Ο ΟΦΗ δείχνει σε όλα, το δρόμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Απόψεις
Ο ΟΦΗ δείχνει σε όλα, το δρόμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο των «Big» της κορυφής, ρίχνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στον πάτο του πηγαδιού, όπου το θέλουν εγκλωβισμένο, για να το ελέγχουν. Απογοήτευση σκέτη και για τον έναν και για τον άλλον.

Παρακολουθώντας το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, βλέπαμε παντού μιζέρια και φτώχεια. 

Από τη μία με τον Ολυμπιακό του Champions League να νομίζει ότι είναι μαγκιά αυτό που έγινε στην υποδοχή του ανταγωνιστή του στο «Καραϊσκάκης» και από τον άλλη ο ΠΑΟΚ, να έχει την πλάνα ιδέα ότι μπορεί με «επικοινωνιολόγους» επί αμοιβή, να πείσει για ορισμένες φάσεις του ντέρμπι, ότι η μέρα είναι νύχτα, με ένα καραμπινάτο στυλ «προπαγάνδας».

-Ποια FIFA και ποια UEFA; Αν οι ελληνικές ομάδες και δη οι μεγάλες έχουν τόσο χαμηλή νοοτροπία για τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, καμία δύναμη δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, αν οι ίδιες δεν ευθυγραμμιστούν με το συνολικό συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το ελληνικό δείγμα που εκπέμπει υγεία, φέρνει ισορροπία και θρέφει προοπτική είναι υπαρκτό. Ας ρίξουν μια ματιά στην ομάδα που ακολουθεί μια θέση πίσω τους και θα πάρουν απαντήσεις.

Ο ΟΦΗ δεν είναι μόνο μια (περιφερειακή) ομάδα που αναπτύσσει ένα καθαρό ποδοσφαιρικό μοντέλο, παρατάσσοντας ένα σύνολο ανώτερου επιπέδου στο πρωτάθλημα. Είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός που φέρεται με κανόνες και αρχές που προάγουν το άθλημα και σέβονται το πολιτισμό της χώρας, αλλά και τις επιταγές της FIFA.

Η υποδοχή των αποστολών, είναι υποδειγματική και στα πρότυπα ομάδων της Premier League και όλοι ξέρουν πως έρχεται και πως μπαίνει κάθε αποστολή στο φοβερό «Γεντί Κουλέ», ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Δίπλα δίπλα τον έχουν τον ΟΦΗ στον πίνακα, ας ρίξουν μια και μόνο ματιά πίσω τους και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, μήπως στείλουν και μια καθαρή ανάσα στον εγκέφαλό τους, γεμάτη οξυγόνο...

-Μαγκιά δεν είναι αυτό που συνέβη στο «Καραϊσκάκης». Μειώνει το εύρος και την αξία του μεγάλου συλλόγου.

Ούτε μαγκιά είναι αυτό που κάνει κάθε φορά ο ΠΑΟΚ σε ανάλογες περιπτώσεις στην Τούμπα.

Ούτε η πάσα νόσος και σοφιστεία που αναδεικνύεται από τους γνωστούς «κοντούς» και «χονδρούς» στα social media. Περισσότερο για ξεπεσμός φαντάζει… Και είναι.

Ούτε σαφώς η μελοδραματική στοχοποίηση του νυν υφυπουργού αθλητισμού, με κάθε πρόσχημα, από έναν φορέα όπως της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ  που είχε κολλητή σχέση με τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες, όπως όλοι (κατά πλειοψηφία νοήμονες...) γνωρίζουν…

Το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη νοοτροπία των "BIG" και τις συμπεριφορές τους δεν θα φτιάξει ποτέ, όσες μεταγραφές κι αν κάνουν, όσα πρωταθλήματα κι αν πάρουν…

-Και τι ζητάς; Steering Committee, καπούτ!

(Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω, καθώς θάλεγε και ο Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ, Λένιν!)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News