Τα είπαν όλα... στις ποδοσφαιρικές ακροάσεις της Βουλής

Απόψεις
Τα είπαν όλα... στις ποδοσφαιρικές ακροάσεις της Βουλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γραμμένος, Λυσάνδρου και Λεουτσάκος πήραν θέσεις για όλα τα «επίμαχα» του νομοσχεδίου Αυγενάκη, ακόμη και για τον μισθό του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

-Οι τοποθετήσεις των ποδοσφαιρικών εκπροσώπων κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, έχουν πολύ ενδιαφέρον.

-Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, είπε μεταξύ άλλων, ότι είναι εκτός ορίων της συνταγματικότητας έστω και οριακά η διάταξη που αφορά τις θητείες των μελών των ΔΣ των αθλητικών ενώσεων.

«Τα σωματεία συνίστανται με πράξεις ιδιωτικής βούλησης. Πρόκειται για πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Ζητάμε να εξαιρεθεί η ΕΠΟ του ελέγχου νομιμότητας των κανονισμών. Το ποδόσφαιρο διέπεται από το αυτοδιοίκητο της FIFA, η οποία δε δέχεται κρατικές παρεμβάσεις».

-Υπέρ της αναστολής της ποσόστωσης γυναικών στα ΔΣ των σωματείων, τάχθηκε ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Β. Σαράκης ητώντας να απαλειφθεί η διάταξη που αναστέλλει τη δυνατότητα αμοιβής των εκτελεστικών προέδρων ομοσπονδιών επισημαίνοντας ότι η ΕΠΟ, στην οποία εφαρμόζεται η συγκεκριμένη πρόβλεψη του νόμου, δεν επιχορηγείται από το κράτος και δεν επιβαρύνει το δημόσιο .

«Προβλέπεται στο καταστατικό της ΕΠΟ ότι ο πρόεδρος μπορεί να λαμβάνει μισθό. Η ΕΠΟ δεν επιχορηγείται από το δημόσιο, δεν επιβαρύνεται κάποιος προϋπολογισμός. Αυτή η διάταξη πρέπει να απαλειφθεί γιατί δημιουργεί πρόβλημα».

-Ο ίδιος ο πρόεδρος είπε ότι τα χειραγωγημένα ματς πρέπει να παταχθούν, επισημαίνοντας: «Η ΕΠΟ θα πρέπει εξαιρεθεί από τη διάταξη που αφορά το θέμα του ελέγχου της νομιμότητας των κανονισμών. Η FIFA δεν δέχεται παρεμβάσεις, ξέρετε πως λειτουργεί. Υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Αν η διάταξη δεν εξαιρέσει την ΕΠΟ, νομίζω ότι θα έρθει σε σύγκρουση με το αυτοδιοίκητο».

-Ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου εκφράστηκε πολύ θετικά για την κύρωση  της σύμβασης Macolin για τα χειραγωγημένα παιχνίδια, και υποστήριξε ότι είναι σημαντικός και ο δειγματοληπτικός έλεγχος των εισιτηρίων.

«Είναι μια αφετηρία για να οικοδομήσουμε μια καλή φίλαθλη νοοτροπία», πρόσθεσε.

-Έδειξε σύμφωνος για την χρήση τεχνικών μέσων εικόνας και ήχου για τις πράξεις βίας, θεωρώντας ότι θα βοηθήσει.

«Την ίδια πρακτική ακολουθεί και η UEFA στις διεθνείς διοργανώσεις. Είναι, όμως, σημαντικό να μην γίνει κατάχρηση αυτού του μέσου».

-Ο πρόεδρος της Super League 2 / Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, τα έδωσε όλα στις διατάξεις για τα στημένα ματς: «Πρέπει να παρθούν μέτρα άμεσα στο θέμα των χειραγωγημένων αγώνων που καταστρέφει το ποδόσφαιρο. Οι ομάδες μέσα από αυτό το κομμάτι προσπαθούν να βρουν βιωσιμότητα και αυτό καταστρέφει το άθλημα. Θα είμαστε δίπλα στον υπουργό σε οποιαδήποτε στήριξη και βοήθεια χρειαστεί».

Όλα τα Ευχαριστώ Αυγενάκη στους Ολυμπιονίκες και αθλητές που στηρίζουν τις διατάξεις του νομοσχεδίου του για όρια θητειών και ηλικιών.

Πύρρος Δήμας, Νίκος Κακλαμανάκης, Βούλα Κοζομπόλη, Κώστας Κεντέρης, Ειρήνη Αϊνδηλή, Γιώργος Στεφανόπουλος, Βασίλης Κουρνέτας, Δημήτρης Μούγιος, Γιάννης Τσίλης είναι μερικοί μόνο από τους αθλητές που δημοσίως εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News