Για περάστε Κύριοι, από τη Νιόν…

Απόψεις
Για περάστε Κύριοι, από τη Νιόν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλέσματα FIFA και UEFA στους «προύχοντες» του ελληνικού ποδοσφαίρου – Η επίσκεψη πριν δύο μήνες του Νίκου Τζώρτζογλου και 14+1 χρωματιστά «σφηνάκια» με πάγο!

Η κινητικότητα των UEFA και FIFA που ξεκινάει σήμερα με σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων στη Νιόν, για τις τελευταίες εξελίξεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει ισχυρά τη συμβολή του προέδρου της ΕΠΣΗ Νίκου Τζώρτζογλου. 

Ο πλέον αξιόπιστος και ουδέτερος Έλληνας παράγοντας, κατέγραψε αλλεπάλληλες ενέργειες προς τις Υπερκείμενες Αρχές από τα πρώτα βήματα της πλάνας εξυγίανσης μέχρι σήμερα, που άκουσαν πρόσωπο με πρόσωπο, με ανοικτά αυτιά πριν δύο μήνες στην Ελβετία.

Γράφεται ότι συνομίλησε με υψηλόβαθμα στελέχη της UEFA, αλλά βάλτε και κάτι πολύ  παραπάνω...

-Είναι αδύνατον να βρεις εν ενεργεία πρόεδρο Ποδοσφαιρικής Ένωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, που να έχει τις γνώσεις, τις γνωριμίες, τις σχέσεις και τη μεγάλη εικόνα για θέματα που άπτονται του ίδιου του ποδοσφαίρου, από τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Νίκο Τζώρτζογλου.

Η γνωριμία του με τον γενικό γραμματέα της UEFA ξεκινά πριν από τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του Θόδωρου Θεοδωρίδη στην επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της ΕΠΟ. Ο ισχυρός Έλληνας του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, γνωρίζει άρτια τη αξία του επισκέπτη του πριν από μερικές εβδομάδες στη Νιόν.

Όσα λοιπόν αποκαλύφτηκαν πριν λίγες μέρες για τη δραστηριότητα Τζώρτζογλου στην Ελβετία, έχουν δυναμική ισχύ και μπορούν να παράξουν αποτελέσματα.

Εκτιμάται ότι από τις συναντήσεις σήμερα με τους ξένους διορισμένους και ακριβοπληρωμένους καλοπερασάκηδες που απολαμβάνουν διακοπές στη χώρα μας και την Πέμπτη με τους Αυγενάκη και Γραμμένο θα υπάρξουν άμεσα εξελίξεις που θα προκύψουν από τις εν λόγω συναντήσεις.

Αν κρίνουμε από το πλήθος των προσκληθέντων, μπορούμε να μην χαρακτηρίσουμε τις κινήσεις ως κρίσιμες και σοβαρές; Εύλογα, FIFA και UEFA πρόκειται να ανακοινώσουν μέτρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ζητώντας από τον Αυγενάκη και νομοθετική πρωτοβουλία.

Μην αγνοηθεί ότι η αλλαγή Κυβέρνησης στην Ελλάδα, διαφοροποιεί δεδομένα σε κάποια κριτήρια. Οι διεθνείς ποδοσφαιρικοί φορείς συνήθως εναρμονίζονται με συνεργαζόμενες πολιτικές αρχές.

- «Η διαφθορά στον αθλητισμό έχει πολλά πρόσωπα. Για εμάς η αντιμετώπιση για αυτό το φαινόμενο θα έρθει μέσα από τη χρηστή διακυβέρνηση στους αθλητικούς οργανισμούς. Πως ακριβώς το ορίζουμε αυτό; Με το τρίπτυχο διαφάνεια, λογοδοσία και εφαρμογή δημοκρατικών διαδικασιών».

(Ωραία λόγια που συνδέονται με μέγα ερωτηματικό με τις πράξεις. Από την ομιλία του ΓΓΑ Γιώργου Μαυρωτά στη διάσκεψη των γενικών γραμματέων Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται στο Ελσίνκι)

-Το Ινστιτούτο Ποδοσφαίρου που συζητήθηκε στη σύσκεψη Αυγενάκη και ΕΠΣΗ, δουλεύεται καιρό πίσω. Το πώς θα γίνει στην πράξη και ποιος θα το τρέξει, είναι θέμα προς αναμονή.

-Αν οργανωθεί σωστά όπως σε ευρωπαϊκές χώρες που συναντάται, ο ρόλος θα είναι καταλυτικός για τη λύση πολλών ζητημάτων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Νομίζουμε, έχουμε κάνει λόγο μήνες πίσω, για αυτή την κίνηση.

Η… τιμή του Σεμέντο

-Διογκώνονται όσο προχωρά ο χρόνος του πρωταθλήματος οι πληροφορίες με ροή διοχέτευσης. Όπως ότι ο Ολυμπιακός δείχνει τη διάθεση να δαπανήσει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για τον Λισάντρο Σεμέντο του ΟΦΗ.

Έξτρα θετικό για τον 23χρονο Πορτογάλο, ότι είναι δουλεμένος στις Ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας!

-Πολύ το γυροφέρνουν γύρο από την τιμή του Σεμέντο οι σπεσιαλίστες του ρεπορτάζ των ατζέντηδων! Υπάρχει και επιμονή ...επί του θέματος.  Όσο για την τιμή που «ξεφεύγει και έρχεται σε ευθεία αναντιστοιχία με τη σχέση αντιτίμου – αξίας», εδώ σε θέλω μάστορα! Οι λίστες της InStats, ωστόσο, δεν είναι επηρεαζόμενες…

-Πέντε παίκτες του Ολυμπιακού και δύο του ΟΦΗ στους καλύτερους «δέκα» της Superleague, στη λίστα των επίσημων φορέων InStat και Cies, κάτι λέει, ε; Αν δεις και μπάτζετ των ομάδων, ακόμη περισσότερα!

-Ο ερασιτέχνης ΟΦΗ αξίζει πολλά περισσότερα, απ’ ότι φαινομενικά εισπράττει. Να το ξέρουν οι «κόφτες».

-Αξίζει επίσης η συμβολή Παλυβού στην ΠΑΕ ΟΦΗ, εξ ολοκλήρου στο κάδρο Μπούση. Υπάρχει κι ένα συμφωνητικό που προσδιορίζει πολλά ουσιώδη στην συμπαράταξή τους στην κρητική ΠΑΕ, για το οποίο γίνεται και (καλή) κουβέντα τελευταία στο εσωτερικό.

- Πριν ήταν καλή, τώρα δεν είναι η ΕΕΑ! Μόνιμα ελληνικό, κατά τα συμφέροντα του καθενός και το ζόρι του!

-Με τον  τετραετή αποκλεισμό της Ρωσίας, από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιάδα, Μουντιάλ) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ, μάθαμε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δεν θεωρείται μεγάλη διοργάνωση σε σχέση με αποφάσεις για παραβιάσεις του ντόπινγκ. Έτσι η Εθνική Ρωσίας θα αγωνιστεί κανονικά στο Euro 2020

Αντίθετα αν δεν μειωθεί η ποινή στην έφεση, η Εθνική ποδοσφαίρου δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στο Μουντιάλ του Κατάρ.

-Του Φώτη Κωστούλα του φταίνε τώρα οι εξυγιαντικές διαιτησίες του Μέλο, για τη θέση του Παναιτωλικού…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News