Βλέπουν τον ΟΦΗ να «δαγκώνει», στον Ολυμπιακό

Απόψεις
Βλέπουν τον ΟΦΗ να «δαγκώνει», στον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κάντε το παιγνίδι σας παιδιά», επιμένει ο Σίμος, ενώ ο Μάρτινς μελετά πολύ τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει την Κρητική ομάδα που περνά με 96 έναντι 65 σε τελικές τους "ερυθρόλευκους"!

Ο ΟΦΗ θα παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει απέναντι στον Ολυμπιακό μέσα στο «Καραϊσκάκης», όπως ακριβώς επισήμανε ξανά ο Γιώργος Σίμος, αφήνοντας όλο το άγχος στον αντίπαλο του, που έχει να διαχειριστεί στη σειρά δύο ακόμη αντιπάλους «φωτιά» όπως η Μπάγερν και η ΑΕΚ.

Η εικόνα και οι αποδόσεις του ΟΦΗ στις πρώτες αγωνιστικές κάνουν τον Μάρτινς να υπολογίζει τον αντίπαλο του Σαββάτου, σε υπέρτατο βαθμό.

Βλέπει ότι ΟΦΗ έχει επίθεση που δεν καταλαβαίνει πολλά στο να βγάζει φάσεις και όπως δείχνουν και οι αριθμοί την έχουν αναδείξει ως τώρα πρώτη στο πρωτάθλημα με 14 γκολ (μ.ο. 2,3 ανά αγώνα), συν το ότι ο ΟΦΗ έχει 96 τελικές  (μέσος όρος 16 ανά αγώνα) έναντι 65 του Ολυμπιακού, που έχουν αντιμετωπίσει τέσσερις κοινούς αντιπάλους (Άρης, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης Βόλος) στις έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Με τον ΟΦΗ να έχει 31 περισσότερες τελικές, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει ανά 5,4 και τον ΟΦΗ με 6,9. Ενδεικτικός και ο τίτλος του ρεπορτάζ του Α. Βιρβίλη στο "Φως των Σπορ" (Ο Μαρτίνς προειδοποιεί: Ο ΟΦΗ «δαγκώνει»).

Στην ουσία, το βάρος πέφτει στον Ολυμπιακό με τον ΟΦΗ να έχει όλο τον αέρα να μπει στο «Καραϊσκάκης» με το «μότο» του Σίμου «Κάντε το παιγνίδι σας παιδιά», ώστε ο Πορτογάλος του «Λιμανιού» να έχει μπροστά του μια ομάδα που δημιουργεί  φάσεις, δεν κλείνεται αμυντικά και που θα επιχειρήσει να πιέσει ψηλά, έχοντας δυνάμεις…

Το ίδιο το ρεπορτάζ από τον Ολυμπιακό εν όψει ΟΦΗ μαρτυρεί την μεγάλη σοβαρότητα με την οποία  Μάρτινς βλέπει την κρητική ομάδα ως αντίπαλο, έχοντας πει στους παίκτες του ότι το ματς του Σαββάτου «ενδέχεται να είναι και το πιο ύπουλο από το ξεκίνημα της σεζόν»!

«Μελετώντας» τον τρόπο παιχνιδιού των Κρητικών ο Μάρτινς έχει διαπιστώσει ότι πρόκειται για μία ομάδα που επιτίθεται και προσπαθεί από τα «φτερά» και από τον άξονα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. Αφήστε δε που δεν έχει ξεχάσει και το περσινό κάζο στο Ηράκλειο (μάλιστα συνέβη ακριβώς την ίδια εποχή, αμέσως μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου), όπερ σημαίνει ότι έχει έναν επιπλέον λόγο για να λέει στους παίκτες του ότι «ο ΟΦΗ δαγκώνει». («Φως των Σπορ») Ενδεικτικός και ο τίτλος του ρεπορτάζ του Α. Βιρβίλη στο "Φως των Σπορ" (Ο Μαρτίνς προειδοποιεί: Ο ΟΦΗ «δαγκώνει»).

Το πραγματικό σεμινάριο ήλθε από την Ολλανδία

Άλλη μια σύσκεψη παραγόντων καταγράφηκε για το VAR μετά από εκείνη που συγκάλεσε ο Αυγενάκης. Αυτή τη φορά από την ΚΕΔ παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού και φυσικά ακολούθησαν δηλώσεις («Όσο πιο πολλή γνώση υπάρχει, τόσο τα οφέλη του θα είναι περισσότερα»).

Για τις γραμμές και τη διαφάνεια που αποτελούν βασικό συστατικό για την εφαρμογή της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, λίγα πράγματα. Κι όμως την ίδια μέρα ήλθε το θέμα (πραγματικό σεμινάριο) από την Ολλανδία για την εφαρμογή του VAR από την Eredivisie.

Όπου δηλαδή  σε όσα γήπεδα έχουν video-wall, θα προβάλλονται μετά από επίμαχες φάσεις τα βίντεο, που παρακολουθεί και ο διαιτητής όταν κάνει χρήση του VAR. Έστω κι αν σε τρία ( Έμεν, Φορτούνα Σιτάρντ, Βάαλβάικ), δεν υπάρχουν οι υποδομές.

Μόνο το γεγονός ότι η διοργανώτρια θέλει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια σε ό,τι αφορά τη χρήση του VAR για την ενημέρωση των φιλάθλων τα λέει όλα. Όπως και το αντίθετο στην Ελλάδα, όπου οι διάλογοι μένουν στο σκοτάδι...

-Οι πρόεδροι των ομάδων παίζουν μπάλα στην τηλεόραση!

Είναι γνωστό, αλλά αλλιώς να το βλέπεις ως αποτέλεσμα μιας έρευνας. Το «e-tetradio» σε δημοσίευμά του (Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες των πανελλαδικών καναλιών και των ραδιοφώνων της Αθήνας), απλά το υπενθυμίζει και το επισημαίνει:

-Η ανάρτηση μετά την επικαιροποίηση της λίστας με τα μετοχολόγια των καναλιών εθνικής εμβέλειας (χώρια τη σύνδεση των προσώπων με εφημερίδες και ιστοσελίδες και με νέα τηλεοπτικά συνδρομητικά deals) δείχνει το «καραμπινάτο» στοιχείο για το ρόλο των ιδιοκτητών των μεγάλων ΠΑΕ στην πολιτική και κοινωνική μας ζωή.

-Ρίχνοντας μια ματιά, βλέπουμε πολλά…  γνωστά μας ονόματα από τη λίστα των «BIG» της Superleague 1.

Γιάννης Αλαφούζος κατέχει το 99,3% του τηλεοπτικού και του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ, ενώ είναι ο μεγαλομέτοχος με πάνω από 90% στον Σπορ FM 94,6.

Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας “Άλτερ Έγκο Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης”, που βγάζει στον αέρα το One  που πρόσφατα εξασφάλισε άδεια για πανελλαδική μετάδοση.

-Το κανάλι OPEN είναι ιδιοκτησίας “Dimera Media Investments Limited”, της εταιρίας της οικογένειας Σαββίδη (Νίκος Σαββίδης, Κυριακή Σαββίδη, Γιώργος Σαββίδης).

-Ιδιαίτερα δραστήρια είναι και η οικογένεια Βαρδινογιάννη καθώς εμφανίζεται στη μετοχική σύνθεση του Alpha και του Star καθώς και ραδιοσταθμών.

-Μην ξεχνάμε πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης, παίζει μπάλα από την «ΟΠΑΠ ΑΕ».

Κι αυτά:

-Έφαγαν πολύ χρόνο, αλλά το πάλεψαν μήπως πάρουν αυτά που τους υποσχέθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση από την ΕΡΤ. Ας είναι το ότι ξεκινάει ξανά η Superleague 2, είναι σημαντικό. Να δούμε Εργοτέλη…

-Δύο φάσεις προβλήθηκαν στο σεμινάριο της ΚΕΔ. Η μια από το Βόλος-Ατρόμητος 2-3, όπου στο 43’ ο Γκορτσίλας με παρέμβαση του Τζήλου (VAR) έδωσε πέναλτι σε κράτημα του Δημόπουλου στον Γούτα.

-Η άλλη από το Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-2, όπου ο Μανούχος μίλησε με τον Ευαγγέλου, που ήταν στο VAR, όμως στο 39’ δεν έδωσαν πέναλτι σε βάρος του ΠΑΟΚ σε διαδοχικά σπρωξίματα του Μάτος στον Σουάρεθ και του Βαρέλα στον Μπαράλες. «Ίδια φάση στον αγώνα Βόλος-Ατρόμητος είναι πέναλτι και σε εμάς δεν είναι», φώναξε ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος.

-Σάπια κατάσταση παντού. Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων νίκησε και απέκλεισε τον Πανιώνιο στο Κύπελλο και η μπασκετική πιάτσα «βουίζει» πως υπήρχε στοιχηματισμός στο παιχνίδι.

-Πως ερμηνεύεται ότι όταν άνοιξαν οι αποδόσεις  ο άσος για νίκη των γηπεδούχων ήταν στο 3.15, αλλά έτσι ξαφνικά έπεσε στο 1.80;

-«Μπλόκο» στους οπαδούς του Άρη για Ξάνθη και από Αυγενάκη, αλλά ήταν μονόδρομος μετά τα όσα έχουν προηγηθεί εδώ και δέκα μέρες...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News