δούμε και εδώ διακοπή αγώνα λόγω συνθημάτων, όπως έγινε χτες στην Ισπανία στον αγώνα της Ράγιο Βαγιεκάνο με την Αλμπαθέτε, για τη συμπεριφορά των οπαδών της Ράγιο προς τον Ζοζούλια, εξαιτίας των πεποιθήσεων του περί ναζισμού. (Και γιατί όχι, λόγω... αναρτήσεων στα social media;)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News