Ποδόσφαιρο με «θηρία» ή με φιλοζωικό χαρακτήρα;

Απόψεις
Ποδόσφαιρο με «θηρία» ή με φιλοζωικό χαρακτήρα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαθύ και σκοτεινό το χάσμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, από λυσσαλέες κόντρες σε έναν διαγωνισμό ποιος θα «κατασπαράξει» τον άλλο – Η υπόκλιση στον στρατηγό Μίμη Δομάζο που αλλάζει το παιγνίδι και το κάνει φιλοζωικό μέσα από το ποδόσφαιρο και 13+1 «Σφηνάκια» με Cola!

Πολλές οι αρθρογραφίες με θέμα, αλλαγής ημερομηνίας στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στις 23 Φεβρουαρίου, για να έχει αβαντάζ ο μοναδικός εκπρόσωπος στην Ευρώπη στα παιγνίδια του Europa League, που θα γίνουν 20 και 27 του ίδιου μήνα. 

Κεντρικό επιχείρημα, η βύθιση της Ελλάδας στο UEFA Ranking και η ελπίδα ανάκτησης της 15ης θέσης με πρόκριση του Ολυμπιακού, απέναντι σε ομάδα επιπέδου Champions League, που θα βγει από την κληρωτίδα τη Δευτέρα.

Η 15η θέση κρατά τα τωρινά δεδομένα (δύο ομάδες στο Champions League, τρεις στο Europa), αλλιώς… με μία λιγότερη και την τέταρτη στο Europa League 2 με προκριματικά από τα τέλη Ιουνίου.

Είναι πρόκληση να περιμένεις να δεις πως θα το διαχειριστούν οι δυνάμεις που αποφασίζουν και επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου...

"Large" συμπεριφορές όπως λέγονται στην παγκόσμια γλώσσα, είναι οι μόνες που δεν κρύβονται από τη λάμψη τους.  Αλλά είναι τόσο βαθύ και σκοτεινό το χάσμα (από κάθε πλευρά) που είναι αδύνατον να τις  περιμένεις μεταξύ λυσσαλέων αντιπάλων και εθισμένων στο ποιος θα κατασπαράξει τον άλλο…

-Ελάχιστο δείγμα το περιγραφόμενο ρεπορτάζ  χτες από τη Supeleague, με την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, για το θέμα ΠΑΟΚ-Ξάνθη…

-"Μικραίνει» τον ΠΑΟΚ η απάντηση Γ. Σαββίδη, αυτογκόλ του Καρυπίδη". Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου στου Στέλιου Γρηγοριάδη στο Metrosport, που τα λέει όλα. Περιγράφει μάλιστα παραστατικά τις εκφράσεις του Γιώργου Σαββίδη στα social media:

«... ο Γ. Σαββίδης, κατά την προσφιλή συνήθειά του, επιλέγει να τοποθετηθεί στο χάος των social media (εκεί όπου “σουλατσάρει” ο κάθε πικραμένος με επώνυμο ή ψευδώνυμο για να γράψει ό,τι κατεβάσει η κούτρα του) και προτρέπει τον Καρυπίδη… “άντε μπες πίσω στην τρύπα σου”. Και επειδή ο κάθε νοήμων σκέφτεται ότι σε τρύπες μπαινοβγαίνουν τα… σκουλίκια, εύλογα αναρωτιέται αν είναι δυνατόν ο επίσημος ΠΑΟΚ να εκφράζεται μ’ αυτό το ύφος και να εκπροσωπείται από έναν φανατικό πιτσιρικά, ο οποίος τυγχάνει όχι μόνο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, αλλά και γιος του ιδιοκτήτη Ιβάν Σαββίδη».

-Θέση για την ανώνυμη επιστολή προς τον Αυγενάκη από φερόμενο εργαζόμενο στην ΕΠΟ πήρε Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΠΟ (ΣΥΕΠΟ) με επιστολή του προς την Εκτελεστική Επιτροπή.

Κάνει λόγο για «φερόμενους συντάκτες "συναδέλφους"», ενώ εκφράζει την απόλυτη στήριξη του στα μέλη του συλλόγου του που θίγονται από την εν λόγω επιστολή.

-Δένονται όσο πιο δυνατά γίνεται οι εκλογές που θα ακολουθήσουν για την ΕΠΟ: Υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΣ Φθιώτιδας θέτει ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου για να γίνει μπροστάρης στην αναβάθμιση του ποδοσφαίρου του νομού.

«Ο ίδιος θα αφήσει την προεδρία της ομάδας και μετά την διευθέτηση των όποιων νομικών ζητημάτων αναμένεται να κατέβει στις επερχόμενες διεργασίες που θα γίνουν στην ΕΠΣ...»

 

-Μια ακόμη και βαθιά υπόκλιση στον «Στρατηγό»! Και μια απάντηση στη αδηφάγα ζούγκλα που κυριαρχεί σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με πλήθος από τα ποταπά μηνύματα ενεργών πλούσιων παραγόντων του.

Η αγάπη του Μίμη Δομάζου για τα ζώα, έρχεται μέσα από την κίνησή του να δημιουργήσει την πρώτη δωρεάν ακαδημία ποδοσφαίρου στην Ελλάδα για να στηρίξει τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων.

«Αλλάζει το παιχνίδι και αποκτά φιλοζωικό χαρακτήρα» τονίζεται στη σελίδα της Ακαδημίας Μίμη Δομάζου στο Facebook, όπου καλεί παιδιά από 4 έως 16 ετών να γραφτούν και να προπονούνται δωρεάν για όλη τη σεζόν!

Μοναδική «υποχρέωση» είναι, όσοι μπορούν, να προσφέρουν κάθε εβδομάδα ξηρά τροφή, κονσέρβες και ό,τι άλλο επιθυμούν για τους τετράποδους φίλους μας!

-Η αναμενόμενη πληροφορία ότι ξεκινούν οι διαδικασίες κατάρτισης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου από τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, είναι μια θετική κίνηση «για τον εκσυγχρονισμό και την κωδικοποίηση των σχετικών αθλητικών διατάξεων, ανατρέχοντας έως και μία 20ετία πίσω, από τον νόμο του 1999».

Όμως ότι και να γίνεται, αν δεν αλλάξει η νοοτροπίας της "τρύπας", θα μοιάζει με τους σκύλους που κάνουν γύρο γύρο από τον εαυτούς τους, κυνηγώντας την ουρά τους.

Δικαίωση από το σχόλιό μας στην έντυπη έκδοση της «Νέας Κρήτης»

Με επιστολή που εστάλη στην ΚΕΔ και την ΕΠΟ, οι διαιτητές της Super League  ενημερώνουν για την απόφασή τους να προχωρήσουν σε αποχή τη 18η αγωνιστική, τη δεύτερη μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων.

-Προβληματίζει το φαινόμενο των μηνύσεων διαιτητών… από δημάρχους! Η κίνηση Μπέου να καταθέσει μηνύσεις στον Μανούχο διαιτητή του αγώνα Βόλος - Παναθηναϊκός και στον ρέφερι VAR Σιδηρόπουλο, ζητώντας την ποινική δίωξη τους  για απάτη, στοιχηματική απάτη, δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση του αποτελέσματος, είναι ζήτημα.

Χωρίς στοιχεία για την κατηγορία, πέρα από τις αποφάσεις των ρέφερι, δημιουργεί μια μορφή άσκησης πίεσης προς τους διαιτητές που στη συνέχεια θα ορίζονται σε αγώνες της ομάδας του Βόλου και μόνο για μην μπλέξουν με δικαστήρια... Ποιος θα προστατεύσει ποιον στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Φυσικά και το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να έχει Έλληνα αρχιδιαιτητή και ελληνική ΚΕΔ, μετά την αποχώρηση των "τροϊκανών". Αρκεί να είναι ένας Μπίκας, ή ο ίδιος ο Μπίκας.

-Η ίδια η ΕΠΟ χρειάζεται έναν πρόεδρο που να έχει την προσωπικότητα, το κύρος, τη γνώση και την καθολική αποδοχή για να πάψει να είναι ή να μοιάζει στη λειτουργία της (από δεκαετίες λίγο ή πολύ) ως "χαλιφάτο".

-Το ερώτημα για τον Γκατούζο είναι γιατί απομακρύνθηκε πριν έξι μήνες από τη Μίλαν. Μένει αναπάντητο ως ανεξήγητο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News