Χαρά και συγκίνηση για τους Κρητικούς της Εθνικής Παίδων

Ποδόσφαιρο
Χαρά και συγκίνηση για τους Κρητικούς της Εθνικής Παίδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τέσσερις Κρητικοί διεθνείς της Εθνικής Παίδων U17 μίλησαν στη «Νέα Κρήτη» για την σπουδαία πρόκριση

Η Κρήτη είχε τη δική της καταλυτική παρουσία στην μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Παίδων U17, που πέρασε ως πρώτη από τον προκριματικό όμιλο στην Elite Round και τώρα περιμένει στην κλήρωση που θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου να μάθει τους επόμενους αντιπάλους της, στο δρόμο για την πρόκριση στην τελική φάση που θα γίνει τον Μάιο στην Εσθονία.

Τέσσερα κρητικόπουλα τίμησαν με την παρουσία τους την φανέλα με το εθνόσημο, μας γέμισαν συγκίνηση και μας έκαναν υπερήφανους. Ο Μάνος Σμπώκος της Κ17 του ΟΦΗ, ο Νίκος Ψιμόπουλος του Εργοτέλη και δύο παιδιά της Κ17 του ΠΑΟΚ, ο Μεσαρίτης Τίτος Κουτεντάκης και ο Χανιώτης Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, κέρδισαν την εμπιστοσύνη του Ομοσπονδιακού τεχνικού κ. Τάσου Θέου και παράλληλα έδειξαν ότι έχουν μπροστά τους λαμπρό μέλλον.

Σίγουρα ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για τους τρεις Ηρακλειώτες, Κουτεντάκη, Ψιμόπουλο και Σμπώκο που έχουν ζήσει μαζί τις τρεις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας τους!

Τελικό με την Μικτή Παίδων ΕΠΣΗ το 2017, τελικό με την Μικτή Νέων ΕΠΣΗ το 2018 και τώρα πρόκριση με την Εθνική Παίδων το 2019. Παιδιά που έχουν δουλέψει πολύ, έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να μπορούν να φτάσουν ψηλά, έχοντας παράλληλα τη στήριξη των οικογενειών τους στην επιτυχημένη πορεία τους.

Η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» επικοινώνησε με τα τέσσερα άξια τέκνα της Κρήτης στην Εθνική Παίδων U17 και τους ζήτησε να κάνουν μια μικρή αποτύπωση των συναισθημάτων τους, με τους διεθνείς Κρητικούς να μιλούν χωρίς να μπορούν να κρύψουν την συγκίνησή τους….

Τίτος Κουτεντάκης: «Ήταν ένα όνειρο που έζησα, φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο. Είναι χαρά, είναι συγκίνηση, είναι κάτι το απερίγραπτο, για όλα τα παιδιά και κυρίως για όσους αγωνιστήκαμε για πρώτη φορά σε επίσημα παιχνίδια με την Εθνική Ελλάδας. Το κλίμα μεταξύ μας είναι εξαιρετικό, με την παρουσία στην ομάδα συμπαικτών μου από τον ΠΑΟΚ, παιδιά που τα γνωρίζω ως αντιπάλους στο πρωτάθλημα αλλά και παιδιά όπως ο Νίκος (Ψιμόπουλος) και ο Μάνος (Σμπώκος) που παίζαμε μαζί στην Μικτή Ομάδα και στον ΟΦΗ στο παρελθόν. Καταφέραμε όλοι μαζί να σημειώσουμε τρεις νίκες, η Ελλάδα να προκριθεί στην επόμενη φάση ως πρώτη από τον όμιλό της και ευελπιστούμε ότι και η συνέχεια θα είναι ανάλογη. Θέλω να αφιερώσω αυτή την πρώτη μου παρουσία σε επίσημους αγώνες της Εθνικής στην οικογένειά μου που πάντα είναι δίπλα μου και με στηρίζει».

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης: «Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι για την συμμετοχή μας στην Εθνική Παίδων και για το ότι καταφέραμε και προκριθήκαμε στην πρώτη θέση. Νομίζω ότι όλοι ανταποκριθήκαμε και τιμήσαμε την φανέλα με το εθνόσημο, κάναμε υπερήφανους την Ελλάδα και τις οικογένειάς μας. Βέβαια, είμαστε ακόμα στην αρχή, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε αλλά πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε με επιτυχίες. Νιώθω επίσης μεγάλη συγκίνηση που φόρεσα το περιβραχιόνιο του αρχηγού, είναι τεράστια τιμή…»

Μάνος Σμπώκος: «Είναι χαρά και τιμή για τον κάθε αθλητή να μπορεί να εκπροσωπεί την χώρα του. Νιώθω περήφανος που αποτελώ μέλος της Εθνικής Ελλάδος και είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι τα τελικά στην Εσθονία. Επίσης δεν μπορώ να κρύψω την συγκίνηση μου όταν βλέπω τους κόπους μου να ανταμείβονται και ποσό μάλλον η οικογένεια μου που με στηρίζει σε οποιοδήποτε απόφαση μου».

Νίκος Ψιμόπουλος: «Σίγουρα υπήρχε πίεση, διότι εκπροσωπείς το γαλανόλευκο εθνόσημο αλλά η εμπιστοσύνη του προπονητή μας και τα λόγια που μας μεταδίδει ήταν το κίνητρο στο να κάνουμε το "3Χ3". Τώρα πρέπει να αφοσιωθούμε στον επόμενο μας στόχο και με σκληρή δουλειά να αντιμετωπίσουμε τον επόμενο μας αντίπαλο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου και όλο μου το staff. Το ταξίδι ξεκινάει τώρα!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News